Wt 16 sie, 2005 22:16
Hehe udało mi się. Połączyłem nawet TRZY mody z config.bin. Jak? Sprawa jest dziecinnie prosta (swoją drogą dziwne czemu nikt na to wcześniej nie wpadł, hmm [kieruje się wypowiedzią HAVOCA który stwierdził że już o tym było wieloktronie mówione]). Jako że OFP czyta tylko jeden plik config.bin (z moda który jest ostatni na liście) należy po prostu dopisać do tego pliku te linijki z innych plików config.bin których w tym pliku nie ma. Użyłem narzędzia binView i cpptobin. Najpierw weksportowałem oba pliki [opisuje tu jak połączyć dwa mody, jeden w katalogu locke, drugi map] do cpp. Mod MAP jest ostatni na liście. Otworzyłem w notatniku config.cpp z locke, i config.cpp z MAP. Znalazłem w config.cpp z locke wszystkie linijki z tekstem locke i przeniosłem je w opowiednie miejsca do config.cpp z MAP [oczywiście nie pojedyńcze linijki ale całe segmenty]. Zapisałem, wyekporotwałem ponownie do bin [mowa o pliku w MAP] i do katalogu /MAP/Addons przenioslem zawartość /Locke/Addons. Podczas uruchamiania wystąpił błąd że nie ma jakieś tam klasy, tak więc ponownie otworzyłem pliki cpp i przeniosłem tą klase z locke do map. I działa.
Mam nadzieje że jest to w miarę zrozumiałe, nawet jeżeli nie to jak ktoś pomyśli to połapie się o co biega.
PS Sam widzisz Zabix - to że coś na POCZ¡TKU nie działa, dla mnie przynajmniej, nie ma żadnego znaczenia.
Pozdrawiam.