Teraz jest N 23 lip, 2017 16:22


Arma 3 problem techniczny

Ogólna dyskusja na temat kolejnej produkcji studia Bohemia Interactive.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

krejzy

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Wt 25 maja, 2010 08:39

Re: Arma 3 problem techniczny

PostCz 28 sie, 2014 18:22

Nie wiem dokładnie od kiedy się nie aktualizuje, z tego co widzę to mam arma 3 build 3250701.
Podejrzewam, że to coś z 20+ sierpnia.
Wielkości nie znam, status wisi na 0 bytes / 0 bytes
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2961
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Arma 3 problem techniczny

PostPt 29 sie, 2014 00:39

ze smutkiem stwierdzam że u mnie się aktualizuje bez problemu
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10646
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Arma 3 problem techniczny

PostPt 29 sie, 2014 01:06

Spróbuj zmienić dostawcę usługi w ustawieniach Steam'a (na inną lokalizację, Szwabland Twoim przyjacielem), albo zweryfikuj cache gry (PPM na grę, właściwości, pliki lokalne). Jeśli to nie pomoże, to skrajnym rozwiązaniem jest (najpierw upewnij się, że konto masz przypisane do właściwego maila, inaczej możesz mieć problem jeśli okaże się, że zapomniałeś właściwego hasła) wypieprzenie z folderu Steama wszystkiego poza Steam.exe i folderu SteamApps (radzę jednak w takim wypadku zrobić wcześniej backup). Lajtowa (słabsza) alternatywa: wywalić tylko ClientRegistry.blob.


Reyu - hehłem :twisted:
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

krejzy

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Wt 25 maja, 2010 08:39

Re: Arma 3 problem techniczny

PostPt 29 sie, 2014 09:21

Ok dzięki, sprawdzę jak wrócę z roboty. Wczoraj jeszcze zapodałem na testy instalację innej gry, bez problemów.
Sprawdzanie lokalnych plików próbowałem, stało przez 1h na 0%, anulowałem.
Jeszcze powalczę z tym po robocie.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2961
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Arma 3 problem techniczny

PostPt 29 sie, 2014 10:59

Można jeszcze steam move'rem przesunąć grę np z dysku C:\ gdzieś na dysk X:\
Może dzięki temu coś się "odklei", nigdy nie wiadomo.
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline

krejzy

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Wt 25 maja, 2010 08:39

Re: Arma 3 problem techniczny

PostPt 29 sie, 2014 17:13

Niestety dupa, próbowałem wszystkiego co proponowaliście oraz co w google znalazłem, z ręki odpala się w ver 1.24.125....
Przez steam chce się aktualizować i stoi 0kb/0kb.
Wywaliłem i instaluje od nowa, downloading 10,06 gb więc leci ok :>

Dzięki za pomoc.
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 388
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Arma 3 problem techniczny

PostPn 15 wrz, 2014 06:56

Widzę że mam podobny problem tylko chodzi o misje zasubskrybowane z warsztatu steama. Ostatnie misje załadowało w piątek, obecnie mam misje zasubskrybowane z warsztatu/nowe misje/ jednak w folderze gry brak tych misji. Region w steamie mam ustawiony na Polska. Możecie poradzić co zrobić, czy to wina steam czy zmienić region na Niemcy? Grę aktualizuje bezproblemow, brak tylko nowych misji które zasubskrybowałem w warsztacie. :bije:
Obrazek
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Arma 3 problem techniczny

PostPn 15 wrz, 2014 10:30

Ja też wczoraj próbowałem pobrać kampanię ze steama, niby się zasuskrybowała ale do folderu się nie pobrała.
Kij im w oko wracam do Stalkerów ;)
Offline

krejzy

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Wt 25 maja, 2010 08:39

Re: Arma 3 problem techniczny

PostPn 15 wrz, 2014 11:29

u mnie skończyło się pełną reinstalacją i jest ok, jeszcze tylko addony, ale to już raczej nie jest powiązane z tym problemem
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 388
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Arma 3 problem techniczny

PostPn 15 wrz, 2014 13:57

Od początku reinstalowałeś ARMA 3?
Obrazek
Offline

krejzy

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Wt 25 maja, 2010 08:39

Re: Arma 3 problem techniczny

PostPn 15 wrz, 2014 20:16

tak, weryfikacja plików raz nie działała, a jak już ruszyła to nic nie wykazało, więc usunąłem zawartość lokalną i od nowa :>
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 388
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Arma 3 problem techniczny

PostWt 16 wrz, 2014 07:22

Zmiana regionu pobierania na Niemcy nic nie dała, jak zasubskrybowanych misji nie było tak dalej nie ma. Cóż pozostaje reinstalacja ARMA 3 lub czekanie na aktualizację. Addony skopiuje do folderu aby potem wgrać do ARMA 3. Dobrze że laucher zapamiętuję profile do misji. :-x
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dostałem odpowiedź z supportu Bohemi, niestety pomoże jedynie odinstalowanie i ponowna instalacja a potem uruchomienie czystej gry. To już 4 reinstalacja, rok ARMA 3 i takie kwiatki. Kopia kilkudziesięciu giga modów to
wkurzające. :bije:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gra przeinstalowana, rejestr przeczyszczony. Pomogło tylko jedna uwaga nie subskrybujcie misji z warsztatu przez stronę steama ponieważ nie doda wam misji do gry. Jedynie przez ARMA 3 gdzie otwieracie warsztat i pobieracie misje. Taki mały błąd steama. :!:
Obrazek
Poprzednia strona

Powrót do [ArmA III] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość