ok mod ściągnąłem z ich strony
Oto krótki opis tego co narazie widziałem
Odpaliłem gre z włączonym modem oraz ECP (to nie mod tylko właściwie pack addonów).Włączyłem Edytor i w nowych wyspach były : NewLand,CAT Afghanistan oraz ta dołączona z AEF Treben.Włączyłem NewLand , po włączeniu przeszukałem strone USA , właściwie nic u nich nie znalazłem, po stronie rosyjskiej było już więcej jednostek ,ale jakoś tylko Zombie było najwięcej, u partyzantów i cywili nie chciało mi się już patrzeć , odpaliłem pierwszą część kampani/ Po przeczekaniu 3 minut moim oczom wyskoczył jakiś błąd, wziąłem ok, BRIFINGU NIE MA, najpierw włączyłem mape by się dowiedzieć gdzie jestem, niestety się nie dowiedziałem.... , to wkońcu ruszyłem przed siebie , napotkałem tory kolejowe oraz koło nich wolno stojące wagony , w żadnym nic nie znalazłem , więc ruszyłem dalej . napotkałem pare krów, w tym jedną zabiłem bo skoro to Stalker to może potrzebuje żywności

,niestety nic się nie stało .Nagle ujżałem farme, podszedłem do niej ,były przy niej dwa auta , jakiś człowiek oraz dwa psy. Gdy podszedłem do człowieka rozpoczeła się jakaś gadka , po niemiecku.. rozumiałem co któreś zdanie ale jakoś to ułożyłem. Gdy skończyli rozmawiać podszedłem do aut , oba zablokowane .Ruszyłem wzdłóż drogi do farmy , ale postanowiłem że narazie skończe. Wiedziałem że ta misja jest naprawde DUUUżA , więc chyba mogę wykorzystać Shift + - "SAVEGAME" . Tak też zrobiłem , nie wiem ile trwało zapisanie ale wiem że zdąrzyłem posłać łózko , wypić szklanke wody oraz na chwile włączyć TV. Po odczekaniu tego czasu postanowiłem zrestartować system bo to napewno będzie trwać krócej niż wyłączenie gry

, To wszystko co narazie mam do powodzenia
PS. : Pierwszy raz się tak zapisałem na forum