Teraz jest Wt 22 sie, 2017 14:35


ArmA 3

Ogólna dyskusja na temat kolejnej produkcji studia Bohemia Interactive.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3127
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

ArmA 3

PostŚr 27 lut, 2013 21:34

Jakby ktoś jeszcze nie wiedział.

5 marca 2013 wychodzi wersja ALPHA Army 3, która będzie powszechnie dostępna dla każdego kto za nią... zapłaci.

Podstawowa edycja zawierać będzie wszystko co do szczęścia potrzebne - czyli edytor misji i podatność na modyfikację i kosztować będzie 25 Euro. Są również dwie kolejne pozycje - rozszerzone które oferują po wyższej cenie dodatkowe opcje, niektóre bardzo ciekawe, więcej tutaj: http://www.arma3.com/buy

I chyba najważniejsze (dla większości) - równolegle do wersji płatnej dostępna będzie również wersja darmowa, trochę okrojona (bez możliwości modyfikacji i z uproszczonym edytorem, prawdopodobnie brak możliwości zapisywania misji) na tzw. zaproszenie, które będzie można otrzymać od osoby która kupiła "pełną" wersję Alpha.

Główną zaletą wersji płatnej jest to, że kupując ją automatycznie będziemy mieli dostęp do wersji BETA (2gi kwartał 2013) i pełnej wersji (3 kwartał).

Oficjalne wymagania sprzętowe:

MINIMUM:
OS: Windows Vista SP2 / Windows 7 SP1
CPU: Intel Dual-Core 2.4 GHz / AMD Dual-Core Athlon 2.5 GHz
GPU: NVIDIA GeForce 8800GT / ATI Radeon HD 3830 / Intel HD Graphics 4000
Pamieć GPU: 512 MB
DirectX® 10
RAM: 2 GB
HDD: 15 GB free space
Inne: Połączenie z internetem i konto Steam

ZALECANE:
OS: Windows Vista SP2 / Windows 7 SP1
CPU: Intel Core i5-2300 / AMD Phenom II X4 940
GPU: Nvidia GeForce GTS 560 / AMD Radeon HD 7750
Pamięć GPU: 1 GB
DirectX® 11
RAM: 4 GB
HDD: 25 GB free space
Inne: Połączenie z internetem i konto Steam

W skrócie: komputery które pozwalają na płynną rozgrywkę (30fps) na ustawieniach średnich w Armie 2 bez problemu powinny zapewnić podobny komfort grania w Armie 3.


Informacja prasowa na BIS: http://www.bistudio.com/english/home/ne ... -3-in-2013
Tutaj trochę informacji i FAQ odnośnie Alphy: http://www.arma3.com/alpha/briefing
Oficjalna premiera 12 września 2013.


NALEŻY również zwrócić uwagę na to iż, jeśli kupujemy teraz wersję alpha ArmA 3 to sporo oszczędzamy; pełna wersja gry będzie kosztować 45 Euro, podczas gdy alpha która w późniejszym czasie pozwoli nam na bezpłatny upgrade kolejno do bety a potem do FULL kosztuje 25 Euro.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

gremdek

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 428
  • Dołączył(a): Pn 27 lut, 2006 15:02

Re: ArmA 3 - Alpha

PostŚr 27 lut, 2013 22:50

Maćko napisał(a):W skrócie: komputery które pozwalają na płynną rozgrywkę (30fps) na ustawieniach średnich w Armie 2 bez problemu powinny zapewnić podobny komfort grania w Armie 3.


:spoko: te wymagania minimalne/zalecane to oni zawsze dla żartu dodają.


I jeżeli chodzi o ceny. Czekając tak z 2 lata po premierze, gre kupimy zapewne taniej niż te 25 euro. A wtedy już będzie nadawać się do użytku.
:(
Offline
Avatar użytkownika

Cienki

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 178
  • Dołączył(a): Pt 12 lis, 2010 17:02
  • Lokalizacja: Wrocław

Re: ArmA 3 - Alpha

PostCz 28 lut, 2013 09:47

Gremdek napisał(a):I jeżeli chodzi o ceny. Czekając tak z 2 lata po premierze, gre kupimy zapewne taniej niż te 25 euro. A wtedy już będzie nadawać się do użytku.
Tak można potraktować pierwszego "lepszego" blizzarda czy inne studio, które leci na kasę, ale nie BIS. BIS nas kocha i czuwa, żeby się nam krzywda nie działa więc trzeba go wspierać :buja:

Przez chwile chciałem się poczuć jak za czasów młodości i kierowany drugim mózgiem w kroczu już miałem kupować, ale wróciłem na ziemię i przypomniałem sobie, że...
Gremdek napisał(a):te wymagania minimalne/zalecane to oni zawsze dla żartu dodają
...i mój kalkulator boi się skomplikowanych obliczeń i grafiki 3d. No i nie wyobrażam sobie, że pudełka A3 mogłoby nie być na mojej półce.

