Teraz jest So 21 cze, 2025 22:25

zamian cywil/żołnierz

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Kadryl

Major

Major

zamian cywil/żołnierz

PostPn 13 sie, 2007 10:02

Temat zamiany strony walczącej (Cywil na WEST) przy zachowaniu wyglądu cywila był już poruszany wcześniej ale nigdzie nie spotkałem się z opisem pewnej sytuacji, dlatego pozwalam sobie przytoczyć :smile:

Mianowicie po podmianie strony - niezależnie czy poprzez zgrupowanie z żołnierzem, czy też zmiany w pliku mission. sqm - cywila na żołnierza WEST wszystko jest Ok, tzn EAST zabija cywila - pod warunkiem .... że jest to pora dzienna. Kiedy zmieniałem porę dnia na noc, strona EAST ignoruje Cywila.

Z początku sądziłem, że popełniam jakiś bład w dedukcji :twisted: ale po uproszczeniu misji (1 Cywil vs 1 East) zmianie zegaru towarzyszyła zmiana sposób zachowania się wschodu.
Podejrzewam, iż bug może wynikać z poziomu rozpoznawania wroga w zależności od pogody, ale to tylko na razie przypuszczenie.
Ponieważ nie jestem tego pewien, a może to być inny problem np: złej pracy programu OFP, systemu lub kompa itp., prośba o weryfikację prawdziwości w/w zdarzenia.

Remcio

Major

Major

PostPn 13 sie, 2007 11:16

O kurde, faktycznie :D U mnie również pojawia się ten problem. Nie mam pomydłu co na to zaradzić. Rusek widzi przeciwnika, ale go nie atakuje... Potwierdzam zatem tylko - problem faktycznie istnieje
Obrazek

Kadryl

Major

Major

PostPn 13 sie, 2007 19:20

Czyli jednak.
Może dlatego niektórzy na forum nie byli w stanie łyknąć reguły zamiany, bo robili to w porze nocnej ?!

Dzięki Remcio za informację.

Maverick

Generał

Generał

PostWt 14 sie, 2007 12:13

No, to prawda. Sprawdzałem i tak faktycznie jest. :cisza:

Ale przecież wystarczy jednostce EAST dać noktowizor czy wrzucić od razu jakąś z noktowizorem (np. Specnaz) a problem znika. :]
Obrazek
Obrazek

"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique

Kadryl

Major

Major

PostWt 14 sie, 2007 21:53

Maverick napisał(a):...Ale przecież wystarczy jednostce EAST dać noktowizor czy wrzucić od razu jakąś z noktowizorem (np. Specnaz) a problem znika.

Nic podobnego :]

Maverick

Generał

Generał

PostPn 20 sie, 2007 13:13

Kadryl napisał(a):Nic podobnego :]

Argh, sypnąłem się, bo miałem zainstalowane ECP, a to poprawia ten błąd. :cisza:

Ale znalazłem inny sposób:
Zakładając, że masz 2 jednostki: CIV (czyli cywilna ze zmienioną stroną na zachód) i EAST, czyli rusek. Wpisz jednostce EAST w inicjacji: this dofire CIV, co spowoduje, że będzie ona strzelać do CIV (nawet jeśli ta i tak jest po stronie cywili). Sprawdzałem bez ECP - działa. :spoko:
Obrazek
Obrazek

"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique

Kadryl

Major

Major

PostPn 20 sie, 2007 18:15

Maverick napisał(a):Ale znalazłem inny sposób:
Zakładając, że masz 2 jednostki: CIV (czyli cywilna ze zmienioną stroną na zachód) i EAST, czyli rusek. Wpisz jednostce EAST w inicjacji: this dofire CIV, co spowoduje, że będzie ona strzelać do CIV (nawet jeśli ta i tak jest po stronie cywili). Sprawdzałem bez ECP - działa. :spoko:

U mnie nie działa. :co:
I raczej przy this dofire CIV nie powinno działać ponieważ EAST nie tyle nie chce strzelać, co po prostu nie widzi celu.
Możliwe, że masz cały czas wgrany jakiś addon z ECP, który ten problem modyfikuje.

P.S. Uruchomiłem ECP i ... nic z tego. Albo masz jakiś dodatkowy addon albo zbyt dużo alkoholu we krwi ;-)

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: zamian cywil/żołnierz

PostPt 13 gru, 2024 22:13

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: zamian cywil/żołnierz

Powrót do Operation Flashpoint