Teraz jest So 21 cze, 2025 22:16

Jak tworzyć Kanał alpha w teksturkach ...?

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

faget

Cywil

Cywil

Jak tworzyć Kanał alpha w teksturkach ...?

PostPn 09 kwi, 2007 15:13

Siema wszystkim :heej: ...
Mam mały problem, otóż nie wiem jak robi się kanał alpha na teksturach...
Jeżeli taki temat był to sorry ale nie znalazłem, a szukałem.
Czy ktoś mógł by wytłumaczyć, mam adobe photoshopa i jeśli ktoś wie jak nim robić kanał alpha to niech mi pomoże.
Będę wdzięczny.
Ostatnio edytowano Pn 09 kwi, 2007 15:44 przez faget, łącznie edytowano 1 raz

faget

Cywil

Cywil

PostPn 09 kwi, 2007 15:54

Ja to już robiłem te tekstury w kanale alpha ale nie chce mi ich wczytywac gdy daje je do Oxygena coś muszę źle robić.
Gdy mam już gotową teksturę paa daje do folderu z oxygenem i gdy wczytuję naciskam klawisz "A" w oxygenie i biorę load texture to tekstury niema tak jak by by jej nie było wczytywał tak samo dzieje się gdy robie normalna teksturę.

faget

Cywil

Cywil

PostWt 10 kwi, 2007 18:43

Mam tu gotową teksturke proszę zobaczyć co robię źle (wyłancza mi sie buldozer gdy ją wgrywam na model w o2 ... błagam niech ktoś pomoże oto link z teksturą zapakowaną w paa zrobiona przeze mnie : http://rapidshare.com/files/25294681/g1.paa.html

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Jak tworzyć Kanał alpha w teksturkach ...?

PostPt 13 gru, 2024 18:47

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Jak tworzyć Kanał alpha w teksturkach ...?

Powrót do Operation Flashpoint