Teraz jest Pn 23 cze, 2025 10:13

OFPCenter PL Replicas Photography - propozycja

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Rainbow

OFPCenter PL Replicas Photography - propozycja

PostPn 20 gru, 2004 20:11

Biorąc za źródło pomysł z oficjalnego forum, można by stworzyć kolejny po combat photography pokaz screenów. Rzecz w tym, iż znaleźć by się tu miały repliki zdjęć prawdziwych i odtworzenie ich w OFP. Zdjęcia odtwarzane powinny być w tematyce militarnej, np. zdjęcia z wojen, ćwiczeń wojskowych itp. Wielkość screenów również do 100kb :) Na wenę dam przykłady zdjęć.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ingram

Major

Major

PostPn 20 gru, 2004 20:37

Rainbow, pomysl jest dobry, ale lepiej bys to umieszczal do COmbat Photography bo po pierwsze nie warto nadawac nowego tematu o tym samym, po drugie, moze to byc w podstawowej galerii. Po co nowy temat? chyba, ze chcesz by sie ludziom mieszalo.
Obrazek

Rainbow

PostPn 20 gru, 2004 20:40

Ale słuchaj ,replika to replika a gdzie to do combat photography. Tu trzeba umieścić 2 screeny do jednego obrazka. Poza tym to jest troszke inna sztuka choć sprowadza się do tego samego. Jeden niech nadal robi screeny photography a drugi tworzy repliki np. z jakiegoś obrazka operacji w Iraku.

Dzygi

Chorąży

Chorąży

PostPn 20 gru, 2004 20:44

W 100% zgadzam się z Rainbow`nem :D A pomysł fajny, bardzo...

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 20 gru, 2004 21:28

Pomysł mi sie podoba. Jak dla mnie wzsystko jedno czy to bedzie w nowym temacie czy w tym samym :]

Przemo_212

Major

Major

PostPn 20 gru, 2004 21:39

a mi to zwisa :) ponieważ i tak bym musiał szukać w necie zdjęć, a potem jeszcze zrobić podobny screen w OFP, a ja wolę robić zwykły screen,
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 20 gru, 2004 21:46

Przemo_212 napisał(a):a mi to zwisa :) ponieważ i tak bym musiał szukać w necie zdjęć, a potem jeszcze zrobić podobny screen w OFP, a ja wolę robić zwykły screen,

I właśnie o to chodzi :]. Zasady spełniały by rolę filtra, bo nie pojawiały by się prace na zasadzie "ściągnąłem addon, odpalilem ofp i wcisnąłem print screen" :wink:

Arika

Major

Major

PostPn 20 gru, 2004 21:57

Zawsze jakaś odmiana by się przydała. Pomysł bardziej ciekawy ale dla lepszego porzdku warto byłoby to wydzielć w nowym poście.
Obrazek

Ingram

Major

Major

PostWt 21 gru, 2004 22:58

No, przemyslalem ten pomysl i uwazam go za bardzo dobry:)
Martwie sie tylko znalezieniem zdjec oryginalnych ale zaden to problem.
Obrazek

Rainbow

PostWt 21 gru, 2004 23:01

Nie musisz się o nic martwić, większość już wydała wyrok na ten pomysł.
Więc thx przynajmniej za chęci.

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 21 gru, 2004 23:06

Zasady spełniały by rolę filtra, bo nie pojawiały by się prace na zasadzie "ściągnąłem addon, odpalilem ofp i wcisnąłem print screen

Racja, z drugiej jednak strony nie wszystkim zależy na ilości. Niektórzy ustawiają jednoski przez kilkanaście minut, czekają na dobre ujęce kupe czasu, obrabiają screena (tylko proszę bez złośliwych komentarzy :) ) żeby wszystko miało ręce i nogi. Chć pomysł osobiście mi sie podoba, nawet bardzo :)
rainbow, to z Black Hawkami ci wyszło całkiem nieźle :) :spoko:
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostWt 21 gru, 2004 23:16

Kolega Rainbow nie powidzial, zę wszystkie te obrazki są z forum BIS's ;-)
Obrazek

Rainbow

PostWt 21 gru, 2004 23:48

Tak, screeny pochodzą z oficjalnego forum jak i pomysł, jest to wyraźnie napisane w pierwszym poście. Tutaj dorzucam kolejne screeny z forum BIS :
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Jeżeli będę miał czas, czyli podczas świąt też coś samemu zrobię. To pewne...jeżeli tylko pomysł przetrwa i nie pożrą go pożeracze pomysłów. :)

Arika

Major

Major

PostŚr 22 gru, 2004 00:27

Rainbow napisał(a):Nie musisz się o nic martwić, większość już wydała wyrok na ten pomysł.
Więc thx przynajmniej za chęci.

A czy ktoś jasno powiedział że czegoś takiego nie będzie a dopóki nie zostanie powzięta jasna decyzja nie można o niczym przesądzać. Pomysł jest dobry więc powinien znaleźć uznanie,

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 22 gru, 2004 12:41

mi to sie podoba, trzeba postarac sie troszke bardziej niz ze zwyklym screenem, pomysl zasluguje w moim przekonaniu na wlasny topic...
dobrego screena mozna w czasie grania zrobic a do repliki trzeba pokombinowac odrobinke bardziej niz tylko nacisnac prtsc jezdzac na desert island trabantem jak to na pewnym screenie w combat photo.... ;-)
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint