No więc wyobrażmy sobie sytuacje.żołnierz dociera do wioski.
Zabija pierwszego żołnierza i aktywuje się czołg który jedzie w to miejsce(to już mam)lecz zanim dojedzie gracz zabija następnego żołnierza i wtedy aktywuje sie samolot który nadleci i go zniszczy(niczym z filmu szeregowiec ryan co on se juz tak umierał i strzelał do czołgu)
Problem w tym że chciałbym skrypt dzięki któremu samolot pojawi się w grze dopiero po zabiciu żołnierza(nie chcę zeby latał cały czas bo komputer zwalnia)i rzeby po zniszczeniu czołgu odleciał i znikł zupełnie z gry.
Prosze jezeli ktoś może mi to napisać jak się ma pojawić i jaki jest skrypt żeby zniszczył czołg i odleciał.
Przepraszam z góry za rozpisywanie sie i zawracanie dupala ale
"Kto pyta nie błądzi"
Dzieki Mirage za czołg i zwierzątka:)
1. bez zawiasów 2. Aby utworzyć samolot musisz posłużyć się komendą "camcreate"(xyz="pojazd" camcreate getpos wyzwalacz), no i musisz zdobyć nazwę samolotu, przeszukaj config 3. Dałem ci wskazówki, dalej rób sam, nie jestem murzynem od robienia za kogoś...
Zeby zniknac jednostke (sic!) trzeba ja wczesniej pojawic w czasie misji. Nie mozna znikac jednostek wstawionych w edytorze.
Po drugie jesli nie jest to standardowa jednostka, to musi sie w mission.sqm pojawic wzmianka o wymaganiu danego addonu do misji. Albo w owej misji musi juz istniec obiekt z danego addonu. Inaczej komp go nie wgra i nie bedzie mial jednostki - czyli sie ona nie pojawil..
Do tworzenia jednostek sluzy createvehicle. Do tworzenia zolnierzy createunit. Szczegoly w spisie komend (polecam ofpec.com)
żeby "zniknąć" jednostkę wstawioną w edytorze można zrobić coś takiego:
jednostka setpos [0,0,0] nie skasuje jej, ale przeniesie ją tam gdzie nikt już jej nie znajdzie.