Teraz jest So 21 cze, 2025 23:41

Polskie jednostki

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

piter306

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 04 maja, 2007 21:23

Mnie pasuje taki jak zrobiłeś

101st Paratroop

Major

Major

PostSo 05 maja, 2007 00:44

Hm, ogólnie mam pewien problem i nie warto tworzyć nowego wątku to tu sie dopiszę (Wszak powiązany częściowo z samym GRAA-WP ;) )

Jako, że Kireta stworzył dobry fundament pod mój własny, jedyny "Units Replacement" to co zostało zrobione sobie zostawiłem (lub lekko zmodyfikowałem) a resztę sam zacząłem podmieniać. No i wszystko jest ok dopóki nie doszedłem do zamianki Ah-1 Cobra i Ah-64 na dwie wersje Mi-24D od LWP. Po zamianie wszystko pięknie działa w edytorze: są wszędzie tekstury, uzbrojenie działa bez zarzutu, żadnych bugów, wywaleń do windowsa, komunikatów o błędach, wszystkie dźwięki na miejscu etc. można wręcz rzec "Perfectly Done" ale... no właśnie, ale w misjach już nie jest tak dobrze bo w przerywnikach i w briefingu samej misji z wykorzystaniem Cobry lub Apache'a wyskakuje mi błąd:
Kod: Zaznacz cały
"Nie można załadować misji - brak dodatku:LWP_Mod"

No wtf?! :| Po włączeniu misji wszystko pięknie i bez zarzutu działa. Wszystkie wymagane addony do tego Mi-24 są w folderze addons, moda. Zaczynałem dociekać co może powodować tego niefartownego errora. Na samym początku przeszukałem całą klasę Cobry i "Apacza". Wszystko na swoim miejscu. żadnej linijki nie przeoczyłem, nie ma żadnych odniesień do innych plików zewnętrznych od LWP moda. Może to wina, że nie dodałem odpowiednich wpisów do "cfgModels"? Dodałem tam wpisy nazwane od nazw modeli (bez .p3d) i nadal pupa. Nie wiem od czego to zależy ale strasznie mnie to denerwuje gdyż nie da się w ogóle obejrzeć cutscenek ani w kampaniach ani w misjach... Może ktoś się spotkał z takim błędem i wie jak to wyeliminować?

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostSo 05 maja, 2007 01:48

Na końcu config.cpp każdego moda (jak i czystego OFP) znajduje się lista addonów wczytywanych automatycznie przy każdorazowym uruchomieniu gry. Dopisz brakujące nazwy, problem powinien zniknąć.
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

101st Paratroop

Major

Major

PostSo 05 maja, 2007 02:18

Kireta napisał(a):Na końcu config.cpp każdego moda (jak i czystego OFP) znajduje się lista addonów wczytywanych automatycznie przy każdorazowym uruchomieniu gry. Dopisz brakujące nazwy, problem powinien zniknąć.

Trochę Cię nie zrozumiałem. Bo o ile znalazłem "cfgAddons" to teraz nie wiem: stworzyć nową klasę w "Preload addons", w "Preload banks"? A jak tak to wpisać w liście nazwę pliku addonu czy nazwę modelu z jakiego korzysta ? Bo wpisałem w "Preload addons" coś na ten wzór:
        class LWP_Mod
         {
         list[]={"LWP_Mi24"};
         };

i w takiej formie błąd nie został wyeliminowany. A może to inaczej ma wyglądać? :(

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostSo 05 maja, 2007 04:59

Nie :) , po prostu "na chama" wciskać grze, że addon jest BIS-owki.
class PreloadAddons
      {

class WeaponBIStudio
         {
         list[]={"LaserGuided","6G30","Kozlice","G36A","MM1","Steyr","Bizon","XMS","M41a"};
         };

class MiscBIStudio
         {
         list[]={"Flags1","VoiceRH","WPS_char","OFPL_Weapons","OFPL_Weapons90","JAM_Magazines","custom_head_textures","OFPL_Events"};
         };

class ResistanceBIStudio
         {
         list[]={"Noe"};
         };

};
tak jak ja zrobiłem.
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

101st Paratroop

Major

Major

PostSo 05 maja, 2007 11:45

Działa! Wielkie dzięki, Kireta :)

PS. niech ktoś da Kirecie plusika w tym Topicu za poprzedniego posta ;)

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostN 06 maja, 2007 21:48

Dzisiaj wreszcie znalazłem parę godzin by spokojnie sobie popykać w naszego prawie-moda. Dotychczas zapuszczałem GRAA w zasadzie tylko po to by sprawdzić czy czego nie spaprałem w configu. Współczuję ludziom, którzy w robieniu takich rzeczy siedzą na co dzień. Zamiast cieszyć się grą, człowiek wszędzie widzi błędy, niedoróbki, rzeczy które należałoby jeszcze poprawić<załamka>.
--The Vault Dweller

Model

Chorąży

Chorąży

PostWt 08 maja, 2007 14:22

A ja mam taki problem, że po misji gdzie wkradamy się do bazy i wysadzamy ruskie tanki doszedłem do partyzanta i wywaliło z gry i wyskoczył jakiś tam błąd, po ponownym włączeniu pojawił się sam koniec misji z notatką, żę nie wysadziłem żadnego tanka ?! Ale po filmiku jak generałek rozmawia z sekretarką czy kim ona tam jest wywala z gry i wyskakuje błąd "Config:End of line encountered after RHS_misc',"

Ma ktos pojęcie co z tym zrobić ?

z góry dzięki :)
Obrazek
Obrazek

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostPn 04 lut, 2008 00:37

Jako, że ostatnio naszła mnie ochota, żeby pograć w kampanię Resistance Polakami, ponownie wziąłem się za grzebanie w GRAA. Oto efekt:
http://mihd.net/3vomfw - 170KB
Potrzebne addony:

- JAM3;
- Laser US Weapon Pack;
- RHS Weapon Pack;
- WPSoldiers 0.55;
- szm_PT-91;
- kir_sound.pbo (jest w paczuszce, zawiera dźwięki dla M2 i SVD);

[edit]
nowy plik, poprawione parę bugów
v1.03:
- poprawione zbyt długie nazwy niektórych broni;
- nowy recoil dla PKM (poprzedni był zbyt mały);
- Carl Gustav i AT4 nie mają już naprowadzania, mają większą szybkość i "mieszczą się" po dwie rakiety na strzelca;
Ostatnio edytowano So 03 maja, 2008 18:37 przez Kireta, łącznie edytowano 1 raz
--The Vault Dweller

Berna

PostPt 08 lut, 2008 11:25

Model napisał(a):A ja mam taki problem, że po misji gdzie wkradamy się do bazy i wysadzamy ruskie tanki doszedłem do partyzanta i wywaliło z gry i wyskoczył jakiś tam błąd, po ponownym włączeniu pojawił się sam koniec misji z notatką, żę nie wysadziłem żadnego tanka ?! Ale po filmiku jak generałek rozmawia z sekretarką czy kim ona tam jest wywala z gry i wyskakuje błąd "Config:End of line encountered after RHS_misc',"

Ma ktos pojęcie co z tym zrobić ?

z góry dzięki :)

Najwidoczniej masz cos w Configu spaprane. Jeżeli wcześniej Ci tego nie wywalało to proponuje zrobić reinstall gry :PPPP

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Polskie jednostki

PostPt 13 gru, 2024 19:37

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Polskie jednostki

Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint