Elo!
Ostatnio postanowiłem spróbować stworzyć pierwszą kampanię pod OFP. Mam już za sobą kilka "niewypałów", które nigdy nie ujrzały i nie ujrzą światła dziennego, ale myślę, że tym razem uda mi się doprowadzić projekt do końca.
Kampania będzie rozgrywać się w roku 2001 na wyspie Nogojew (zmodyfikowany Kołgujew) i będzie kontynuacją oficjalnej kampanii Cold War Crisis. Dowództwo Wojska Polskiego dostało wiadomość z prośbą o pomoc z okolic Kołgujewa. Wysłano tam dwóch najlepszych żołnierzy z 5 Pułku do Zadań Specjalnych. Utracono z nimi kontakt tuż po wejściu w strefę wyspy. Jako kapitan Rafał Berg zostajesz przeniesiony z Iraku prosto na Kołgujew z zadaniem sprawdzenia sytuacji...
No i to na razie na tyle, jeśli chodzi o fabułę. Zrobione są już 4 misje i pracuję nad piątą. Może niedugo wydam demo.
Kampania będzie wykorzystywać oczywiście WPS 0.51 i GROM, a także DMA Resistance, JAM3, Mapfact Objects i Nogojev. Jak na razie.
Będzie około 15-20 misji. W większości "szpiegowskie", ale nie zabraknie też tych z rodzaju "na otwartym polu".
Cóż, pozostaje mi jak najszybciej brać się do roboty!