YacieK napisał(a):Brakuje mi w OFP niektórych rzeczy. Są to min. zbyt ubogie jak dla mnie ustawienia szyku i zachowań żołnierzy. Interesował by mnie podział na 2 osobowe sekcje - np jeden kryje drugi się przemieszcza, marszu ubiezpieczonego, zachowań typu "supressed fire" czy "Cover fire"
Jak byście widzieli skrypty poprawiające lub tworzące takie zachowania.?
n..i..e..w..y..k..o..n..a..l..n..e
Zwłaszcza odnosinie tego wzajemnego krycia się - bardzo brakuje tego i dlatego pusty śmiech mnie bierze jak słysze te ochy i achy nad tym jaki to OFP jest realistyczny. Jest tak realistyczny, że połowa drużyny nie kryje drugiej podczas "skoku" co jest rzeczą dosyć podstawową.
W OFP ostrzał zawsze musi być w konkretny "cel" co czyni czołgi i śmigłowce bezradnymi w stosunku do piechoty (polowanie na pojedyńczego piechura z użyciem działa 120 mm

).
Co do różnych szyków to był taki skrypt na ofpec, ale nie działa najlepiej, bo polega na koemdzie
doMove powtarzanej non-stop i kierującej jednostki na odpowiednie miejsce względem dowódcy - to takie rozwiązanie, które wchodzi w konflikt z enginem gry. Na przykład ja każę żołnierzowi iść na wzgórze, a on co chwilę dostaje rozkaz, że ma stanąć 10 metrów za mną