Witam.
Zakupilem dzisiaj OF PE, zainstalowalem poprawnie i wszytko byloby w porzadku gdyby na niektorych mapach gra dzialala nie plynnie (wyglada jakby bylo 15-20fps/s). Jak np. jest duzo drzew i innych detali to naprawde ciezko w cos trafic. Moj sprzet to Celek 2.4, 512RAM, Grafika GF6600GT.
Mial ktos podobny problem ?
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano Wt 19 sie, 2008 21:20 przez Sznaps, łącznie edytowano 1 raz
Michalofp napisał(a):Sprubuj w preferencjach dać "autodetekcja", jak nie pomoże to może zmień sterowniki do grafy.
No wlasnie na poczatku mialem na autodetekcji i wynik byl 5338 a pozniej probowalem troche zmniejszac detale, ale caly czas podobnie. Nie wiem czy ten wynik jest dobry.
OFP to już stara gra, i brak w nim nowoczesnych_pr0_graficznych_rozwiązań. Pomóc zatem mogą i stare metody - zmienienie rozdzielczości, ustawienie w opcjach gry odpowiedniej widoczności (mam proc 1.25, jeden giga ramu, kartę grafy radeon 9100 i przy widoczności większej niż 1100 metrów komp tnie niemiłosiernie), i oczywiście wyłączenie działających w tle programów.
FX5200 nie jest czasem lepszy od R9100? No nie wiem, ale spróbuj, a co do wersji sterów to jaką kolwiek poniżej ver 81.xx chyba... (Podałem przykład sterów nvidii)
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.
Ja mam 77.77 i mi działa wszystko jak powinno. Więc do tej wersji sterowników na pewno wszystko będzie chodzić. A jak to się ma z jeszcze nowszymi to nie wiem.
MM'r napisał(a):Wszystko ok, ale jeśli mógłbyś zaznaczyć temat jako "problem" to byłbym wdzięczny
2 dni na forum i juz się bawi w moderatora...
OFP Tak ma, to bardzo stara gra. Nawet na baardzo mocnych sprzętach potrafi skakać. Tak jak pisał Jerry, 56.72 i powinno być ok. Tylko nie przesadzaj z ustawieniami wszystkiego na max bo sprzęt zdzebko złaby, albo najlepiej skorzystaj z "szakalowego configu".
Nie bawię się, po prostu nie widzę powodu żeby temat był kasowany z tak prostego do rozwiązania problemu, jeśli nie dostał odpowiedzi. No teraz już dostał
MM'r - mission maker
Strona Loony'ego o OFP - polecam
Diego
Wt 17 paź, 2006 19:31
taa , miałem to samo . Autodetekcja u mnie rozwiązała sprawe . OFP to jedna z tych gier które na starych kompach idą dobrze , a na lepszych się haczą