Teraz jest Cz 14 gru, 2017 18:57


Arma3 parametry startowe

Ogólna dyskusja na temat kolejnej produkcji studia Bohemia Interactive.
  • Autor
  • Wiadomość
Online
Avatar użytkownika

RozekPoland

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 424
  • Dołączył(a): Pn 01 mar, 2010 02:21

Re: Arma3 parametry startowe

PostCz 30 sty, 2014 23:30

Po pierwsze, na prawidłowo pracującym i skonfigurowanym komputerze gra sama wykrywa prawidłową ilość rdzeni.
Po drugie, ARMA nie obsługuje więcej niż 4 rdzenie, więc parametr ten służy raczej w odwrotną stronę - symulację działania gry na dwóch rdzeniach przy czterordzeniowym (lub więcej) procesorze, lub gdy po prostu chce się ograniczyć ilość używanych rdzeni przez grę.
Po trzecie, nie należy mylić ilości rdzeni z wielowątkowością procesora.

Ponadto, wracając do tego o co pytałem Jona, kwerenda forum BISu nie przyniosła żadnych wyników w pozyskaniu merytorycznych treści dokumentujących wykorzystywanie przez silnik gry więcej niż 2 gigabajty pamięci RAM. Wprowadzenie w skrócie wartości wyższej niż 2047 'falls back to 2047'. W związku z tym obstaję przy rzuconym przeze mnie kilka postów wyżej stwierdzeniu: ARMA cannot into more than 2047.
ObrazekObrazekObrazek Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

Re: Arma3 parametry startowe

PostPt 31 sty, 2014 00:01

Ale piszesz o Arma 2, a my mówimy o A3. Ja grając miewałem zajęte ponad 6 GB RAM.
Rule #2: Double tap!
Poprzednia strona

Powrót do [ArmA III] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości