Teraz jest Cz 20 cze, 2019 09:57


ArmA 3

Ogólna dyskusja na temat kolejnej produkcji studia Bohemia Interactive.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 392
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: ArmA 3

PostPt 25 mar, 2016 09:28

Powrót do misji Irondiuka, rozgrywam grę w trybie pojedynczym po lanie i dziękuje za to Bisowi. Takie udogodnienie po ostatniej aktualizacji tylko szkoda że nikt z Bisu nie sprawdził że niektóre misje się krzaczą podczas gry pojedynczej po lokalu a działały dobrze podczas gry pojedynczej przed aktualizacją. :-x
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 392
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: ArmA 3

PostWt 12 kwi, 2016 13:48

https://dev.arma3.com/post/oprep-visual-upgrade
zapowiadane w uaktualnieniu 1.60 odnowienie graficzne gry poprzez dodanie wyglądu wszystkich elementów graficznych gry, ciekawe jak to będzie działało na średnim sprzęcie komputerowym. :?: :!:
Obrazek
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35

Re: ArmA 3

PostŚr 13 kwi, 2016 19:31

U mnie co patch od wakacji 2015 to coraz gorzej z fpsami więc już się boję :D
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10713
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: ArmA 3

PostCz 14 kwi, 2016 20:55

Czerno napisał(a):zapowiadane w uaktualnieniu 1.60 odnowienie graficzne gry poprzez dodanie wyglądu wszystkich elementów graficznych gry
u wot m8

Ale serio, co?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35

Re: ArmA 3

PostPt 15 kwi, 2016 08:41

@Jon
Nie wiem czy o to chodzi z tym poprawieniem grafiki ale ostatnio ktoś na dayzetowym forum wrzucał taki obrazek
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3141
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: ArmA 3

PostPt 15 kwi, 2016 11:44

Wymieniają cały HDR i oświetlenie.



A tutaj porównanie przed/po: https://dev.arma3.com/post/oprep-visual-upgrade

PS. Jednak nie będzie wsparcia dla DX12 w Apexie, przynajmniej na razie.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10713
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: ArmA 3

PostPt 15 kwi, 2016 19:31


No tak.

Czyli pomijając kwestię wody, robią gorzej to, co załatwia mi jeden porządny setup SweetFX'a. Nie wspominając o tym, że na pewno coś schrzanią albo źle zoptymalizują, a będzie to oczywiście obowiązkowe dla wszystkich...

Ech.

http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 392
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: ArmA 3

PostPt 22 kwi, 2016 08:11

Kolejna aktualizacja gry i kolejne misje pobrane z Armaholica powodują błędy ponieważ są niekombatybilne z najnowszą wersją i eden edytorem. Szkoda że BIS nie bierze tego pod uwagę, autorzy tworzą misję a potem już nie wspierają własnych produktów które choć są dostępne do pobrania to są niegrywalne. :-x
Obrazek
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35

Re: ArmA 3

PostPt 22 kwi, 2016 16:12

@up
Wiesz jeśli samemu coś sknocisz w swoich misjach to wiadomo wypada wypuszczać poprawki ;) ale jak co chwilę bis chrzani twoją misję bo coś tam sobie pozmieniał i po następnym patchu znowu, i potem znowu to może człowieka trochę chapnąć i olać sprawę no bo ile można.
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3141
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: ArmA 3

PostPt 22 kwi, 2016 16:45

http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =669962280

BIS poszedł w niespodziewanym kierunku :D Oficjalny addon z ADR-97 (P90) :)
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 392
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: ArmA 3

PostWt 31 maja, 2016 07:57

Jak działa gra po aktualizacji, nie grałem od niedzieli i aż się boję odpalić gry. Chodzi mi szczególnie o opis działania gry na sprzęcie średniej jakości tj grafika z 1 GB VRAM, 4 GB pamięci oraz procesor 2,3 - 2,4 GHz. :?:
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2991
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

Re: ArmA 3

PostWt 31 maja, 2016 13:58

Ja włączyłem sobie zakładkę Multiplayer po czym się przeraziłem i uciekłem.
Obrazek
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Artek3333

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 223
  • Dołączył(a): Śr 18 lip, 2007 19:17
  • Lokalizacja: Żywiec

Re: ArmA 3

PostCz 02 cze, 2016 00:11

To co BIS Odp@ala to przechodzi ludzkie pojęcie. Po aktualizacji nie można edytować, grać swoich wcześniej stworzonych misji, bo cymbały zmieniły nazwy kas jednostek. Brawo BIS, coraz bardziej powodujesz niechęć od tej gry. :x :x :-x
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1032
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

Re: ArmA 3

PostŚr 08 cze, 2016 06:41

Kto zamawia Apexa od razu po premierze? Trzeba by się zebrać w grupkę do tej kampanii multi.
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3141
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: ArmA 3

PostWt 05 lip, 2016 12:44

Maćko kupił Apexa. Pierwsze wrażenia, tak na szybko:

- Tanoa mocno jebie po FPSach, szczególnie w lasach (RIP komputr Jona :P)
- Ale w połączeniu z nowymi dźwiękami otoczenia jest zajebiście klimatyczna
- Ilość budynków do których można wejść mocno ograniczona (RIP CQB)
- Edytor 2D tak jak było to zapowiadane - wyparował
- Uboga ilość ciuszków - w zasadzie 90% to retekstury, nowe modele to głównie nakrycia głowy i chyba 2 plecaki (których jakość tekstur jest fatalna)
- Hełmy z wbudowaną noktowizją/termowizją
- Noktowizory z opcją przełączenia na termowizje
- Całkiem spora ilość nowych broni
- Brak nowego ciężkiego sprzętu (czołgów/transporterów)
- Nowe Menu na plus, ale wielu osobą na pewno nie przypadnie do gustu


Podsumowując, za mało stuffu jak za taką cenę (~105zł przy obecnym kursie euro). Ale jak kupować to teraz, bo za tydzień cena będzie 130zł...
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA III] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron