Teraz jest So 21 cze, 2025 22:08

Pytanie o porty wykorzystywane w multi

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Józef Sztacheta

Cywil

Cywil

Pytanie o porty wykorzystywane w multi

PostCz 26 kwi, 2007 20:04

Witam, nareszcie mam internet przez ktory da sie grac, problem w tym ze jestem w sieci osiedlowej, mam wewnetrzyny IP i ogolny firewall w ktorym admin poblokowal wiekszosc portow. Mam mu wyslac mailem numery portow itp. do odblokowania. Nie bardzo sie na tym znam dlatego prosilbym Was o pomoc. Jakie (i ile) portow uzywa Flashpoint do komfortowej gry? I czy wystarczy tylko to podac, czy moze jeszcze jakies dane, o ktorych nie mam pojecia i czy kazda gra urzywa innych portow? jesli tak to czy da sie samodzielnie sprawdzic jakie, bo jakos nie widzi mi sie pisac na kazdym forum zapytanie o porty zeby moc chwilke popykac po necie...

PS:znalazlem TEN topic, ktory zachaczal o podobny problem jednak jako ze zostal zamkniety nie moglem sie w nim dopisac a mam kilka innych pytan...

pozdrawiam

Zabix

Major

Major

PostPt 27 kwi, 2007 13:47

Odpowiedź jest właśnie w tym topicu co znalazłeś.

Józef Sztacheta

Cywil

Cywil

PostPt 27 kwi, 2007 14:54

Zauwazylem, jednak chcialbym sie jednak troche wiecej dowiedziec, co to sa wlasciwie te porty... np w tym wpisie "2302 TCP 2234 UDP" co to sa TCP i UDP? to tez musze podawac adminowi w mailu?

no i dzieki mimo wszystko za odblokowanie tematu. Swoja droga, to troche dziwny zwyczaj, ze po udzieleniu odpowiedzi w temacie od razu jest zamykany - rozumiem ze to sprawa oszczedzania miejsca i czytelnosci, ale jesli ktos ma podobny problem? chyba lepiej by bylo gdyby sie dopisal do poprzedniego niz gdyby zakladal nowy?

kondor

Major

Major

PostPt 27 kwi, 2007 16:34

tak. adminowi napisz o UDP i TCP
TCP to sposob komunikacji w sieci, w ktorym kazda ze stron jest pewna, ze pakiet zostal dostarczony, a w UDP po prostu sie wysyla pakiety nie sprawdzajac czy doszly.
Porty to sa takie liczby zwiazane z pakietami, ktore mowia odbierajacemu komputerowi jakiej aplikacji ma to przekazac

Józef Sztacheta

Cywil

Cywil

PostPt 27 kwi, 2007 17:09

dzieki za pomoc, czyli jesli chodzi o te dotyczace flashpointa to beda:
2300
3333
2302 TCP
2234 UDP

dobrze zrozumialem? a te 2 pierwsze to beda TCP?

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Pytanie o porty wykorzystywane w multi

PostPt 13 gru, 2024 19:38

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Pytanie o porty wykorzystywane w multi

Powrót do Operation Flashpoint