PS
Blizzard jest gupi i śmierdzi jajkiem :E
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2964
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: ArmA 3 - Alpha

PostCz 28 lut, 2013 14:09

"BIS nas kocha" - to szczególny rodzaj uczucia.
Po OFP od BIS, które było pierwsze, dlatego najlepsze i jak wyszło nie wiedzieliśmy o jego mankamentach (i że będą jakieś patche) - dostajemy już któryś raz za 30 euro wersje testową gry, w momencie sprzedaży określoną jako "oficjalna". (W przypadku A3 już oficjalnie i otwartym tekstem proponuje się alfę za kasę i bycie testerem :) )
Na szczęście to uczucie od producenta przejawia sie też tym, że potem oferuje wieloletni support dla tak wypuszczonego tytułu, zarówno w postaci wielokrotnych patchy, wersji beta oraz "forum".
Jednak w momencie zakupu stajemy się najwierniejszymi testerami BIS'u, którzy za własną kasę udzielają potem informacji zwrotnej producentowi gry co jest w danym momencie do poprawienia.
Producent gromadzi cenne informacje nawet jeszcze na temat tytułów z przeszłości i rozwiązania może implementować do komercyjnego pakietu zwanego VBS :)

Czy BIS nie leci na kasę?
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline

wojtek45

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 20
  • Dołączył(a): Pt 22 lut, 2013 21:38
  • Lokalizacja: Wędrzyn

Re: ArmA 3 - Alpha

PostPt 01 mar, 2013 20:57

Ulepszajmy naszą Armę,a nie podniecajmy się inną.
Offline
Avatar użytkownika

Cienki

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 178
  • Dołączył(a): Pt 12 lis, 2010 17:02
  • Lokalizacja: Wrocław

Re: ArmA 3 - Alpha

PostPt 01 mar, 2013 21:54

Algrab, kogo jak kogo ale Ciebie bym o to nie podejrzewał, że nie wyczujesz delikatnego sarkazmu :wink:
Algrab napisał(a):Po OFP od BIS, które było pierwsze, dlatego najlepsze i jak wyszło nie wiedzieliśmy o jego mankamentach (i że będą jakieś patche) - dostajemy już któryś raz za 30 euro wersje testową gry, w momencie sprzedaży określoną jako "oficjalna". (W przypadku A3 już oficjalnie i otwartym tekstem proponuje się alfę za kasę i bycie testerem )
Na szczęście to uczucie od producenta przejawia sie też tym, że potem oferuje wieloletni support dla tak wypuszczonego tytułu, zarówno w postaci wielokrotnych patchy, wersji beta oraz "forum".
Jednak w momencie zakupu stajemy się najwierniejszymi testerami BIS'u, którzy za własną kasę udzielają potem informacji zwrotnej producentowi gry co jest w danym momencie do poprawienia.
Producent gromadzi cenne informacje nawet jeszcze na temat tytułów z przeszłości i rozwiązania może implementować do komercyjnego pakietu zwanego VBS

Czy BIS nie leci na kasę?
Moim zdaniem nie do końca leci na kasę. Oni ulepszają swój produkt poniekąd dzięki nam, my otrzymujemy produkt, który daje nam masę zabawy (i nerwów) w dużym stopniu dzięki nim. Nazwałbym to raczej symbiozą.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2964
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: ArmA 3 - Alpha

PostPt 01 mar, 2013 23:37

Cienki napisał(a):bym o to nie podejrzewał, że nie wyczujesz
pora umierać
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3127
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: ArmA 3 - Alpha

PostWt 05 mar, 2013 01:08




:D
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

gustlik

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 382
  • Dołączył(a): So 18 wrz, 2010 10:16
  • Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Re: ArmA 3 - Alpha

PostWt 05 mar, 2013 09:21

ktoś kupuje ?
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10654
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: ArmA 3 - Alpha

PostWt 05 mar, 2013 09:36

Coś konkretniejszego:




Good stuff.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

4teLL

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 374
  • Dołączył(a): Pn 12 lip, 2010 11:59
  • Lokalizacja: Skierniewice

Re: ArmA 3 - Alpha

PostWt 05 mar, 2013 09:36

gustlik napisał(a):ktoś kupuje ?

Yup!
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2964
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: ArmA 3 - Alpha

PostWt 05 mar, 2013 09:46

i find that spot "possibilities" obraźliwy w stosunku do większości seksualnej :D
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

gustlik

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 382
  • Dołączył(a): So 18 wrz, 2010 10:16
  • Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Re: ArmA 3 - Alpha

PostWt 05 mar, 2013 09:56

To 4Tell kupisz mi też ? kase bym ci przelał nawet zaraz. Mnie przerażają te bronie, gdzie AKM, gdzie PK, M-16 itd. Na jakieś addony pewno przyjdzie długo czekać ;/
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3127
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: ArmA 3 - Alpha

PostWt 05 mar, 2013 10:23

gustlik napisał(a):To 4Tell kupisz mi też ? kase bym ci przelał nawet zaraz. Mnie przerażają te bronie, gdzie AKM, gdzie PK, M-16 itd. Na jakieś addony pewno przyjdzie długo czekać ;/

no pewnie tak ze 2, 3 dni :D

chodź i tak pewnie "V" przeportował by wszystko w 3 godziny :E
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

4teLL

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 374
  • Dołączył(a): Pn 12 lip, 2010 11:59
  • Lokalizacja: Skierniewice

Re: ArmA 3 - Alpha

PostWt 05 mar, 2013 10:42

gustlik napisał(a):To 4Tell kupisz mi też ? kase bym ci przelał nawet zaraz. Mnie przerażają te bronie, gdzie AKM, gdzie PK, M-16 itd. Na jakieś addony pewno przyjdzie długo czekać ;/

To przelej kasę na dane do opłaty za serwer, ja będę w mieszkaniu po 15 i wtedy kupię, dodaj mnie też na steamie jeżeli cie nie mam.
Następna strona

Powrót do [ArmA III] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość