Teraz jest So 24 cze, 2017 10:27


ArmA 3

Ogólna dyskusja na temat kolejnej produkcji studia Bohemia Interactive.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 388
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: ArmA 3

PostPn 11 lip, 2016 12:13

To już dziś wieczorem ukochany BIS wywróci całe comunity ARMA 3 do góry jajami. Szumnie zapowiadany Apex jako 1.62 zagości na naszych kontach i spowoduje... no właśnie. Czekamy do wieczora, a potem zobaczymy czy to co znamy jeszcze jest grywalne czy już nie :shock: :!:
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: ArmA 3

PostPn 11 lip, 2016 23:50

A więc jednak - BIS zaskoczył po raz kolejny :D

Jak się jednak okazało, Apex używa tej samej strategii co DLC. Więc wyposażenie i pojazdy są dla wszystkich*. Jedynie wyspy nie dostaną Ci którzy nie zainwestowali. Jeśli chodzi ogólne zmiany - w końcu Czesi poprawili optymalizację. Gra zdecydowanie lepiej działa w terenach miejskich (przynajmniej w single).

*z takim samym ograniczeniem jak DLC, czyli reklamy i brak możliwości wsiadania do pojazdów.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: ArmA 3

PostWt 12 lip, 2016 08:13

Czyli kupując rozszerzenie bulimy za mapę, śmieszną kampanię i za możliwość bycia kierowcą w pojazdach...e to chyba można sobie darować za taka kasę :)
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 388
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: ArmA 3

PostWt 12 lip, 2016 08:15

Broń i mundury, wyposażenie można używać ale podczas misji w której używamy całego sprzętu z Apexa następuje podział ekranu i wyskakuje napis Apex co utrudnia rozgrywkę. Na pierwszy rzut oka dodane uzbrojenie nie zaskakuje. Obecność AK i RPG to chyba powrót do korzeni. :spoko: Jednak na obecną chwilę nie zamierzam kupować.
Na Allegro są ogłoszenia sprzedaży całych kont z edycją Apex po 30 zł, szkoda że tego nie blokuje Allegro, zwykłe naciąganie naiwniaków.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Pyjter

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 314
  • Dołączył(a): Cz 01 mar, 2012 13:11
  • Lokalizacja: Mysłowice

Re: ArmA 3

PostWt 12 lip, 2016 08:39

A mnie nie działają mapy z CUP-a, tak ma być czy mam coź zepsute?
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: ArmA 3

PostŚr 13 lip, 2016 18:28

Jesteśmy w trakcie ustalania co i jak bardzo się popsuło, potem dopiero pomyślimy dlaczego.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Pyjter

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 314
  • Dołączył(a): Cz 01 mar, 2012 13:11
  • Lokalizacja: Mysłowice

Re: ArmA 3

PostCz 14 lip, 2016 00:31

Akurat to był problem z misją, lecz ciągle mam 0xC0000005 - STATUS_ACCESS_VIOLATION przy strzelaniu z RHS-owych tetów. Chyba już to się u mnie nigdy nie zmieni albo pozostaje RHS 4.0.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: ArmA 3

PostCz 14 lip, 2016 01:21

Cześć,
podobno używamy addonu
https://forums.bistudio.com/topic/18465 ... t-bug-fix/

czy ktoś może przybliżyć jak tego używać, bo z edytorem już dawno się pogniewaliśmy, z wzajemnością.
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: ArmA 3

PostSo 16 lip, 2016 02:23


Maćka proszę o wydzielenie dyskusji dot. APEX do osobnego wątku o nazwie ArmA 3: APEX.


Aż się pofatyguję napisać moje 3 grosze w temacie samego Expansion Packa.

Podzielę to na 2 części: Upgrade i Zawartość.

UPGRADE, aka PATCH

+ (znaczna?) poprawa wydajności;
+ stonowanie spapranego, przegiętego HDR'u (na Falludży oczy wypadały);
+ zmienione obiekty Altisowe by być bardziej uniwersalne i zielone?
+ nowa woda jest chyba ładna;
+ nowe menu* (tak, ja twierdzę, że jest w sporej mierze spoko);
+ gra zanim zjebie Ci kontrolsy, pyta się czy się na to zgadzasz;
+ czytelniejsze okienko czata;

- popsute mody, nosz do k... nędzy;
- ustawienia poziomu trudności dalej skurwione;
- AI na lowskillu wciąż zdarza się aimbotować;
- wciąż nie wiem, czy wzięcie czarnego ARCO na karabin zacznie wywalać mi reklamy;
- brak znaczących usprawnień;
- gdzie ten Snack Tac HUD?

*tzn należy założyć, że nowe menu jest bardzo fajne, gdy w pełni działa. Niestety teraz gryzie się z modami.

To by było na tyle w temacie patcha. Ogólnie, pomijając problemy z menu i modami jestem raczej zadowolony.

Teraz zaś w temacie samego Expansion Packa...

DODATEK, aka TROCHĘ WIĘKSZE DLC

Byłem bardzo pozytywnie nastawiony do tego packa - ba, planowałem nawet kupić przed premierą. W końcu fajna broń, normalne jednostki i trochę ciekawych uzupełnień w asortymencie pojazdów... taaa, no nic tylko się cieszyć, nie?

Nie.

To gówno jest w dużej części gorsze niż addony portowane z ArmA 2. Ja pierdolę. Jak to można było tak spartolić.

Zaznaczam, że wyspy z dodatku nie widziałem - ale i tak nie byłem nią specjalnie zainteresowany. Tak samo nie widziałem kampanii Coop, którą jednak jestem zainteresowany i która ponoć wypada naprawdę nieźle.

BROŃ RĘCZNA:
+ kilka z broni da się użyć i nawet mieć z tego przyjemność;
+ czarne ARCO, celownik, którego cholernie brakowało;
+ kilka animacji i dźwięków, które warto zrecyclingować do addonów;

- Jakościowo znakomita część broni, IMO najważniejszego elementu dodatku, modelowo, teksturami czy animacjami czy DŹWIĘKAMI DO JASNEJ CHOLERY, jest na etapie ArmA1. Autentyk. Addony portowane z 2ki przez początkujących addonmakerów mają więcej jaj, jakości i dopracowania, o funie płynącym z używania ich nie wspominając;
- Dźwięki są w znakomitej większości tragiczne;
- Część broni ma źle umiejscowioną kamerę względem celownika;
- Dobór wariantów HK416 to kiepski żart, oczywiście nie możesz mieć karabinka w wersji szturmowej z lufą 14.5;
- Wciąż nie jest jasne czy użycie czarnej reteksturki celownika z podstawki bądź zielonego MX wywali reklamy.

EKWIPUNEK:
+ jest;
+ reprezentuje kilka fajnych pomysłów...

- ...których wykonanie oczywiście w połowie przypadków spieprzono;
- jest go (zdecydowanie) za mało, bieda jak cholera;
- brak miliona potrzebnych wariantów (np. nowy oliwkowy combat helmet BLUFORu);
- ponownież, co wywali reklamy, a co nie?
- brak dedykowanego \ dobrze wyglądającego ekwipunku dla chinoli i ruskich;
- dla większości klimat science fiction w temacie masek i gogli hybrydowych.

POJAZDY:
+ są;
+ są nawet okej;

- jest ich za mało;
- w zbyt małej ilości wariantów i malowań;
- VTOL'e CSAT'u to autentycznie dropship z Avatara, lol.

Podsumowując "content": 3.5/10. Nie żartuję. Rozczarowanie jak cholera.

To kiepski żart wydać na to tyle kasy (zwłaszcza teraz bez zniżki).

Udało im się mnie przekonać, by tego nie kupować. Jak ja się cieszę, że kupiłem jednak Vermintide.

http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 388
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: ArmA 3

PostSo 16 lip, 2016 22:48

Jon napiszę ponieważ nie mam Apexa a grałem w misję z serii Sigma Quadrante, postanowiłem wyposażyć mojego wojaka w AK,rpg, mundur, plecak z Apexa. Wywala reklamy, obraz jest podzielony i denerwujące napisy Apex. :shock: :!:
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: ArmA 3

PostN 17 lip, 2016 13:34

Od tego czasu przetestowałem. Użycie retexu celownika ARCO nie wywala reklam. Tyle dobrze.

Kamizelek, masek i NVG\TVG nie sprawdzałem jeszcze.

Pojazdami z dodatku da radę jeździć \ strzelać jako pasażer. Jedynie lipa, że jest problem z podnoszeniem broni z dodatku. Wystrzelasz się ze swojej broni walcząc z Chińczykami i zostaje Ci strzelanie do przeciwnika granatami i niechęcią.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 388
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: ArmA 3

PostPt 12 sie, 2016 20:26

Nie wytrzymałem i kupiłem APEXA, kampania ciekawa ale kupiłem aby móc grać w ciekawe misje grane na Tanoa. :twisted:
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1017
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

Re: ArmA 3

PostPt 12 sie, 2016 21:51

Ile zajmuje przejście kampanii? Bo coop w niej to jedyne, co mnie kusi w Apexie... poza Tanoą.
Obrazek
Zadarli z elitą to nakryli się pytą.
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: ArmA 3

PostSo 13 sie, 2016 07:05

7 misji, z tego co czytałem na bisie to około 3-4 godzin.
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 388
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: ArmA 3

PostCz 25 sie, 2016 07:46

Mam pytanie dotyczące Armaholica, czemu od tygodnia nie ma nowych wstawek? Może ktoś wie. :?:
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA III] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron