Teraz jest Pn 23 paź, 2017 13:45


Arma 3 problem techniczny

Ogólna dyskusja na temat kolejnej produkcji studia Bohemia Interactive.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Arma 3 problem techniczny

PostPn 10 lut, 2014 16:03

Witam
Mam problem z sejwami misji z warsztatu steam. Podczas gry normalnie zapisuje, wczytuje sejwy. Natomiast po wyłączeniu i wczytaniu gry chcę załadować stan misji z sejwa a okazuje się że sejwów brak i trzeba grać od nowa. Używam FSF Lauchera oraz JSRS 2.0 beta. Co może być przyczyną tego stanu.?
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Arma 3 problem techniczny

PostPn 10 lut, 2014 16:24

Przeczytaj temat i zastosuj się do wszystkich porad wyżej. Hint "Jeżeli jakiś mod sprawiał problemy, to znaczy, że inny mod też może powodować podobny problem.";
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10675
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Arma 3 problem techniczny

PostPn 10 lut, 2014 18:51

Na szczęście prawdopodobnie istnieje aktualnie bardziej polubowne rozwiązanie - wydany 2 dni temu Moduload.


Google it.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Arma 3 problem techniczny

PostWt 11 lut, 2014 08:34

Dzisiaj zagram na czystej grze bez JSRS moda i dam znać czy problem zniknął. Niestety chyba ARMA III ma większą awaryjność niż ARMA II do której mam zainstalowane wiele addonów i problemy są sporadyczne.
Obrazek
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Arma 3 problem techniczny

PostWt 11 lut, 2014 22:34

Ja gram z blastcorem i Jsrsem i nie mam żadnych problemów z save-mi. Nie używam, żadnych launcherów, standardowe -mod=@nazwamoda.

Aha, ja z przyzwyczajenia misje nawet z warsztatu steam przerzucam sobie do swoich własnych folderów, przeważnie mam jakieś mission packi więc lubię mieć je pogrupowane:
np:
...arma3\missions\mission pack 1 itd
Więc zakładkę Subskrybowana zawartość steam mam pustą.
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Arma 3 problem techniczny

PostŚr 12 lut, 2014 14:58

Problem rozwiązany, usunąłem JSRS 2.0 beta, zainstalowałem JSRS 2.0 plus wszystkie updaty oraz CBA. Misje można normalnie zapisywać i wczytywać.Dzięki wszystkim za pomoc. :)
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

GierojPL

Kapral

Kapral

  • Posty: 65
  • Dołączył(a): Pn 11 paź, 2010 21:03
  • Lokalizacja: Poznań

Re: Arma 3 problem techniczny

PostWt 18 mar, 2014 18:54

Dobra mam problem.

Mianowicie, zresetowałem laptopa do ustawień fabrycznych z powodu blue screenów, które zaczęły mi wyskakiwać. Problem tylko taki, że kiedy instaluje Armę (Nieważne, czy z płyty czy z neta) otwiera się ramka przygotowanie do uruchomienia i stop. Nic więcej się nie dzieje. Sterowniki najnowsze wgrałem, Arma była kilkukrotnie instalowana. A kiedy próbuje odpalać ze skrótów zamieszczonych w folderze Army wyskakują mi błędy plików dll z system32, tak jakby wszystkie były uszkodzone. Nie wiem czemu, ale na przykładzie bf 4 wszystko śmiga.
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10675
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Arma 3 problem techniczny

PostWt 18 mar, 2014 19:06

Mógłbyś np. napisać jakich plików .dll
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

GierojPL

Kapral

Kapral

  • Posty: 65
  • Dołączył(a): Pn 11 paź, 2010 21:03
  • Lokalizacja: Poznań

Re: Arma 3 problem techniczny

PostWt 18 mar, 2014 19:10

D3DCompiler_43.dll
d3dx9_43.dll
XAPOFX1_5.dll
do tylu doszedłem a boję się, że ich jest więcej
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10675
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Arma 3 problem techniczny

PostWt 18 mar, 2014 19:11

Reinstall DirectX?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3138
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Arma 3 problem techniczny

PostWt 18 mar, 2014 19:56

Instalowałeś pewnie jaką inną gre i namieszało z directxem, zainstaluj ten z folderu army i powinno działać.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

GierojPL

Kapral

Kapral

  • Posty: 65
  • Dołączył(a): Pn 11 paź, 2010 21:03
  • Lokalizacja: Poznań

Re: Arma 3 problem techniczny

PostWt 18 mar, 2014 20:00

Hmm no w sumie fakt, instalowałem outlasta, który miał podobne problemy
Offline
Avatar użytkownika

GierojPL

Kapral

Kapral

  • Posty: 65
  • Dołączył(a): Pn 11 paź, 2010 21:03
  • Lokalizacja: Poznań

Re: Arma 3 problem techniczny

PostŚr 19 mar, 2014 23:30

Dobra sprawa rozwiązana. Problemem był uwaga.. Windows. Miał za dużo firmowego syfu wgranego i system32 nie wyrobił przeciążenia. Na szczęście, dzięki cudom internetu wgrany nowy windows a Arma śmiga jeszcze szybciej.
Offline

krejzy

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Wt 25 maja, 2010 08:39

Re: Arma 3 problem techniczny

PostCz 28 sie, 2014 17:50

Miał ktoś może problemy z aktualizacją? Wisi mi na próbie pobrania od kilku dni i nic się nie dzieje, a inne gry się zaktualizowały bez problemów.
Wolał bym uniknąć pełnej reinstalacji, ale jak będzie trzeba to trudno.
Pozdrawiam ;>
Offline
Avatar użytkownika

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1455
  • Dołączył(a): So 12 mar, 2005 09:56
  • Lokalizacja: wielkiego brata

Re: Arma 3 problem techniczny

PostCz 28 sie, 2014 18:05

czyżby nie chciało Ci 3.6mb ściągnąć? jeśli tak, to jest proste rozwiązanie :>
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA III] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość