Teraz jest N 30 lis, 2025 08:44

Ludowe Wojsko Polskie - ogólna dyskusja

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Hummel

Kapral

Kapral

PostŚr 22 gru, 2004 00:55

Jako frontowiec praktyk :twisted: naswietle deczko problem tajemniczego.........
stopnia........... nad szczelina kierowcy !! tak tak panowie to zwykly stopien podnóżek, jak kto woli ....wykonany prawdopodobnie ze sklepanego klina pod koła
załoga miała dość wchodzenia szpagatem na pancerz (skąd ja to znam) i zrobila sobie na PSO (warsztat) taki wynalazek ... a jaka spadnie deszcze to dopiero jest "jazda" po pancerzu :mad:

jack_410

Kapral

Kapral

PostŚr 22 gru, 2004 02:27

Panowie piekne dzieki za podpowiedz!!!!

Ja sie głowie na d tym od kilku dni - notabene widzialem wszystkie te zdiecia....
I dlatego pieknie dziekuje i Przezdzieble i Humelowi..
A tak na marginesie Humel - zabileś mnie tym klinem - jestem idiotą
kurcze nie zajarzyłem za diabła :shock:

pozdrawiam i dziekuje ...

MaRcin

Major

Major

PostŚr 22 gru, 2004 12:07

deathscythe_hell napisał(a):robienie kampani na temat ataku na danie jest zrzynaniem z histori.

zwłaszcza że do takowego nigdy nie doszło :| To się nazywa political fiction i na tym (w większym albo mniejszym stopniu) bazują wszystkie mody... Konflikt z Danią bez atomówek - prościzna. Jedna cut-scenka i po sprawie. Chyba zapomnieliście, że to nie jest
Przezdzieblo napisał(a):atak naszych dzielnych LWP-iaków na Danię jako część wielkiej ofensywy Wschodu przeciw zgniłemu Zachodowi
tylko zapobiegliwość władzy i chęć przypodobania się wielkiemu bratu po otrzymaniu sygnałów o walkach amerykanów z rosjanami na jakimś archipelagu.

A teraz najważniejsze - jesteście bogami. Sami decydujecie co, gdzie, jak. A jakieś inteligentne inaczej komentarze "o propagowaniu komunizmu" nie powinny być brane pod uwagę.

Pamiętajcie WSZYSTKO MOżNA SPRZEDAÆ

Obecnie największą bolączką LWP nie jets brak scenariusza, czy mapy, ale beznadziejna komunikacja między członkami, brak planów oraz nieodpowiednia kultura organizacji. To kwestia zarządzania. Do tego dochodzą braki kadrowe na wszystkich szczeblach i funkcjach. Czy może być gorzej? Może :rotfl2:
Good Times Gone

deathscythe_hell

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 22 gru, 2004 13:51

ja itak uwarzam że najlepszy był by jakis konflik fikcyjny do którego nie było faktycznych przygotowań przez 20 lat
I'm Shinigani... god of the Death - Duo Maxwell
"You're afraid of dying, aren't you guys? in that case, you shouldn't be fighting at all" - Quatre R.Winner

MaRcin

Major

Major

PostŚr 22 gru, 2004 14:44

Taki spontaniczny... a powiedz mi łaskawco do jakiego nie czyniono przygotowań? :]
Fikcyjny... to może atak wojsk Nogovy na Malden? :rotfl: Masz cudny konflikt fikcyjny. A że nie ma WP. Przecież to nie jest formacja fikcyjna...

Proponuję tak - chcesz mieć fikcję całkowitą - to sobie zrób. Twórcy mają prawo robić to co chcą i kiedy chcą bo robią to za FREE!
Good Times Gone

jack_410

Kapral

Kapral

PostŚr 22 gru, 2004 17:17

Wiesz marcin - nie wiem czy moge sie uwazac za czlonka teamu LWP - moda - oststecznie zrobilem tylko krazy ewentyualnie z naczepa i robie teraz ASU - generalnie miewam powazne watpliwosci ....

Osobiscie wuwazam ze Dania to nie najlepszy pomysl i mozna wymyslic cos lepszego...

