Teraz jest Cz 29 cze, 2017 17:32


Arma3 parametry startowe

Ogólna dyskusja na temat kolejnej produkcji studia Bohemia Interactive.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Arma3 parametry startowe

PostŚr 29 sty, 2014 14:55

Gdyby ktoś szukał.

http://community.bistudio.com/wiki/Arma ... Parameters


BTW.: Powklejajcie tutaj swoje linjki startowe, które utworzyliście sobie do A3, najchętniej z typem procesosora jaki macie w komputerze :)
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Arma3 parametry startowe

PostŚr 29 sty, 2014 21:38

-mod=@CBA_A3;@ACPL_Core;@ACPL_AP;@ACPL_TP;@SOS;@JayArmA3Lib;@ACRE -nosplash -nologs -world=empty -noFilePatching

Więcej nie kombinowałem, bo w sumie moje kombinowanie wiele mi nie dało.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Arma3 parametry startowe

PostŚr 29 sty, 2014 21:41

Ok, a co z
Kod: Zaznacz cały
-malloc=tbb3malloc_bi -cpuCount=2 -exThreads=3 -maxmem=2047
? :)

Kod: Zaznacz cały
-mod=@CBA_A3;@ACPL_Core;@AP;@TP;@JayArmA3Lib;@ACRE -nosplash -nologs -world=empty -noFilePatching -malloc=tbb3malloc_bi -cpuCount=2 -exThreads=3 -maxmem=2047


Intel C2D E8400 (3 GHz)
4MB RAM DDR2 800

Ja właściwie taką linijkę miałem w A2, z tym że bez
Kod: Zaznacz cały
-exThreads=
Już nie pamiętam dlaczego kiedyś z tego param zrezygnowałem :)
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

4teLL

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 374
  • Dołączył(a): Pn 12 lip, 2010 11:59
  • Lokalizacja: Skierniewice

Re: Arma3 parametry startowe

PostŚr 29 sty, 2014 23:17

Kod: Zaznacz cały
cpuCount=4 -exThreads=7 -noLogs -noPause -noSplash -world=empty

Intel I5 2500k, 4 rdzenie, komendy dały mi kilkanaście fpsów.
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

Re: Arma3 parametry startowe

PostCz 30 sty, 2014 00:22

Kod: Zaznacz cały
-world=empty -nologs -skipintro -noFilePatching -maxMem=6144 -nosplash -cpuCount=4 -mod=

AMD Phenom II x4 965 3,4 GHz
8 GB RAM
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

RozekPoland

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 424
  • Dołączył(a): Pn 01 mar, 2010 02:21

Re: Arma3 parametry startowe

PostCz 30 sty, 2014 01:15

Foka napisał(a):
Kod: Zaznacz cały
-maxMem=6144

ARMA cannot into more than 2047
ObrazekObrazekObrazek Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Arma3 parametry startowe

PostCz 30 sty, 2014 08:52

Can.

AFAIR od ~A2OA v1.60, cannot into more than 4096. A i tak dodatkowy gigabajec dla systemu zawsze mile widziany.

Więc jest sens mieć 6 GB. Zwłaszcza, że jak będzie nudno na warcie, to sobie możesz zapuścić w tle produkcje np. z Haley Paige i od razu warta robi się przyjemniejsza - a fpsów Ci to nie ukradnie.

Właściwie, to rozumiem już po co Foce drugi monitor :P
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Pyjter

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 314
  • Dołączył(a): Cz 01 mar, 2012 13:11
  • Lokalizacja: Mysłowice

Re: Arma3 parametry startowe

PostCz 30 sty, 2014 09:17

Do A3 6 giga ramu będzie na styk, wczorajsze granie + uruchomiony Shadow Play zajął 6,3 GB
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Arma3 parametry startowe

PostCz 30 sty, 2014 11:50

Kod: Zaznacz cały
-nosplash -nologs -maxMem=6144 -cpuCount=4 -exThreads=7 -noFilePatching


laptop
Core i5 3210M 2.5ghz
8gb ram
nvidia GT640M 2gb
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

rafal007111

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 38
  • Dołączył(a): Pt 10 cze, 2011 13:15
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Arma3 parametry startowe

PostCz 30 sty, 2014 13:24

Kod: Zaznacz cały
-cpuCount=4 -exThreads=7 -nosplash -nologs -noFilePatching

i5-4670K 4.6GHz :twisted:
Offline
Avatar użytkownika

RozekPoland

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 424
  • Dołączył(a): Pn 01 mar, 2010 02:21

Re: Arma3 parametry startowe

PostCz 30 sty, 2014 18:21

Jon napisał(a):AFAIR od ~A2OA v1.60, cannot into more than 4096.

Można prosić o źródło tejże sensacji?
ObrazekObrazekObrazek Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

kondor

Major

Major

  • Posty: 879
  • Dołączył(a): Pt 11 lut, 2005 04:00
  • Lokalizacja: Berlin (wschodni)

Re: Arma3 parametry startowe

PostCz 30 sty, 2014 18:55

Parametr cpuCount jest zbyteczny przy powyższych konfiguracjach (http://community.bistudio.com/wiki/ArmA ... s#cpuCount)
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Arma3 parametry startowe

PostCz 30 sty, 2014 19:47

Rożek napisał(a):Można prosić o źródło tejże sensacji?
BIS.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

RozekPoland

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 424
  • Dołączył(a): Pn 01 mar, 2010 02:21

Re: Arma3 parametry startowe

PostCz 30 sty, 2014 21:30

Jon napisał(a):
Rożek napisał(a):Można prosić o źródło tejże sensacji?
BIS.

Ta odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje.
kondor napisał(a):Parametr cpuCount jest zbyteczny przy powyższych konfiguracjach (http://community.bistudio.com/wiki/ArmA ... s#cpuCount)

Dokładnie.
ObrazekObrazekObrazek Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Arma3 parametry startowe

PostCz 30 sty, 2014 22:22

kondor napisał(a):Parametr cpuCount jest zbyteczny przy powyższych konfiguracjach

Rożek napisał(a):Dokładnie.


Chcecie powiedzieć że ten parametr wymyślono tylko dla Intela Core 2 Quad? Czy ogólnie dla procesorów 4ro rdzeniowych?
Więc jeśli ktoś ma 2 rdzenie albo 6 rdzeni na procesorze, to jego ten parametr nie dotyczy?
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Następna strona

Powrót do [ArmA III] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość