Teraz jest So 21 cze, 2025 22:16

Ocena misji

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Wojenka

Cywil

Cywil

Ocena misji

PostCz 05 lip, 2007 21:36

Kolejny raz męczę OPF, ale tym razem chcę to zrobić "hardcorowo". Chcę zdobyć jak najwyższe oceny za każdą rozegraną misję. Zasadniczo mam wszędzie 5 gwiazdek, ale w statystykach kompanii są tylko po 4 punkty za misję. I tu moje pytanie.

Czy 4 pkt to jest maksimum? Nie znalazłem odpowiedzi w instrukcjach i na forum.

Niezbyt jasne są też zasady przyznawania. W 3 misji Resistance (odbicie ciężarówki z amunicją), dostałem -3 pkt. Nikt z oddziału nie zginął, natrzepałem wroga aż miło, wykonałem wszelkie cele misji, a punktacja jaka jest...

Mógłby mi to ktoś łopatologicznie wyjaśnić?
Ostatnio edytowano Wt 10 lip, 2007 09:05 przez Wojenka, łącznie edytowano 1 raz

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 05 lip, 2007 22:25

Oceny są nie ważne. Grunt, by nie spadły poniżej -1400 w stopniu szeregowca o ile się nie mylę, bo wtedy cię atakują twoi...

Oceny są do bani, bo jak np. jesteś w ciężkiej sytuacji z czołgiem T72 i strzelasz do niego, a potem twój to kończy to ty nie dostajesz punktów, mimo, iż miałeś taki sam wkład.

Ja radze się cieszyć działem "statystyki" w debriefingu i jak masz powyżej 30 zabitych możesz być dumny :spoko:

Wojenka

Cywil

Cywil

PostCz 05 lip, 2007 22:52

Martin napisał(a):Oceny są nie ważne. Grunt, by nie spadły poniżej -1400 w stopniu szeregowca o ile się nie mylę, bo wtedy cię atakują twoi...

Oceny są do bani, bo jak np. jesteś w ciężkiej sytuacji z czołgiem T72 i strzelasz do niego, a potem twój to kończy to ty nie dostajesz punktów, mimo, iż miałeś taki sam wkład.

Ja radze się cieszyć działem "statystyki" w debriefingu i jak masz powyżej 30 zabitych możesz być dumny :spoko:

Tyle to ja wiem. Liczy się to kto odda ostatni strzał i mam to opanowane do perfekcji. Z tym nie mam problemów. Problem jest w tym, że nie wiem jak to się przekłada na ogólną ocenę misji (nie tą w gwiazdkach, a tą w punktach). Właśnie dlatego, że nie łapię o co chodzi, chcę to rozgryźć

zygomir

Kapral

Kapral

PostN 08 lip, 2007 08:30

Najprościej - wejdź w edytor:
1) stwórz siebie
2) stwórz jednego wroga
3) zabij go
4) przerwij misję i zobacz ile dostałeś punktów ;P za różne jednostki - różna ilość punktów (nie wiem, czy stopień doświadczenia zabitego lub jego ranga nie ma jakiegoś znaczenia w ocenie)
miłego sprawdzania ;]
Forever Punk!

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Ocena misji

PostPt 13 gru, 2024 21:16

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Ocena misji

Powrót do Operation Flashpoint