Teraz jest So 21 cze, 2025 22:11

"Everon w ogniu" - kłopot z czołgiem

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

helmutt

Kapral

Kapral

"Everon w ogniu" - kłopot z czołgiem

PostCz 08 lut, 2007 08:14

Jako, że nie widziałem tematu poświęconego tej kampanii - zakładam takowy, bo mam pewien problem.

Chodzi mi o misję, w której atakujemy bazę partyzantów (tą z czołgami) - zaraz po tej misji gdy partyzancji napadli na Morton.
Po pacyfikacji bazy nadchodzi rozkaz, aby utrzymac ją bo partyzanci beda się starali ją odbić. Potem dowódca mówi abym wszedł do czołgu i sprawdził czy jest amunicja.Po wejściu do czołgu Wania (czyli ja) mówi "BRAK PALIWA, BRAK AMUNICJI" (choć kilka pocisków jest).

Nastepnie otrzymuję polecenie aby siadać na miejsce kierowcy i podjechać do stacji paliw zatankować. Kłopot jest taki, że paliwa nie ma nic, nie chce się włączyc silnik więc JAK podjechać i zatankować? Bo ten czołg chyba uruchamia jakiś skrypt, po odparciu ataku partyzantów nic się nie dzieje dalej, a czołgiem nie da się ruszyć z miejsca. Próba zajęcia miejsca strzelca albo kierowcy czołgu kończy się rozkazem opuszczenia pojazdu.
Czy to błąd?

Legion

Kapral

Kapral

PostCz 08 lut, 2007 08:55

Chodzi jedynie o to, aby ogniem z działka i KMu wspierać nasz broniący się odział.

Czołgu nie da się ruszyć bo jest zepsuty (innymi słowy ma zapętlony ciągły brak paliwa :) )

Niestety to mój błąd, nie za bardzo wiedziałem jak zrobić, aby dowódca rozkazał wejście do pojazdu jedynie jako strzelec.

Olej wszelkie rozkazy i wejdź jako strzelec inaczej się nie da zrobić ;)

helmutt

Kapral

Kapral

PostCz 08 lut, 2007 09:19

Legion napisał(a):Chodzi jedynie o to, aby ogniem z działka i KMu wspierać nasz broniący się odział.

Czołgu nie da się ruszyć bo jest zepsuty (innymi słowy ma zapętlony ciągły brak paliwa :) )

Niestety to mój błąd, nie za bardzo wiedziałem jak zrobić, aby dowódca rozkazał wejście do pojazdu jedynie jako strzelec.

Olej wszelkie rozkazy i wejdź jako strzelec inaczej się nie da zrobić ;)

Próbowałem tak robić, ale gdy siadam na stanowisku dowódcy lub strzelca, słyszę "8, WYSIADAÆ" i po chwili juz stoję obok czołgu, ogólnie na innym stanowisku niż kierowca daje się wysiedzieć około 2 sekud, potem "siła sugestii" naszego dowódcy wywala nas na zewnątrz maszyny :(

EDIT: 09.02.2007

Znalazłem rozwiązanie problemu. Gdy dowódca każe włazić do czołgu sprawdzić, czy jest amunicja - siadamy OD RAZU na miejsce strzelca (i tylko na to miejsce) i nie przejmujemy się tym co Wania bredzi o braku pocisków. Zdejmujemy z działa partyzantów i dalej już misja normalnie idzie.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: "Everon w ogniu" - kłopot z czołgiem

PostPt 13 gru, 2024 15:34

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: "Everon w ogniu" - kłopot z czołgiem

Powrót do Operation Flashpoint