Teraz jest So 21 cze, 2025 22:21

Przedsionek Piekła - moja pierwsza kampania

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Maverick

Generał

Generał

Przedsionek Piekła - moja pierwsza kampania

PostPn 06 sie, 2007 10:03

Elo!

Ostatnio postanowiłem spróbować stworzyć pierwszą kampanię pod OFP. Mam już za sobą kilka "niewypałów", które nigdy nie ujrzały i nie ujrzą światła dziennego, ale myślę, że tym razem uda mi się doprowadzić projekt do końca. :spoko:

Kampania będzie rozgrywać się w roku 2001 na wyspie Nogojew (zmodyfikowany Kołgujew) i będzie kontynuacją oficjalnej kampanii Cold War Crisis. Dowództwo Wojska Polskiego dostało wiadomość z prośbą o pomoc z okolic Kołgujewa. Wysłano tam dwóch najlepszych żołnierzy z 5 Pułku do Zadań Specjalnych. Utracono z nimi kontakt tuż po wejściu w strefę wyspy. Jako kapitan Rafał Berg zostajesz przeniesiony z Iraku prosto na Kołgujew z zadaniem sprawdzenia sytuacji...

No i to na razie na tyle, jeśli chodzi o fabułę. Zrobione są już 4 misje i pracuję nad piątą. Może niedugo wydam demo. :twisted:

Kampania będzie wykorzystywać oczywiście WPS 0.51 i GROM, a także DMA Resistance, JAM3, Mapfact Objects i Nogojev. Jak na razie. :grin:

Będzie około 15-20 misji. W większości "szpiegowskie", ale nie zabraknie też tych z rodzaju "na otwartym polu".

Cóż, pozostaje mi jak najszybciej brać się do roboty! :twisted:
Obrazek
Obrazek

"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique

Zielarz

Chorąży

Chorąży

PostPn 06 sie, 2007 10:12

Trzymam kciuki!! Zapowiada się interesująco...

Teraz pracuje nad kampanią o Marines na Everonie, ale na razie nie zapeszam :grin:

Jeszcze raz powodzenia...

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 06 sie, 2007 12:10

Ja też pracuję nad kampanią, ale na razie nie mam kontaktu z Flashem... :spoko:

Powodzenia! :spoko:
Boże, ile ja będę musiał nadrabiać na nowym kompie...

Maverick

Generał

Generał

PostPn 06 sie, 2007 14:30

Poniżej zamieszczam link do zdjęcia, które prawdopodobnie będzie w głównym overviewie kampanii.
Białe tło pod napisem jest przeźroczyste. :cfaniak:

Obrazek

PS. Dzięki dla wszystkich, którzy wierzą, że ta kampania odniesie sukces. :spoko:
Obrazek
Obrazek

"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique

Maverick

Generał

Generał

PostPn 20 sie, 2007 16:26

No więc się doczekaliśmy - w tym poście wydaję misję demonstracyjną.

oto link: http://www.sendspace.com/file/krg37u

Jest to misja nr. 5 pt. Zmiana Planów. Wziąłem ją "ze środka", żeby nie zdradzać zbytnio fabuły. Wszystkie informacje i lista potrzebnych addonów w readme.

Aha, no, tak. Zapomniałem zupełnie o wyspie. Oto link: http://www.ofp.bmj.pl/zalicz.php?id=http://www.ofp.bmj.pl/wyspy/Nogojev05preview.exe&nazwa=11072003112826&dzial=wyspy
Jest to wyspa Nogojev, przeróbka Kolgujeva.

Miłego grania!
Ostatnio edytowano Wt 21 sie, 2007 09:23 przez Maverick, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

Maćko

Generał

Generał

PostPn 20 sie, 2007 19:09

No bardzo fajna i klimatyczna misja. Ale (przepraszam za wyrażenie :razz: ) pieruńsko trudna. Aby rozwalić ten konwój to tyle sie namęczyłem, wydaje mi sie że należało by opóźnić trochę jego przyjazd nie zdążyłem podłożyć wszystkich bomb, i musiałem T80 z LAW rozwalać... Ale briefing i overiev jest, dialogi mówione też, komunikaty i własne utwory muzyczne.
Jeżeli cała kampania będzie tak dobra jak ta misja to będzie super.

PS: Zapomniałeś w redme dać linku do wyspy i długo szukałem

Moja Ocena 9.5/10
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

konradk7

Kapral

Kapral

PostWt 30 paź, 2007 09:51

i jak idą prace nad kampanią? kiedy zobaczymy kampanię?
Obowiazkiem Boga jest wybaczenie terrorystom - naszym zorganizowanie im spotkania jak najszybciej

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Przedsionek Piekła - moja pierwsza kampania

PostPt 13 gru, 2024 22:06

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Przedsionek Piekła - moja pierwsza kampania

Powrót do Operation Flashpoint