Teraz jest Pn 23 cze, 2025 22:31

Używanie dwóch modów na raz (problem z config.bin)

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Proktor

Cywil

Cywil

Używanie dwóch modów na raz (problem z config.bin)

PostWt 16 sie, 2005 20:10

Czy jest możliwość używania jednocześnie dwóch modów, które zawierają plik \bin\config.bin? Używałem dotychczas moda Locke_AnimMOD, dzisiaj zainstalowałem sobie Marine Assault Pack replacement (oba mają w katalogu bin plik config.bin) i teraz działa tylko jeden mod (ten z Marine, natomiast nie ma możliwości wychylania [Locke]).

Czy da się jakoś używać dwóch takich modów?

Z góry dzięki.

{Kuba}Przeniosłem do addonsmakingu

Zabix

Major

Major

PostWt 16 sie, 2005 20:12

Jeżeli ci nie działa to powinienes sam sobie odpowiedziec na to pytanie...

Proktor

Cywil

Cywil

PostWt 16 sie, 2005 20:19

Odpowiedzieć to ja sobie mogę, że na razie, bez żadnego kombinowania nie działa i tyle.

Ale może jest jakiś sposób żeby jednak działało ( np. połączyć te dwa pliki config.bin ). I o ten sposób właśnie pytam.

HAV

PostWt 16 sie, 2005 20:31

LAM (Locke Anim) nie działa z innymi modami co było już wielokrotnie mówione. Jedynymi wyjątkami są jak dotąd jedynie CSLA i FDF.

Proktor

Cywil

Cywil

PostWt 16 sie, 2005 20:46

Tylko że tu nie chodzi o LAM ale o obojętnie jakie dwa mody z config.bin (sprawdzałem na innych, też nie działa). Ale chyba mam pomysł, muszę tylko znaleść jakieś narzędzie które konwertuje pliki bin do cpp. Znalazłem coś w necie ale link jest do czegoś innego.
Znacie może coś takiego?

Proktor

Cywil

Cywil

PostWt 16 sie, 2005 22:16

Hehe udało mi się. Połączyłem nawet TRZY mody z config.bin. Jak? Sprawa jest dziecinnie prosta (swoją drogą dziwne czemu nikt na to wcześniej nie wpadł, hmm [kieruje się wypowiedzią HAVOCA który stwierdził że już o tym było wieloktronie mówione]). Jako że OFP czyta tylko jeden plik config.bin (z moda który jest ostatni na liście) należy po prostu dopisać do tego pliku te linijki z innych plików config.bin których w tym pliku nie ma. Użyłem narzędzia binView i cpptobin. Najpierw weksportowałem oba pliki [opisuje tu jak połączyć dwa mody, jeden w katalogu locke, drugi map] do cpp. Mod MAP jest ostatni na liście. Otworzyłem w notatniku config.cpp z locke, i config.cpp z MAP. Znalazłem w config.cpp z locke wszystkie linijki z tekstem locke i przeniosłem je w opowiednie miejsca do config.cpp z MAP [oczywiście nie pojedyńcze linijki ale całe segmenty]. Zapisałem, wyekporotwałem ponownie do bin [mowa o pliku w MAP] i do katalogu /MAP/Addons przenioslem zawartość /Locke/Addons. Podczas uruchamiania wystąpił błąd że nie ma jakieś tam klasy, tak więc ponownie otworzyłem pliki cpp i przeniosłem tą klase z locke do map. I działa.

Mam nadzieje że jest to w miarę zrozumiałe, nawet jeżeli nie to jak ktoś pomyśli to połapie się o co biega.

PS Sam widzisz Zabix - to że coś na POCZ¡TKU nie działa, dla mnie przynajmniej, nie ma żadnego znaczenia.

Pozdrawiam.

Volt

Major

Major

PostWt 16 sie, 2005 22:26

a jakie mody połączyłęś jeśli można wiedzieć ? :)
Obrazek

Proktor

Cywil

Cywil

PostWt 16 sie, 2005 22:29

Te o których napisałem w moim pierwszym poście i jeszcze mod dodający krew OFP Blood Effects 1.4

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 17 sie, 2005 00:40

Proktor napisał(a):Hehe udało mi się. Połączyłem nawet TRZY mody z config.bin. Jak? Sprawa jest dziecinnie prosta

No ja bym sie kłócił czy takie "dziecinnie" proste - jak ktos sie nie zna na configach to raczej za wiele nie podziała :-) Poza tym to dosyć sporo pieprzenia - w ten sposób raczej FDF z takim WGL nie połączysz :twisted:

Proktor

Cywil

Cywil

PostŚr 17 sie, 2005 01:04

Wiesz, ja nie mam praktycznie zielonego pojęcia o modowaniu OFP, configach itp. Nigdy się tym nie bawiłem, dlatego uznałem, że skoro MNIE udało się połączyć te mody to sprawa jest prosta.

Zgadzam się z tym, że ten sposób nadaje się tylko do prostych modów, takich właśnie w stylu Blood Effect czy LOCKE AnimMod, ale przecież chyba tylko takie połącznienia mają sens. Trudno przecież łączyć np. FDF i Y2K2. [no chyba, że to WGL ale nie wiem co to jest, więc się nie wypowiadam]

Volt

Major

Major

PostŚr 17 sie, 2005 11:37

będzisez niezły jak połączyć CSLA 2 i ECP
Obrazek

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostN 21 sie, 2005 23:59

@Yacek
Dobry pomysl jeszcze eecp z locke by sie przydalo :D

Edit
Ekhmmm :roll: mam trochę inny nick, chyba ze piszesz do kogoś innego-YacieK
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

Grey

Chorąży

Chorąży

PostN 28 sie, 2005 13:48

Ten temat powinien chyba znalezc sie w innym dziale.

{Kuba} Już dwa razy był przenoszony ;-) Stanęło na tym, że ma być SP, ponieważ ten dział dotyczy także modów, a kolega z połączeniem dwóch modów ma problem.

Poza tym oszczedzilbys sporo trudu innym gdybys udostepnil juz zmodyfikowany plik. W koncu OFP stoi na wkladzie fanow.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Używanie dwóch modów na raz (problem z config.bin)

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Używanie dwóch modów na raz (problem z config.bin)

PostN 08 wrz, 2024 23:39

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint