Teraz jest Pn 23 cze, 2025 22:14

Warunek wsiadania.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

Warunek wsiadania.

PostCz 11 sie, 2005 21:52

Mam problem.

Tak więc robie misję w której po wykonaniu zadania grupa ma iść do pkt. Ewakuacji i wsiąść do heli po czym heli kopter odlatuje.

Misja konkretnie jest MP Coop dla mojego Klanu :) , tak więc nie będzie pkt. Trasy - chcę to zrobić warunkiem, ale za dużo papraniny z tym będzie.

Ponieważ, jak wszyscy znajdą się na pokładzie to heli dolatuje, ale przecież jeden, dwóch albo więcej vojaków może zginąć podczas akcji i heli będzie czekał na tych martwych żołnierzy bez końca.

Moje pytanie: Jak sprawić aby po wejściu grupy do Helikopteraon odleciał.

Chciałem to zrobić tą komendą Vehicle Group Alpha==Heli, ale to nie działa, być może działa tylko ja coś źle robie. :(
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 11 sie, 2005 22:10

Zgodnie z przyjętymi "standardami", w których przyjmuje się, ze dowódca wsiada ostatni po upewnieniu się, ze wszyscy są w środku, możnaby dać wyzwalacz z

warunkiem leader nazwagrupy in nazwapojazdu

i przy aktywacji nazwapojazdu domove (getpos dowolnyobiekt )

ale pojawia się pytanie, co będzie, jak ktoś, kto bedzie dowódcą, zechce wepchnąć swój tyłek jako pierwszy do śmiglaka... Pewnie jest i na to rozwiązanie, ale muszę dłuższą chwilkę pokombinować...
Ostatnio edytowano Pt 12 sie, 2005 19:50 przez Jerry, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

PoP

Chorąży

Chorąży

PostPt 12 sie, 2005 12:25

daj taki warunek:

Kod: Zaznacz cały
count crew nazwa_czopra == (count units group imie_oficera) + 2

zakladajac ze zaloga czopra == 2, czyli pilot i strzelec

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 12 sie, 2005 19:44

Jedno pytanie: Czy to nie spowoduje, że heli odleci kiedy na pokładzie znajdzie się pilot i strzelec ? Helikopter już przylatuje z załogą i odbiera grupe - nie wiem może źle zrozumiałem.

@PoP mógłbyś troche bardziej to wytłumaczyć ? Jak nie tu to na PM. :)

PoP

Chorąży

Chorąży

PostPt 12 sie, 2005 20:50

count crew
liczy wszystkie jednostki znajdujace sie w pojedzie.

count units group imie_oficera
liczy jednostki w grupie jakiegos kolesia (np. playera)

(count units group imie_oficera) + 2
dodaje do liczby jednostek w grupie oficera 2 jednostki bedace zaloga smiglowca

count crew nazwa_czopra == (count units group imie_oficera) + 2
sprawdza czy obie wartosci sa rowne, a wiec czy w smiglowcu siedza wszyscy z grupy oficera i 2 z zalogi smiglowca.

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 12 sie, 2005 21:27

Jak latwo sprawic, aby smiglowiec wyladowal? Ja uzywam flyinheight 0.

Alternatywa odlatywania:

W momencie gdy wsiada ktos z oddzialu do smiglowca dopisujesz akcje (addAction) pod tytulem Take off lub Odlatuj.

Co zrobic gdy juz zaloga rowna sie piloci plus grupa gracza albo gdy wybierze sie akcje odlatuj?

flyinheight 50
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 13 sie, 2005 00:01

Grey napisał(a):Jak latwo sprawic, aby smiglowiec wyladowal? Ja uzywam flyinheight 0.

Nie obrażaj mnie :razz: . Czy ja wyglądam na gościa który nie wie do czego służy komenda FlyInHeight ? Efektywniesza jest już komenda LAND, ale nie o to chodzi w tym topic'u.
:)

Grey

Chorąży

Chorąży

PostSo 13 sie, 2005 01:39

helicopter land mode

General Barron September 27, 2003, 09:21
Helos will land at the nearest "H" or "Invisible H", if there is one around. But landing helos with this command is fairly unreliable. Use this script here to get better results.

Helos also tend to fly off before everyone is onboard. Again, try this script here.

Jesli ktos robi misje MP (a ja robie tylko coopy) to bardzo szybko poczuje jak zawodne jest wiekszosc rozwiazan stosowanych w SP.

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 13 sie, 2005 18:23

Grey, a czy ja napisałem że ma problem z lądowanie helikoptera ? :?
Chyba nie, przeczytaj uważnie. :)

Grey

Chorąży

Chorąży

PostSo 13 sie, 2005 18:40

To bylo OT, w ramach informowania ludzi, ktorzy na forum zagladaja, a nie wiedza. Zreszta dobrze, ze sie pojawil, bo dzieki temu mielismy okazje do wymiany ODMIENNYCH pogladow na temat "jak sprawic, aby heli wyladowal".
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Warunek wsiadania.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostN 08 wrz, 2024 23:26

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 06 gru, 2024 19:58

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 06 mar, 2025 00:21

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint