Teraz jest Pn 23 paź, 2017 13:48


Dziwny błąd w FFUR SLX 2007 2.5

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

bubolec_911

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 17
  • Dołączył(a): Pn 01 paź, 2007 22:19

Dziwny błąd w FFUR SLX 2007 2.5

PostN 17 cze, 2012 15:52

Witam.
Zainstalowałem ostatnio starego Flashpointa gdyż znudził mi się Dragon Rising, oraz pobrałem mod FFUR SLX 2007 2.0 i spatchowałem do 2.5.

Problem polega na tym że gdy w edytorze zrobię sobie misję i dam w niej samoloty czy śmigłowce które już lecą, to zaczynają wariować:
- gdy samolotem chcę lecieć w dół, ten staje w miejscu a gdy lecę prosto to drży góra-dół.
- śmigłowcami w ogóle nie da się latać gdyż wznoszą się nieustannie w górę.
- czasem gdy chcę pograć piechotą to mój żołnierz jakby siedział w powietrzu i nie mogę się ruszyć ani nic innego zrobić.
- zdarza się również, że gra mi się po prostu wyłącza.

Mój sprzęt:
Winows Vista Home Edition 64-bit
AMD Athlon Dual-Core Processor 2.70 GHz
4 GB RAM
Karta graf. ATi Radeon 4350 512 MB.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2978
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostN 17 cze, 2012 16:38

bubolec_911 napisał(a):FFUR SLX 2007 2.0
zobacz czy masz tak samo na wersji 2.0

co zainstalowałeś, CWC? GOTY? Resistance samo? CWA?
ma być pełne OFP.
Obrazek
Offline

bubolec_911

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 17
  • Dołączył(a): Pn 01 paź, 2007 22:19

PostN 17 cze, 2012 16:54

Jest pełne OFP. (Kolekcja Klasyki) Resistance w wersji 1.96
Mod wchodził na czystą instalkę.
Przy FFUR 2005 i 2007 2.0 było to samo.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2978
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostN 17 cze, 2012 17:25

odłącz joy'a?? na samym OFP też jest problem czy wporzo?
nie wiem ja u siebie pale toto i działa normalnie, coś masz nakombinowane w tym ofp
Obrazek
Offline

bubolec_911

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 17
  • Dołączył(a): Pn 01 paź, 2007 22:19

PostN 17 cze, 2012 18:19

nic nie jest nakombinowane, joy'a nie mam w ogóle...
na normalnym nie wiem, nie grałem, od razu instalowałem FFUR...
uruchamiam go w zgodności z XP SP2 bo inaczej nie rusza...
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2978
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostN 17 cze, 2012 19:21

Nie męcz tej Visty która Ci zjada połowę zasobów kompa, wróć do poczciwego XP, chyba że to laptok jakiś i nie ma driverów.
Miałem długi czas ten system na służbowym klapku i to była jedna wielka pomyłka. Być może u Ciebie odpala to OFP w takiej "zgodności z XP SP2" że to nie "zgodne" z niczym normalnym i pod OFP wychodzą cuda wianki.
Sprawdź jeszcze samo OFP jak działa.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

ktos

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 315
  • Dołączył(a): Pn 14 lis, 2005 21:55

PostN 24 cze, 2012 16:36

Zamiast tej klasyki 1.96 możesz zainstalować CWA 1.99. Nie wiem czy coś zmienia w kwestii działania na Viście, ale nie zaszkodzi spróbować.

Powrót do Operation Flashpoint

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość