Teraz jest So 21 cze, 2025 22:24

"Czarny dzień" - pytanie do community

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint

Jaka ma być broń w misji:

Ankieta wygasła Pt 22 cze, 2007 20:49

JAMowa
17
81%
BISowska
4
19%

Liczba głosów : 21

• Autor
  • Wiadomość

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

"Czarny dzień" - pytanie do community

PostWt 12 cze, 2007 20:49

Witam!
Chciałbym poinformować o rozpoczęciu prac nad jak narazie chyba najbardziej rozbudowaną misją, jaką kiedykolwiek robiłem. "Czarny dzień" Pokazuje początwek kampanii Viktora Troski w nieco inny sposób (też go tam znajdziemy). Skrinów na razie nie daję.
misja najprawdopodobniej NIE BĂŠDZIE WYMAGAłA żADNYCH ADDONĂ“W, prócz editor upgrejda. Jednak właśnie o to chcę się spytać:

Czy community woliu całą misję na JAMie (i tylko tyle), czy woli zostać przy zwykłej BISowej broni. W tym celu zakadam ankietę.

Może jutro przyjdą skriny...[/b]

konradk7

Kapral

Kapral

PostWt 12 cze, 2007 21:43

Może zrób to na JAMie chyba wszyscy to mają a duża różnorodność broni mozę dać Ci więcej możliwości, choć ja wolałbym miję z WPS+OFPL po stronie gracza ;)
Obowiazkiem Boga jest wybaczenie terrorystom - naszym zorganizowanie im spotkania jak najszybciej

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 12 cze, 2007 22:00

Nie wiem jak będzie wyglądać sama misja, więc nie będę się wypowiadać. Jeśli będzie dużo strzelania no to raczej JAM. Zresztą, każdy chyba go ma. W końcu większość nowych addonów jednostek wymaga JAMu.

Co do misji: jeśli zrobisz ją w stylu 'Facile Ground' lub podobnych to uwierz mi, nie będzie potrzebny żaden JAM ;)
Oczywiście chodzi mi tu o pomysł, rozbudowę no i oczywiście pomysłowość. Bo nie ma sensu kopiować czegoś co już było.

Ale wracając do tematu: mi jest obojętne czy JAM czy oryginalne bronie. Ale głosuje na JAMa :P
Obrazek

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 12 cze, 2007 22:35

To nie będzie misja "komandosowata". Mozliwe, że kiedyś było już coś podobnego, ale nie za często. Tematycznie można to porównywać z "Down" od Sarge Studio, ale nikt nie spada. po prostu to kwestia nagłęgo wypadku i wykonywania wielu celów misji. Dla tej misji specjalnie reinstalowałem OFP i zostawiłem tylko te trzy najważniejsze addony, tj. EU Mapfactu, JAM oraz Everon Republic Army od Christopha. Ogólnie jak starczy czasu to wydam bez JAMa i znim ale bardziej stawiam na JAMa, mimo iż sam się nim już znudziłem (wszędzie JAM, JAM i JAM, żygać się chce :boks: ).

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 13 cze, 2007 21:03

Nieźle. Waga pliku mission.sqm po wykonaniu 40% misji wynosi 85kb...
Co do wymagań, na +4.000 komputer (1.2 GhZ, 256 RAMu, GF4 64MB) nie daje znaku życia. Na +1.000 działa płynnie (jednostki są rozło.żone na ogromnym obszarze). Tak więc nawet antyki z 1.0 GhZ i 128 RAMu będą w stanie grać w tę misję.
Zadecydowałem, że misja wyjdzie i pod JAMa i na BISowskim sprzęcie.
Nie miałem czasu dziś robić skrinów, jutro wieczorem dokleje je do tego posta...

Edit
Po raz ostani zwracam Ci uwagę - edytuj posty, jezeli mija krótki okres czasu. _Yac
Ostatnio edytowano Śr 13 cze, 2007 21:10 przez SaS TrooP, łącznie edytowano 1 raz

kaaleth

Chorąży

Chorąży

PostCz 14 cze, 2007 17:21

Wolałbym JAM w tej misji. JAM - :cmok1:

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 14 cze, 2007 18:49

ojawiły się jeszcze drobne komplikacje, ale ogólnie dobrze. Jezu, jak ja nie lubie robić skrinów, dziś się za to nie biorę :PPPP :PPPP
@Kaleath:
Będzie i tak i tak, ponieważ zaobserwowałem poważny spadek trudności na broni z JAMa, dlatego wyjdzie misja z nim i bez niego.

@Yaciek
Sądzę, że 21 godzin to nie jest krótki okres czasu :smile:
A jeśli jest, to łąskawie wyjaśnij mi, gdzie jest granica...

wielkidzik

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 14 cze, 2007 18:49

Właśnie robię na podstawie JAM3 własny pack broni moze sie przydać :?: :?:

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 14 cze, 2007 18:51

Wychodzi bez addonów, prócz jednego małego.
Lag by cię zjadł. Granica kompa na granie na np. jakimś z FFURów to conajmniej 1.8 GhZ, 1GB RAMu.

wielkidzik

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 14 cze, 2007 18:53

ja mam 2,7 GhZ i 700 z kawałkiewm RAMu :cry: , potrzebuje lepsza karte graf 128 mega to seobie moge w DSJ pograć :]

kaaleth

Chorąży

Chorąży

PostCz 14 cze, 2007 18:54

Martin napisał(a):Wychodzi bez addonów.

Szkoda, nie zaszkodzi przecierz dodać addony po max np 5mb ;-) . Zawsze wygląda to inaczej :-) , a tak... pojazdy i bronie oraz miejsce akcji to sama staroć :/ ...
Ostatnio edytowano Cz 14 cze, 2007 18:57 przez kaaleth, łącznie edytowano 1 raz

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 14 cze, 2007 18:55

Ja mam 64 :mrgreen:

Szukam za niedługo BETA testera, bo ciężko jest przechodzić zawsze od nowa do danego momentu by to sprawdzić, czy wszystko działa...

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 30 cze, 2007 17:00

Długo nie pracowałem nad misją, ale wróciła mi wena twórcza i:
- Sama misja jest ukończona w 95%.
- Dodam jeden utwór dodatkowy o wadze jedyne 2Mb :mrgreen: )
- Postaram się zrobić intro i outro (tylko jedno, bo mimo dwóch zakończeń nie da się ich pogodzić) na skryptach .sqs
- całość będzie ważyć (razem z addonami) jakieś 5MB, so każdy powinien dać radę ściągnąć
- Czysto działa na 512 RAMu.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: "Czarny dzień" - pytanie do community

PostPt 13 gru, 2024 20:21

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: "Czarny dzień" - pytanie do community

Powrót do Operation Flashpoint