Teraz jest So 21 cze, 2025 22:18

Kierowca łodzi nie chce wysadzić mi żołnierzy

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Skyline

Chorąży

Chorąży

Kierowca łodzi nie chce wysadzić mi żołnierzy

PostŚr 25 lip, 2007 15:40

Więc tak, szukałem na forum czy przypadkiem dany temat nie został poruszony, ale nie za bardzo mi to szło, poza tym wyskakiwało mi kilkanaście stron, a ostatnio tak mi muli komp, że wczytywanie jednej strony trwa ponad minutę, a czasami kilka, a łączę sie przez modem więc za każdym wejściem do neta muszę się streszczać bo rodzice mi każą.

Mój problem polega, że robię sobie misję desant na Omaha Beach i stawiam łodzie, a w nich za pomocą komendy MoveIndrive, Cargo itp. wstawiam żołnierzy. Problem jednak tkwi w kierowcy, który jakieś 20m przed brzegiem kierowca zawraca i płynie w całkiem inne miejsce choć punkt trasy "Wysiądź" ma na plaży ustawiony przy samym brzegu. Za każdym odpaleniem misji kierowca płynie gdzie indziej i tylko raz na kilkanaście razy wysadzi ludzi tam gdzie mu każę, nie jestem dowódcą drużyny więc nie mogę mu wydawac rozkazów. CO MAM W TYM PECHOWYM PRZYPADKU ZROBIÆ. PROSZĂŠ O POMOC. :beksa:

proszę nie zamykajcie tematu jak się powtórzył, odpiszcie i dam spokój, jak będę maiał stałe to obiecuję, żę będę intensywnie szukał przed założeniem nowego tematu, czy przypadkiem nie został już poruszony.
You ready!? Let's go!

Remcio

Major

Major

PostŚr 25 lip, 2007 15:55

Po pierwsze - Nie "wysiądź", a "wyładuj transport". Dopiero druga komenda spowoduje, że kierowca podpłynie z zamiarem wysadzenia na brzeg żołnierzy.

Po drugie - Wpisz w inicjalizacji kierowcy "this allowfleeing 0". Możliwe, że gość po prostu zaczyna uciekać, a ta komenda mu tego zabroni

Po trzecie - Tak jak pilot helikoptera szuka najwygodniejszego lądowiska, tak kapitan łodzi szuka najlepszego miejsca do przybicia do brzegu. Pokombinuj z różnymi pozycjami wayponita "wyładuj transport" bliżej, lub dalej od brzegu, musi być jakieś ułożenie, przy którym łódź podpłynie tam gdzie chcesz

Po czwrte - Ad. trzeciego. Wiem, że to brzmi iracjonalnie, ale parę lat temu, gdy robiłem misję z lądowaniem na plaży i miałem ten sam problem - rozwiązałem go chyba stawiając "H niewidzialne" w miejscu lądowania i łodzie zachowały się tak jak helikoptery - olały wszelkie inne miejsca i starały się wpłynąć na "H". Spróbować nie zaszkodzi.
Obrazek

ASAD

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 07 sie, 2007 11:39

Ja proponuję takie coś:
Kierowcy dajesz punkt trasy "WYłADUJ TRANSPORT" na plaży (trochę bardziej na piasku niż na wodzie). Dowódcy/om drużyny desantu dajesz w pobliżu punkt trasy "WYSI¡D¬". Następnie zsynchronizuj go wraz z punktem kierowcy. Dopóki desant nie wysiądzie, kierowca nie odpłynie.
Obrazek

Niemiec

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 09 sie, 2007 09:04

Miałem ten sam problem dałem kierowcy this allowfleeing 0 a puntk trasy "wyładuj teransport" wstawiłem daleko na plaży (około 100m w głąb) poskutkowało.
http://www.ofp.lua.pl/viewtopic.php?t=8604 - proszę zaglądać razem zdziałamy więcej.

nizyn

Chorąży

Chorąży

PostCz 09 sie, 2007 09:49

Albo mam inny sposób. Nazwij każdego delikwenta do wysiadki, np s1, s2 itp. Kierowcy łodzi zrób punkt trasy pod plażę, ale nie rób na odpływanie. Koło tego punktu trasy zrób wyzwalacz. W nim, w polu aktywacja napisz takie coś: s1 action [eject] l1; s2 action [eject] l1; itp. l1 to nazwa łodzi. Kiedy mam problemy, zawsze tak robię :spoko:

Skyline

Chorąży

Chorąży

PostCz 09 sie, 2007 20:57

Wszystkim baaaaardzo dziękuję.
You ready!? Let's go!

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Kierowca łodzi nie chce wysadzić mi żołnierzy

PostPt 13 gru, 2024 21:52

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Kierowca łodzi nie chce wysadzić mi żołnierzy

Powrót do Operation Flashpoint