Czytajac twojego ostatniego posta mozna by odnies wrazenie ze Dania jest bezdyskusyjna - czyli co?.. na forum nie ma po co sie wypowiadac ?
Co do oceny sytucji w LWPmodzie to wiesz mysle ze z pewnascia wszytsko usprawnisz - kupisz poprostu Szumkowi lacze satelitarne..
Zreszta nie wiem czy te oceny czemukolwiek sluza - ty wiesz ja wiem - nie wszyscy muszą wiedziec - albo zrobimy to w czym ja jestem dobry - w robieniu zadymy - bo ta twoja wypowiedz jest na tym chyba poziomie..
Mimo brakow jakos Szumek z tego co wiem cos caly czas robi - wiec moze wiecej POZYTYWNYCH WIBRACJI miast krytyki..
Czyzby groził pałacowy zamach stanu ?

pozdrawiam JAck

Hummel

Kapral

Kapral

PostŚr 22 gru, 2004 17:48

jack_410 kurcze samokrytyka jest bardzo zdrowa, czasem wrecz wskazana ale Ty to juz przegioles ...z tym idiota !!!
jak juz napisalem - frontowiec praktyk ..wiec troszke inaczej patrze na to "wszystko" ;-)

jack_410

Kapral

Kapral

PostŚr 22 gru, 2004 19:28

Do Hummel a
Wiesz ja jestem zdania ze trzeba se czasem solidnie plunac wlustro - przt goleniu - coby czlek pamietal ze nie jest rowny bogom.. :P
A tak na serio - zabila mnie logika- "po kiego ... ciac 40 mm porząadnej stali zeby wykrój zasłonic 2 mm gówn... blachom.. itp itd."
nawet do głowy mi nieprzyjszało ze moze to być takie proste..."
a tak na marginesie - przepraszam za wscibstwo - czy twoj nick sugeruje przywiazanie do goździków :D - ja np. jestem zdania że 2s1 to dobry pomysł
:spoko: - tym bardziej ze zaraz będziemy mieli dwa komplety podwozi - Szumka (od Topaza) i mój od Asu - głupio by było nie wykozystac...
Ja ze swej strony nie chce nic obiecywać bez uzgodnienia z Szumkiem ...
bodajze dwa dni temu dogadaliśmy sie ze robie asu a później skota..
tak ze to sie rozciagnie w czasie....

pozdrawiam jack

MaRcin

Major

Major

PostŚr 22 gru, 2004 19:49

jack_410 napisał(a):Wiesz marcin - nie wiem czy moge sie uwazac za czlonka teamu LWP - moda - oststecznie zrobilem tylko krazy ewentyualnie z naczepa i robie teraz ASU - generalnie miewam powazne watpliwosci ....

A to wynika z tego, co napisałem powyżej. Chciał nie chciał jesteś drugą siłą napędową tego moda.

jack_410 napisał(a):Osobiscie wuwazam ze Dania to nie najlepszy pomysl i mozna wymyslic cos lepszego...

Proszę bardzo wymyślaj. Ja się już nauczyłem że lepsze jest wrogiem dobrego, zwłaszcza, że nic lepszego obecnie nie ma...

jack_410 napisał(a):Co do oceny sytucji w LWPmodzie to wiesz mysle ze z pewnascia wszytsko usprawnisz

Mylisz moje funkcje łaskawco :|
jack_410 napisał(a):Zreszta nie wiem czy te oceny czemukolwiek sluza

służą poznaniu problemu i podjęciu odpowiednich kroków w celu ich wyeliminowania. Absolutnie nie istotne...

jack_410 napisał(a):- ty wiesz ja wiem - nie wszyscy muszą wiedziec - albo zrobimy to w czym ja jestem dobry - w robieniu zadymy - bo ta twoja wypowiedz jest na tym chyba poziomie..

napisz gdy będziesz miał pewność

jack_410 napisał(a):Mimo brakow jakos Szumek z tego co wiem cos caly czas robi - wiec moze wiecej POZYTYWNYCH WIBRACJI miast krytyki..

nigdy nie jest tak dobrze, by nie mogło być lepiej...

jack_410 napisał(a):Czyzby groził pałacowy zamach stanu ?

Nie masz pałacu...
Good Times Gone

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 22 gru, 2004 20:16

jack_410 napisał(a): ja np. jestem zdania że 2s1 to dobry pomysł
:spoko: - tym bardziej ze zaraz będziemy mieli dwa komplety podwozi - Szumka (od Topaza) i mój od Asu - głupio by było nie wykozystac

Hmm...o ile pamiętam 2S1 ma podwozie MT-LB, a nie BTR-50/PT-76/OT-62/ASU-85. Koła napędowe i koła napinające są nieco inne i wyżej położone.

Tow. Szumek

Cywil

Cywil

PostŚr 22 gru, 2004 20:26

MaRcin napisał(a):Obecnie największą bolączką LWP nie jets brak scenariusza, czy mapy, ale beznadziejna komunikacja między członkami, brak planów oraz nieodpowiednia kultura organizacji. To kwestia zarządzania. Do tego dochodzą braki kadrowe na wszystkich szczeblach i funkcjach. Czy może być gorzej? Może :rotfl2:

Może. Wystarczy spojrzeć na SW, w którym tylko Arika coś robi jak narazie, a reszta odcina kupony od dawno powstałych addonów Gemenisa, których i tak nie umiecie skończyć. Popatrz na swoje podwórko. A gdy w teamie LWP pracuje na bieżąco dwóch (słownie: dwóch) addonmakerów, to nie potrzeba świetnej komunkacji w calym teamie, bo reszta teamu będzie pracowała po stworzeniu addonów lub już pomogła w pracach. A póki co mam stały telefoniczny kontakt z Jack'iem. Zresztą ostatnio zgłosiło się parę osób z zagranicy z propozycją pomocy jedynie słusznej sprawie LWP, więc bardziej wezmę się za kordynację wszystkiego. :P

MaRcin

Major

Major

PostŚr 22 gru, 2004 20:28

Mówimy o LWP nie o SW - to po pierwsze...

Po drugie nie mam już ochoty żeby się produkować...

mój królu nie jestem pierwszym daniem żebyś mnie musiał trawić :twisted:
Good Times Gone

Tow. Szumek

Cywil

Cywil

PostŚr 22 gru, 2004 20:37

MaRcin napisał(a):Mówimy o LWP nie o SW - to po pierwsze...

Po drugie nie mam już ochoty żeby się produkować...

No tak... Bo co możesz budującego powiedzieć? Nie znasz sytuacji w LWP ani postępu prac. Screeny wypuszczamy rzadziej niż SW, ale np. na moim dysku jest jeszcze wiele rzeczy, które są gotowe w 80% i wkrótce ujrzą światło dzienne. Zajmę się teraz kordynacją prac, bo mam trochę czasu (ferie), a ostatnio miałem niewielkie problemy z dyrekcja mojej szkoły i nie mogłym być całym duchem z ekipą LWP.

MaRcin

Major

Major

PostŚr 22 gru, 2004 20:48

Wolę mówić o tym, o czym mam pojęcie. A w tym polu nie wypadacie zbyt różowo. Wyciągam wnioski, analizuje i oceniam - tak pracuje. A na moim mam takie rzeczy że pewne osoby na wspomnienie tego co tam zobaczyli jeszcze się czerwienią.
Bronię oryginalnej koncepcji - zwłaszcza, że nie ma alternatywy. Wysuwam propozycje, udzielam się itd. W zamian za to jestem ignorowany, za moimi plecami... sam najlepiej wiesz co się tam dzieje...

przypominam, że ten temat dotyczy LWP a nie ataków na moją osobę :]

Jedna sprawa nigdzie w tym temacie nie wypowiadałem się jako lider SW.

@Hummel jestem spokojny

@ jack_410
W końcu już wcześniej elokwentnie dałeś przykład gdzie masz konstruktywną krytykę... Zamiast gadać zajmijmy się tym na czym się znamy, ponieważ consensusu i tak nie osiągniemy....
Ostatnio edytowano Pt 24 gru, 2004 01:14 przez MaRcin, łącznie edytowano 1 raz
Good Times Gone

Hummel

Kapral

Kapral

PostŚr 22 gru, 2004 21:36

do jack_410 .....brawo ! tak tak moj nick to od "dziadka" 2S1 :spoko:
ale ja mam taka maszyne co ja napedza UTD-20 :twisted:
no i faktycznie potwierdzam ..podwozie 2S1 to nie podwozie ASU ( szkoda)

MaRcin
........ wiecej luzu .... oj chyba gorszy dzien co :grin:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint