Teraz jest Pn 23 cze, 2025 22:25

The Afghan Adventure

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Berna

The Afghan Adventure

PostN 14 lis, 2004 15:01

Witam!
Kilka tygodni temu, może ktoś z Ekipy pamięta :wink: napisałem, że mam w głowie plan kampanii, którą bede robił dwa lata, a ja zrobie :P
I stała sie swiatłość, zrobiłem Demo kampanii, która tematyką odbiega od wszystkich. Jest to historia pewnego żołnierza, który opowiada o dobrych i złych stronach bycia w armii, opowiada o tym, czym jest wojna, z perspektywy zwykłego żołnierza.
Myśle ze uda mi sie dobrze, przedstawic ten temat w OFP i wielu graczy sie przekona, że w woju łatwo nie jest.

Serdeczne poziękowania dla kolegi Kurta, który pomógł mi w zaprezentowaniu tego Dema na forum, poprzez umieszzenie go na swoim serwerze. Dziekuje też wszystkim za współprace przy nagrywaniu dialogów, do tego Dema :spoko:

Zapodaje tutaj link do dema: http://www.members.lycos.co.uk/rafald91 ... e-demo.rar

eagle_1

Kapral

Kapral

PostN 14 lis, 2004 17:09

hmmm... z twoich słów brzmi zachęcająco... może ściągne to demo, aby się przekonać czy to tak naprawdę jest jak mówisz
Papa Bear, tu Eagle_1. Rodzaj tematu został wybrany, a opcja Szukaj włączona. Prztgodowuję się do dyskusji. Odbiór.
Papa Bear do Eagle_1. Rozpoczynaj akcję. Tylko pamiętaj, aby nie off-topicować. Bez odbioru :]

Marshal

Major

Major

PostN 14 lis, 2004 20:07

¦ciągam, zagram i napiszę opinię, narazie - Marshal out ;]

BTW

Jakie addony ?
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostWt 16 lis, 2004 16:05

Ale kicz :/ Kto te głosy nagrywał? :/

Stary, kilka rzeczy. Po pierwsze - addony. Użyj BlackHawków BAS'u i HMMVE Combat!'u <- Bo BlackHawków lepszych nie znajdziesz, a FK HMMVE są tylko w wersji Woodland. No i najlepiej dać Rangersów Lasera, zamiast USMC.

Sprawa druga - Nie wiem, po co cywila wstawiłeś. Trzeba było dać normalnego kolesia z USMC, i odebrać mu broń [Removeallweapons this], czy to takie trudne?

Sprawa trzecia - zamiast użyc komendy Fademusic po prostu muzyka zostaje w pewnym momencie "ucięta"... :???:

PS: Gdybym miał działający mikrofon...

***UPDATE***
Poprawka, pkt 2 możecie olać - jak się okazało ten kolo to reporter :lol:
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Berna

PostWt 16 lis, 2004 18:20

Ale kicz Kto te głosy nagrywał?

Ludzie którzy mieli chęc nagrac te głosy, zrobili to jak najlepiej potrafili i bardzo im jestem wdzieczny za to.
Nie mam studia nagraniowego i bezposredniego kontaktu z ludzmi którzy głos podkładaja (poza gg) wiec trudno im jest sie odemnie dowiedziec z jakim akcentem i tonacja maja dany głos nagrac.

Stary, kilka rzeczy. Po pierwsze - addony. Użyj BlackHawków BAS'u i HMMVE Combat!'u <- Bo BlackHawków lepszych nie znajdziesz, a FK HMMVE są tylko w wersji Woodland. No i najlepiej dać Rangersów Lasera, zamiast USMC.

W Afganistanie jest nie tylko pustynia, sa tam tez tereny zielone, a amerykanie w Afganistanie maja przewaznie kamuflarz zielony.
Co do blackhowków sie z tobą zgodze, ale to dodatkowy addon, ale pomysle nad tym
:wink:
nie chce rangersów, tylko Marines.

Sprawa druga - Nie wiem, po co cywila wstawiłeś. Trzeba było dać normalnego kolesia z USMC, i odebrać mu broń [Removeallweapons this], czy to takie trudne?

Nie wiesz po co, bo najwyraźniej intra nie zrozumiałes, intro nie jest po to zeby sobie je olac, jest wyraznie powiedziane, po co ten "cywil" tam przyjechał. [/code]

Jon

Generał

Generał

PostWt 16 lis, 2004 18:27

Tawariszu Berna... nie wpieniaj mnie ja cię proszę textami w stylu "intro jest po to, żeby je oglądać, nie olać", gdybym mógł, TO DO JASNEJ CHOLERY BYM JE OBEJRZAł. Ale "Nie można załadować misji, brakuje addonów: blablabla" - Oczywiście dany addon miałem, ale...

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Berna

PostWt 16 lis, 2004 20:08

Tawarisz Jonez to juz twój problem, ze non stop cos ci sie dzieje, to nie mozesz przetestowac bo to ci nie działa to tamto i duperele takie.
Zrób sobie reinstal OFP i zacznie ci wszystko chodzić.
Aha i nie oceniaj czegos czego nie widziałes od początku do konca.
Tak kazdy potrafi 8)

Jon

Generał

Generał

PostWt 16 lis, 2004 20:42

Dobra, pomińmy kwestię intra i pomysłu, ale sam tekst "Szczególnie odwaga i czymśtam odznaczył się ktośtam BoB Sanders" w chwili, gdy wszyscy Marines leżą w kałuży krwi, brzmi wg mnie cokolwiek groteskowo...

~ Ronald Reagan

Berna

PostWt 16 lis, 2004 20:54

Jonez twoje wypowiedzi sa poprostu bez sensowne, próbujesz na samym początku zjechac ten pomysł z góry na dół bo cos ci sie tam nie podoba, nie widzac go w całosci.
Pogadamy jak zagrasz (o ile zagrasz) w ta kampanie.

Marshal

Major

Major

PostWt 16 lis, 2004 21:13

Odwarzę się stwerdzić, że Jonez nie zrozumiał tej kampani/przesłania itp.
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 16 lis, 2004 22:12

Yaciek tak się wczuł w rolę, ze już nie patrzy, na którym jest podforum, tylko automatycznie uruchamia zmysł modera... :razz: :twisted:
Obrazek

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 16 lis, 2004 22:32

Jerry napisał(a):Yaciek tak się wczuł w rolę, ze już nie patrzy, na którym jest podforum, tylko automatycznie uruchamia zmysł modera... :razz: :twisted:

I dobrze... Ludzi próbujących pogodzić zwasnione strony nigdy dość. Gorzej, gdy ktoś zaczyna sie bawić w upominanie :]

Marshal

Major

Major

PostWt 16 lis, 2004 22:43

Wypowiem się nie na właściwy temat w niewłaściwym temaci i co najlepsze w dziale - niektórzy to robią cały czas więc jak ja zrobie raz na jakiś czas się nic nie stanie ( :twisted: )

No więc po tym może humorystycznym wstępie, chcę powiedzieć coś mniej zabawnego, otóż jeżeli jest mowa o docinkach itp - tego nigdy się nie wyplemi fakt, że ma to pejoratywny wpływ na dyskusje itd jednak to zawsze zostanie. No ale ja nie o tym chciałem...

Jeżeli Jonez pisze:

"Szczególnie odwaga i czymśtam odznaczył się ktośtam BoB Sanders"

TO DO JASNEJ CHOLERY BYM JE OBEJRZAł.

Jest to wyrażanie się w sposób nie tolerancyjny do osoby i do jej pracy a conajmniej pretensjonalny, szczególnie że drugi problem (o addonach) jest jedynie przez jego samego - ma syf w addonach, też tak miewałem to wiem.

Głównie to boli mnie ocenianie właśnie w taki sposób czyjejś pracy nawet jeżeli mówimy tu o "pracy" w edytorze gry w tym przypadku OFP. Bo powiedzmy sobie Jonez, Ty sam nie wypuściłeś żadnej lepszej misji od zaprezentowanej tutaj.

Sprawa się ma tak samo co do oceniania addonów ale to już całkiem inny temat.

Co do tych głosów to brzmią tak poprzez błędy w konwercji prawdopodobnie z Wav do Ogg.
Obrazek

Berna

PostWt 16 lis, 2004 23:08

Ja powiem tak, moderzy są od upominania i robienia porzadku, ja jestem od robienia misji w edytorku. Robie to sam i to co zrobie i jak to zrobie zalezy od mojego punktu widzenia, wiec nie bede sie zbytnio przejmował uwagami ludzi, którzy maja do mnie pretensje ze addon zły, dlaczego cywil, dlaczego głos do du**, dlaczego tak a nie inaczej.
Maja swoją wizje , niech ta wizje przerzuca na misje, a wtedy oni beda oceniani.
Mozecie sie zapytac po co ja to umiesciłem tutaj, ano własnie dlatego, zeby stwierdzic, czy za pomoca jednej misji wprowadzającej do kampanii, mozna zainteresowac gracza i upewnic sie czy kontynuowanie pracy ma jaki kolwiek sens. Jak widac nie ma jednoznacznej odpowiedzi, poniewaz jedna misja, dla niektórych to zamało, a wiec zeby sie przekonac czy to co sie zrobiło ma sens trzeba wypuscic wieksze dzieło, tak, zeby gracz miał czas zrozumiec to co autor chciał przedstawić.
TYLE

Jon

Generał

Generał

PostWt 16 lis, 2004 23:50

Odwarzę się stwerdzić, że Jonez nie zrozumiał tej kampani/przesłania
Odważę się stwierdzić, że nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi i nie masz podstaw, by tak twierdzić. I co znaczyło to itp, hę?! Może jeszcze powiesz, że czytać nie umiem, i dlatego niby nie zrozumiałem, or something? Może powiesz, że ślepy, jestem, że briefa nie widzę?

Briefa nie ma. I to moim zdaniem dyskwalifikuje to całkowicie.

A co do burdelu w addonach - owszem. Mam. Ale chwilowo, z przyczyn odemnie nie zależnych, nie mogę reinstalnąć Ofp. I jeszcze jedno - czy ja to mówię z pretensjami do twórcy? NIE, więc nie wiem skąd wysunęłeś takie dziwne wnioski...

***Edit***
Poprawka, Spencer, nie Sanders. Misja nie ma briefa, nie ma notatek, więc jak możesz twierdzić, że wszystko jest ok? Kolega Marshal broni Berny, nie podając nawet swego zdania na temat misji.Ta "misja" nawet jako demo kampanii prezentuje się dość mizernie. Co do głosów - niektóre są ok, ale to wymowa pierwszego zdania po zaatakowaniu patrolu jest conajmniej żałosna i rozładowywująca klimat - szczerze mówiąc, wolę kampanie z dialogami pisanymi, bo wtedy nie ma takich kwiatków. Muzyka została "ucięta" pewnie dlatego, że za pierwszym razem prawdopodobnie korzystałem z kompresji czasu podczas drogi.

PS: Powiem krócej. Zjechałem misję Berny - i uważam, że w pełni na to zasłużyła. Jeśli się ze mną nie zgadzasz - podaj argumenty. Bo u Marshala ich nie widać [Chłopak przeszedł na ciemną stronę mocy?]

~ Ronald Reagan
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint