Dzięki za zainteresowanie

Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania które się pojawiły:
@ Sejtan
Masz absolutną rację, szkoda że sam na to nie wpadłem

Wydaje mi się że przerobię Stara (ale raczej kogutów to on miał nie będzie...chociaż kto wie? Może w następnych wersjach się pojawią

), bo takowego w malowaniu milicji widziałem. Jeśli chcemy mieć porządny pack, to muszę korzystać z pojazdów DMX-a, bo nie opłaca się jeszcze raz robić np. Uaz-a z kogutem. Fakt, może być ciężko z pozwoleniem, ale zawsze można wydać ten addon "nieoficjalnie", czy np. tylko na forum. Pod warunkiem że nikt nie zechce go opublikować np. na OFP.INFO. Jeśli chodzi o śmigłowiec, to oczywiście że on będzie, i będzie nim Mi-8 (czyli przerobiony Mi-17), ale muszę dorwać jakiś model siedemnastki, który otworzy mi się w O2, bo ten który uzyskałem za pomocą ODOL Explorera się nie nadaje - po wstawieniu go w grze nie chce działać poprawnie (nie dość że musiałem go zbinarizować bo w ogóle OFP do Wina wywalał to jeszcze po tym zabiegu nie działa jak powinien

), wina leży chyba po stronie programu. Jeśli chodzi o załogę, to tutaj także chciałbym przeteksturować ludzi z pack'u DMX-a. Ale to na końcu, najpierw pojazdy. Gwoli pozwoleń, dochodzi jeszcze jeden problem - w packu ma być Wołga, a tą wykonał już nie DMX a MOOHAX, czyli jego też muszę prosić o zgodę na re-texturing...zobaczymy.
@ MaRcin
Tak, kogut i syrena działają i to działają bardzo ładnie. Nie przewiduję jakiś szalonych zmian jak animacje czy losowy numer (choć to drugie by się przydało, nie powiem że nie

), gdyż moja wiedza na temat grzebania w O2 jest co najwyżej znikoma. Może w późniejszych wersjach, na razie chcę wypuścić sam pack, coby ludzie mogli pobawić się w Polskę Ludową
@ Dzygi
Chętnie przeteksturowałbym Mi-2 którego wykonał Airwolf, ale to raczej niemożliwe - on nie godzi się na żaden re-texturing (patrz doświadczenia ludzi z OM), więc lipa, a nie mam dość umiejętności żeby własnoręcznie wykonać model. Może ludzie z "Nase Oruije" (czy jakoś tak) zgodzą się na wykorzystanie ich modelu? Osobiście wątpię, ale zapytać można.
Tyle na razie, dziś postaram się przerobić Jawę, BRDM i Jeep'a oraz (może) Wołgę. Więc być może jutro nowe screeny ujrzą światło dzienne. Od razu zapowiadam że będzie mi potrzebna pomoc przy pisaniu "config.cpp", bo sam nie za bardzo rozumiem niektóre rzeczy go dotyczące. Ale może sobie poradzę