Teraz jest N 25 cze, 2017 22:30


Bad serial number given in setup!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

slacker7

Major

Major

  • Posty: 550
  • Dołączył(a): Wt 21 sie, 2007 11:11

Bad serial number given in setup!

PostŚr 18 mar, 2015 23:31

Cześć. Kopę lat mnie tu nie było. Mam taki problem, którego za jasną Anielę rozwiązać nie mogę... Mianowicie przy próbie odpalenia OFP (Arma: CWA dla ścisłości), wali mi błędem "Bad serial nr given in setup". Przeczytałem trochę poradników, główkowałem, prawie rozwaliłem myszkę, na forum BISu znalazłem poradnik od użytkownika Placebo, gdzie podał rozwiązanie problemu poprzez "regedit". Sposób ponoć działa, tyle, że Pan Placek każe wbijać w "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Bohemia Interactive Studio". Tam winna znaleźć się zakładka od Flaszki, a jej nie ma. :/ Jest ArmA2, ArmA2 OA i ArmA2 Reinforcements. Ma ktoś pomysł, co mogę zrobić? :( Problem pojawił się tak o, z tyłka dosłownie, z dnia na dzień. Mój system to 32bitowy WinXP, staruszek. :D
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Bad serial number given in setup!

PostŚr 18 mar, 2015 23:38

Kompletnie z głupa, ale: spróbuj naprawić spieprzone wpisy rejestru CCleanerem.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Bad serial number given in setup!

PostCz 19 mar, 2015 03:41

Powinieneś miec w rejestrze coś zbliżonego do takiego:
Kod: Zaznacz cały
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Bohemia Interactive Studio\ColdWarAssault]
"MAIN"="G:\\gamez\\OFP"
"KEY"=hex:aa,aa,aa,aa,aa,aa,aa,aa,aa,aa,aa,aa,aa,aa,aa


Jeśli nie masz wyeksportowanego (kiedyś) reg'a to temat pachnie reinstalacją OFP. Chyba że naprawiacz rejestru rzeczywiscie cos tam wynajdzie.
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

slacker7

Major

Major

  • Posty: 550
  • Dołączył(a): Wt 21 sie, 2007 11:11

Re: Bad serial number given in setup!

PostPt 20 mar, 2015 21:24

Dziwna sprawa ogólnie. Postanowiłem na nowo zainstalować CWA, tak jak napisał Algrab, przeczyściłem rejestr ze wszystkich śmieci z nim związanych i było to samo. Wkurzyłem się, wyjąłem z otchłani szafki Flaszkę Platinum z KK (polecam, Piotr Fronczewski) i trybi. o.O Nie wiem czemu tak, ale działa. Dzięki za pomoc Panowie.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Bad serial number given in setup!

PostPt 20 mar, 2015 21:40

ofp is a bitch
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

slacker7

Major

Major

  • Posty: 550
  • Dołączył(a): Wt 21 sie, 2007 11:11

Re: Bad serial number given in setup!

PostPt 20 mar, 2015 22:14

But a lovely one.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Bad serial number given in setup!

PostSo 21 mar, 2015 08:29

Proponuję, ponieważ do niczego Ci się to teraz oczywiście nie przyda, wyeksportowanie z rejestru tej gałęzi do pliku '.reg', a następnie schowanie pliku na kilku półkach gdzieś po domu :)
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

RozekPoland

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 424
  • Dołączył(a): Pn 01 mar, 2010 02:21

Re: Bad serial number given in setup!

PostSo 21 mar, 2015 16:47

slacker7 napisał(a):Cześć. Kopę lat mnie tu nie było. Mam taki problem, którego za jasną Anielę rozwiązać nie mogę... Mianowicie przy próbie odpalenia OFP (Arma: CWA dla ścisłości), wali mi błędem "Bad serial nr given in setup". Przeczytałem trochę poradników, główkowałem, prawie rozwaliłem myszkę, na forum BISu znalazłem poradnik od użytkownika Placebo, gdzie podał rozwiązanie problemu poprzez "regedit". Sposób ponoć działa, tyle, że Pan Placek każe wbijać w "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Bohemia Interactive Studio". Tam winna znaleźć się zakładka od Flaszki, a jej nie ma. :/ Jest ArmA2, ArmA2 OA i ArmA2 Reinforcements. Ma ktoś pomysł, co mogę zrobić? :( Problem pojawił się tak o, z tyłka dosłownie, z dnia na dzień. Mój system to 32bitowy WinXP, staruszek. :D

CWA odwołuje się do dwóch wpisów w rejestrze:

1.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Bohemia Interactive Studio\Cold War Assault
tutaj powinna znajdować się wartość ciągu Player Name z daną wartością w postaci twojego nicka czyli np. slacker7

2.
dla systemów 32-bitowych: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Bohemia Interactive Studio\coldwarassault
dla systemów 64-bitowych: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Bohemia Interactive Studio\coldwarassault
Tutaj powinny znajdować się dwie wartości ciągu:
- KEY z daną wartością w postaci ciągu cyfr, które odzwierciedlają binarną wersję twojego cdkeya
- main z daną wartością będącą ścieżką do folderu z grą np. C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ARMA Cold War Assault
ObrazekObrazekObrazek Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

slacker7

Major

Major

  • Posty: 550
  • Dołączył(a): Wt 21 sie, 2007 11:11

Re: Bad serial number given in setup!

PostWt 24 mar, 2015 17:43

Rożku, tam szukałem, wielokrotnie i nie było nic, dlatego też założyłem ten temat. Nie wiem o co chodzi, ale musiałem instalować OFP, z Kolekcji Klasyki, żeby pograć.

Algrab, dzięki za pomysł, tak zrobie. :D
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

RozekPoland

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 424
  • Dołączył(a): Pn 01 mar, 2010 02:21

Re: Bad serial number given in setup!

PostCz 26 mar, 2015 23:11

Jeżeli we wskazanych przeze mnie lokalizacjach w rejestrze nie posiadasz wymaganych wpisów to przyczyna tego może być jedna z poniższych:
1. Instalator CWA jest uszkodzony
2. Instalator CWA nie uzyskuje uprawnień do wprowadzenia wpisów do rejestru (wymagane uruchomienie instalacji jako administrator)

Nie uściśliłeś jaką wersję CWA posiadasz: instalator offline czy ze Steam?

Zaznaczam tylko, że obecnie większość serwerów wieloosobowych, na których ktoś jeszcze gra, stoi na wersji 1.99, czyli CWA.
ObrazekObrazekObrazek Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

slacker7

Major

Major

  • Posty: 550
  • Dołączył(a): Wt 21 sie, 2007 11:11

Re: Bad serial number given in setup!

PostN 29 mar, 2015 21:10

Multi niezbyt mnie interesuje, z resztą jak gram to tylko co-op z kolegami, którzy byli na tyle mili, że też poinstalowali 1.96. Ja na tym CWA grałem 1,5 roku, jak nie lepiej, nagle mu się pochrzaniło. Instalator miałem offline. ;)
Obrazek

Powrót do Operation Flashpoint

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość