Teraz jest Wt 02 gru, 2025 01:28

"RAINBOW Studio" - REAKTYWACJA

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

JaFranek

Major

Major

PostSo 02 kwi, 2005 10:21

Mi się ten filmik podoba. Bardzo fajnie zrobiony. Szczególnie ten moment, gdy samochód jedzie a za nim płomienie z wybuchu. Poza tym fajna muzyczka w tle pasująca ogólnego klimatu :spoko:

Mam tylko jedno zastrzeżenie, czy nie dałoby się zrobić tego filmiku tak samo jak intro do misji. Bo tak to widać że kamera jest prowadzona przez gracza ( nie płynne przesunięcia kamery ( mam nadzieje że rozumiecie o co chodzi) )
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Oscypek

Major

Major

PostSo 02 kwi, 2005 13:57

JaFranek gada dobrze
Film wg mnie dobry - kamera prowadzona dobrze, ciekawa muzyka, i samochód półapka :D

OFman

Chorąży

Chorąży

PostN 03 kwi, 2005 14:39

No i wkońcu Rainbow wydał film - www.f2z.h4c.pl/rainbow/Kierow3aI.rar
"Najleprze" jest zakończenie...trzeba przyznać, że nawet zaskakujące. A co do filmu to mi się nawet podoba, wkońcu jakiś scenariusz, jakaś historia.

Rainbow

PostPt 22 kwi, 2005 19:21

Jako, iż "wróciłem" ogłaszam i poszukuję pomocników do tworzenia II części. Poszukuję dobrego script-makera głównie znającego się na skryptach kamery itp. Mile widziany kontakt na GG,email,PM. Jest również posada pomocnika przy samym tworzeniu filmu itp.

PS. Brak komentarzy do I części filmu :?: Taka zła czy bez wad :?: :)

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostSo 23 kwi, 2005 00:48

Brak komentarzy chyba wynika z prostego faktu, jakim jest gigantyczny rozmiar 4 minutowego filmiku, nie każdemu się chce aż tyle ściągać.

Ja ściągnąłem, i mogę powiedzieć, że:
- nie stosuj efektu zbliżenia/oddalania tak często. Nie częściej niż w co 10 ujęciu.
- bardziej i częściej dynamicznie zmieniaj ujęcia, film będzie znacznie ciekawszy.

Fajny efekt był, kiedy kamera leciała dokoła wieżowca i nagle (chyba) zmieniła się pora dnia (inne oświetlenie). :spoko:

Rainbow

PostN 24 kwi, 2005 15:05

Eh, to trzeba ich jakoś zachęcić. Te 40mb to z drugiej strony nie jest tak wiele :spoko:

Panda

Chorąży

Chorąży

PostN 24 kwi, 2005 20:29

Rainbow napisał(a):Poszukuję dobrego script-makera głównie znającego się na skryptach kamery itp.
No go amigo. Naliczylem raptem 9 komend (plus dwie dodatkowe, których nikt nigdy nie używa). Przeczytaj manuala i już umiesz. :D
Przecież to najłatwiejsza część roboty.

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 27 kwi, 2005 22:29

@Rainbow ja jak sie napale (bez skojażeń prosze) to zrobie fajne efekty na kamerke, ale to musze mieć dobry dzień :twisted:
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Rainbow

PostPt 03 cze, 2005 19:09

Nowy trailer (trailer2) filmu The War
Link

Mam nadzieję, że wam się spodoba w porównaniu do wcześniejszego tak więc zapraszam do ściągania :)

Dodane : Proszę o opinię odnośnie filmiku :)
Ostatnio edytowano Pt 03 cze, 2005 20:31 przez Rainbow, łącznie edytowano 1 raz

Oscypek

Major

Major

PostPt 03 cze, 2005 19:46

Pogratulować :spoko: Lepszy o niebo od poprzedniego, bardziej dynamiczny, lepsze prowadzenie kamery, ciekawsze ujęcie :] Polecem, warto oglądnąć :)

OFman

Chorąży

Chorąży

PostPt 03 cze, 2005 20:09

Filmik jest naprawdę niezły, jak już zauważył Oscypek jest leprze prowadzenie kamery, nowe efekty specjalne (nowa muzyka :D ) i jeszcze kilka plusów by sie znalazło. Jak dla mnie to ten filmik jest już porównywalny z innymi filmami prezentującymi VBS1. Jedyna jego wada to długość...trwa niecałe 2 min ale te 2 minuty są leprze od poprzednich 3-5 minutowych filmów Rainbowa. Coraz bardziej nie mogę się doczekać wakacji...

JaFranek

Major

Major

PostPt 03 cze, 2005 20:31

Mi też się spodobał. Szczególnie ten moment gdy widać było chelikopter, jakieś jednostki i samochód
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Monty

Porucznik

Porucznik

PostPt 03 cze, 2005 23:58

Bardzo fajny filmik, dynamiczny, szkoda, że taki krótki. Z tą muzyką w tle tworzy całkiem niezły klimacik. Momentami przypominało mi się Delta Force: Black Hawk Down.

PS. Rainbow mógłbyś podać tytuł piosenki, która jest w Twoim filmiku :) :?:
Obrazek
Obrazek

Rainbow

PostSo 04 cze, 2005 07:33

Monty napisał(a):PS. Rainbow mógłbyś podać tytuł piosenki, która jest w Twoim filmiku :) :?:

Rob Dougan - I'm Not Driving Anymore

Przemo_212

Major

Major

PostSo 04 cze, 2005 12:38

¦wietny film! :) Najbardziej mi się spodobała scena z tym śmigłowcem, który leciał na niskim półapie, a pod nim biegli żołnierze. Miodzio :)
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint