Zapominasz, że to nie są potwory z kosmosu tylko poczciwe gnijące truposze i gracz będzie widział, że jeżeli za rogiem czai się coś, to nie jest to "pożeracz mózgów z planety X", tylko zombiak który padnie od serii z M16. Rozdanie graczom lepszej broni nie zapewni "wspaniałego klimatu" tylko go zruinuje, bo ich oponenci są wciąż ci sami. Proponuję mysleć bardziej trzeźwo i w powiązaniu z technicznymi realiami tego minimoda, a nie na zasadzie "To musi być super, bo w filmie X był super klimat".
Myśłę że w tak zapowiadającym się misji możesz i na taki sposób uzyskać wspaniały klimat, a przez to podpoasować także w szerzszą grupę graczy.
Misja zapowiada się dobrze i dlatego nie zamierzam jej sknocić rozdając broń, która sprawi, że zombie staną się tarczami na strzelnicy zamiast realnego zagrożenia - to nie stworzy absolutnie żadnego klimatu. Nie rozumiem w ogóle jak można oczekiwać, że danie graczom lepszego uzbrojenia da jakikolwiek klimat
Przede wszystkim nie zamierzam się pod kogokolwiek "podpasowywać" - komu nie odpowiadają takie warunki jakie na samym początku określiłem będzie musiał najwyżej poszukać sobie innej misji z zombie. Na pewno znajdzie się jakaś w której kosi się hordy zombie z M60 - mnie to nie bawi, bo nie czuję się zagrożony.
Chyba powstanie jednej wersji nie wykluczy drugiej.
Nie. Nie wykluczy, ale drugą niech robi kto inny. Ja tego błędu nie popełnię.
Wysłany 20 Maj 2005, 12:45:Kombinowałem z dwiema rzeczami. Chciałem żeby zombiaki w chwili stworzenia wyłaziły z ziemi. Zmieniłem nieco skrypt i są tworzone w pozycji leżącej po czym od razu wstają. Niesty nie udało mi się sprawić by skrypt tworzył je np. metr pod ziemią - to chyba winą animacji (trzeba by zrobić własną).
Po drugie zastanawiałem się cy nie dodać chmurki kurzu w chwili pojawiania się zombie tak jakby ziemia rozstępowała się gdy z niej wyłazi i tworzenia w tym miejscu grobu z OFP (tego ziemnego) - w przyszłości przerobiłbym go na rozkopany.
Po zastanowieniu się dochodzę do wniosku, że to zbędny bajer. I tak widocznośc jest minimalna i zombie są tworzone tak, że gracze raczej tego nie widzą. Dodawanie grobu to niepotrzebne zwiększanie liczby obiektów na mapie. Sama animacja wstawania w zupełności wystarczy, szczególnie jeśli udałoby się sprawić że wyłaniałby się z gruntu. Sam rozkopany grób można by dorobić jako statyczny obiekt.