sorki ze wracam do takiego starego tematu.
stworzylem taki maly skrpycik
SVDS - simple viewdistance script.
odpala sie go poprzez wstawienie takiej linijki na przyklad w init.sqs
- Kod: Zaznacz cały
[] exec "SVDS\config.sqs"
i trzeba zrobic pare modyfikacji w tym o to config. pierwsza tabelka zawiera odleglosci, wstawia sie tyle ile chce.
ja dla przykladu dalem takie:
SVDS_dist = [500,1000,1500,2000]
nastepna tabelka wyznacza obiekt ktory ma miec dodane akcje, u mnie jest to maptable, czyli taki stol co mialem w misji przykladowej, ktorej nie dalem tutaj.
SVDS_object = maptable
zrobilem kompatybilnosc do multiplayer zeby widocznosc zmieniala sie dla kazdego.
mam nadzieje ze sie spodoba.
aha, w pierwszym poscie napisales:
Takie menu wyglada mniej wiecej tak:
------
50m
100m
150m
200m
...
Zwin
-----
w ofp minialne setviewdistance jest 500. i uwzglednilem rowniez to zwin co bylo najwiekszym problemem, zwiniecie dodaje akcje rozwin.
UWAGA: jesli byly wczesniej dodawana jakies akcje do obiektu na ktorym jest wykonywana ta, skrypt sie wywali. jesli potrzeba, zrobie odpowiednie poprawki, ale trzeba wiedziec ile akcji bylo wczesniej. akcje dodawane po, totalnie komplikuja sprawe.
------------------------------------------------------------
a tu takie cos, wystarczajace do SP, bardzo proste, nie wymagajace chyba zbytniego tlumaczenia, wyszlo w testach ID akcji.
view_misja
dodaje akcje do menu, ale jest wiecej wpisywania, modyfikowania w skryptach, nie jest takie intuicyjne
------------------------------------------------------------
w sumie da sie zrobic bez paru skryptow jednak, ale i tak zajelo mi to 4 skrypty, 3 gdyby mialo to by byc tylko w sp.
w wersjach ofp ponizej 1.85 moga nie dzialac te skrypty.