Teraz jest Cz 19 cze, 2025 14:42

O brzasku poranka v1.01

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

LostBeyondRetri

Porucznik

Porucznik

O brzasku poranka v1.01

PostN 01 cze, 2008 13:50

Przedstawiam wam moją nową misje "O brzasku poranka v1.01"
Została ona wykonana przeze mnie i Szyszka, jakiś rok temu. Jednak nie wydałem jej wtedy ponieważ pojawiało się w niej wiele irytujących błędów, których z powodu mojej małej wiedzy nie potrafiłem poprawić.
Teraz jednak trochę się nauczyłem, więc poprawiłem misje i dziś ją wydaje.
Ponadto jest to epizod z nadchodzącej kampanii "Good Morning, Vietnam" (więcej info na mojej stronie www)

Opowiada ona o patrolu Marines, oczyszczającym wietnamską dżunglę. Wszystko idzie zgodnie z planem, aż do momentu, gdy zaczyna się ewakuacja...
W misji użyto kilku interesujących skryptów. Posiada intro, outro oraz sample głosowe. Po licznych testach nie znalazłem w niej żadnego błędu.

Misja

Wymagane addony:
-Unsung II
-Animacje

Zapraszam wszystkich forumowiczów do testów (szczególnie Yac'a ;-) ).

EDIT: zapomniałem, że misja wymaga, jeszcze jednego packu animacji. Link powyżej. Za kłopot przepraszam.
Ostatnio edytowano N 01 cze, 2008 19:58 przez LostBeyondRetri, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostN 01 cze, 2008 14:20

Ściągam i zjeżdżam, ale nie wiem czy dziś, bo potem do środy mnie nie ma

Jon

Generał

Generał

PostWt 03 cze, 2008 13:10

Opowiada ona o patrolu Marines, oczyszczającym wietnamską dżunglę. Wszystko idzie zgodnie z planem, aż do momentu, gdy zaczyna się ewakuacja...
Suck. Weź takich rzeczy nie spoiluj ;]
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

LostBeyondRetri

Porucznik

Porucznik

PostWt 03 cze, 2008 17:32

Za późno;)
Czy ktoś testował i napiszę co sądzi? Bo durnie robić misje w próżnie :/
Obrazek

Klimueres

Porucznik

Porucznik

PostCz 05 cze, 2008 07:45

LOSTBEYONDRETRIEVAL na tym forum to już chyba nikt nie gra w OFP. Ja bym sprobował ale mnie klimaty wietnamu w ofp nie kręcą, a po za tym nie umiem oceniać
"Najszybszym sposobem na zakończenie wojny jest jej przegranie."
George Orwell - Eric Arthur Blair 25 czerwca 1903 - 21 stycznia 1950

nizyn

Chorąży

Chorąży

PostSo 14 cze, 2008 21:52

To po co się odzywasz? A streszczenie misji przez LBR'a brzmi jakoś mało ciekawie...
Napisz więcej. To może ściągne sobie wreszcie UNSUNG...

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 14 cze, 2008 22:30

A po co Ty się odzywasz? Co, ma Ci streścić całą akcję, żebyś zagrał?
Obrazek

LostBeyondRetri

Porucznik

Porucznik

PostSo 14 cze, 2008 22:37

Spoko nizyn. :bije:

1. Lecą helikopterem
2. Idą na patrol
3. Wracają na LZ
4. Rozgrywa się zakończenie
Po drodze jest intro & outro i WYMIATAJĄCE sample.

Wystarczy?

BTW: Zastanawia mnie polska scena OFP. Jesteśmy najmniej (zaraz za grenlandzką) aktywni. Nikomu się nic nie chce oprócz gadania :/
Stestuje, ktoś tą misje i napisze co sądzi?
Obrazek

nizyn

Chorąży

Chorąży

PostN 15 cze, 2008 11:12

Tyle wystarczy LBR. A co do OFP: ile znasz teamów, które robią cokolwiek pod OFP? WWIIEC, CJ i paru innych indywidualnych addonmakerów, których można policzyć praktycznie na palcach jednej ręki. Wszyscy inni przeszli na ArmĘ. A w OFP niektórzy grają jedną misję od czasu do czasu, żeby przypomnieć sobie klimat tej gry. I prawie nic poza tym.

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostN 15 cze, 2008 12:10

Dziwisz się?
Obrazek

LostBeyondRetri

Porucznik

Porucznik

PostN 15 cze, 2008 12:39

nizyn, mówię tu o kondycji całej sceny od daaaawna.
Przejrzyj starze posty na forum, zobaczysz jak to wyglądało.

A co do mnie to ja zostanę przy OFP1 do momentu wydania OFP2. Tyle było z offtopicu;)
Obrazek

Berna

PostN 15 cze, 2008 13:17

Polska scena OFP zawsze należała do średniaków. Jest kilku ludzi, którzy przyczynili się do jej rozwoju, którzy faktycznie coś zrobili tj Aderous,Vilas, Offime, Spike (razem z całą ekipą OFPC), kilku zapaleńsców tworzenia misji SP i MP. W rozgrywkach Multiplayer GROM,8bz czy 25DKP które rozsławiały nasza scene na wszystkich wirtualnych frontach tej gry.
Moim zdaniem to i tak wiele, biorąc pod uwage, że OFP to jedna wielka zabawa. Najpiekniejsze jest to, że poprzez zabawe udało sie stworzyć coś pożytecznego :smile:
To że OFP umiera jest rzeczą normalną. Fajnie, że ostało się kilku ludzi, którzy dalej pchają ten wózek. Arma dała niektórym nowe możliwości, poprzez to mogą rozwijać swoje umiejetności w dziedzinie grafiki, skryptów, tworzenia misji itd.
Ostatnio edytowano N 15 cze, 2008 23:39 przez Berna, łącznie edytowano 1 raz

slacker7

Major

Major

PostN 15 cze, 2008 22:13

Berna napisał(a):Polska scena OFP zawsze należała do średniaków. Jest kilku ludzi, którzy przyczynili się do jej rozwoju, którzy faktycznie coś zrobili tj Aderous,Vllas, Offime, Spike (razem z całą ekipą OFPC), kilku zapaleńsców tworzenia misji SP i MP. W rozgrywkach Multiplayer GROM,8bz czy 25DKP które rozsławiały nasza scene na wszystkich wirtualnych frontach tej gry.
Moim zdaniem to i tak wiele, biorąc pod uwage, że OFP to jedna wielka zabawa. Najpiekniejsze jest to, że poprzez zabawe udało sie stworzyć coś pożytecznego :smile:
To że OFP umiera jest rzeczą normalną. Fajnie, że ostało się kilku ludzi, którzy dalej pchają ten wózek. Arma dała niektórym nowe możliwości, poprzez to mogą rozwijać swoje umiejetności w dziedzinie grafiki, skryptów, tworzenia misji itd.

Berna dobrze gada. Aczkolwiek smutny jest dla mnie fakt, że ofp, nasze stare, kochane i dobre (jak babcia :grin:) ofp umiera :cry: Jednak ARMA faktycznie wnosi wiele nowego jak napisał Berna. Więc nie ma się co łamać. Tylko brakuje mi tego:
Jazdy gitową SKODĄ po Nogovie. Chyba sie przejde do vilasa :cfaniak:
Obrazek

Powrót do Operation Flashpoint