Teraz jest N 17 gru, 2017 08:09


Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

Ogólna dyskusja na temat kolejnej produkcji studia Bohemia Interactive.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Majster

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Cz 02 sty, 2014 22:47

Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostŚr 26 mar, 2014 00:55

Czy mój komputer utrzyma Arma 3? Tak, wiem że mogę u wujka google zobaczyć wymagania ale mnie interesuje wasza skromna opinia. :)

Parametry:
System: Microsoft Windows 7 Home Premium
Procesor: Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz, 2494 MHz, Rdzenie: 1, Procesory logiczne: 2
RAM: 6GB
Grafika: GeForce GT 630M (2GB)
Pamięć HDD 1TB z tego wolnego 450GB, chyba wystarczy

EDIT:

Zmieniłem nazwę tematu i go przykleiłem.

Maćko
Nazwa w grze: Majster
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3138
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Czy komp utrzyma Arma 3?

PostŚr 26 mar, 2014 01:11

Bez szaleństw i wodotrysków ale da radę na niskich/średnich.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10696
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Czy komp utrzyma Arma 3?

PostŚr 26 mar, 2014 01:56

Spokojnie.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Czy komp utrzyma Arma 3?

PostŚr 26 mar, 2014 10:31

Jak mój daje radę na minimum, to ten spokojnie na średnich.
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

Re: Czy komp utrzyma Arma 3?

PostŚr 26 mar, 2014 11:00

TheMisterLight napisał(a):Czy mój komputer utrzyma Arma 3?
Bez problemu, pudełko z Armą jest plastikowe, więc bardzo leciutkie.
Rule #2: Double tap!
Offline

Majster

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Cz 02 sty, 2014 22:47

Re: Czy komp utrzyma Arma 3?

PostŚr 26 mar, 2014 11:16

Foka, dzięki za wyczerpującą odpowiedź :)
Nazwa w grze: Majster
Offline

Zielarz

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 106
  • Dołączył(a): Cz 08 cze, 2006 10:42
  • Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Czy komp utrzyma Arma 3?

PostWt 15 kwi, 2014 14:46

Witam, a żeby na najwyższych poszła A3 ? Ktoś gra na najwyższych ? ( jaką konfiguracje komputera ma w takim celu)
pozdrawiam
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3138
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Czy komp utrzyma Arma 3?

PostWt 15 kwi, 2014 14:50

Mocno kręcone Core i5
Mocna grafika pokroju GTX 660Ti / Radeon 7870
8 GB szybkiego ramu (minimum 1600MHz)
I przede wszystkim dysk SSD

Ale nawet na takim sprzęcie w stresowych sytuacjach będzie darło FPS do ~25.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

4teLL

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 374
  • Dołączył(a): Pn 12 lip, 2010 11:59
  • Lokalizacja: Skierniewice

Re: Czy komp utrzyma Arma 3?

PostWt 15 kwi, 2014 15:40

Potwierdzam, w standardowych scenariuszach taki setup spokojnie wystarcza na ultra, niestety przy większej rozróbie nie obejdzie bez spadku fpsów niezależnie od sprzętu, po prostu gra jest niezoptymalizowana i zbudowana na starej architekturze.
Offline

Zielarz

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 106
  • Dołączył(a): Cz 08 cze, 2006 10:42
  • Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Czy komp utrzyma Arma 3?

PostWt 15 kwi, 2014 19:34

To lipa że z super sprzetem i tak nie bedzie idealnie chodzić, no ale może cos w te parametry bede celował, pozatym zawsze mozna troche obnizyc grafike a i tak bedzie petarda :P
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3138
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostWt 29 kwi, 2014 22:23

Dla osób które planują zakup sprzętu pod A3 polecam zaznajomić się z artykułami z PClabu.

http://pclab.pl/art57257.html
http://pclab.pl/art57503.html
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3138
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostWt 10 cze, 2014 18:53

http://pclab.pl/art57691-3.html

Nowy pentium z odblokowanym mnożnikiem podkręcony do @4.7Ghz mocniejszy od core i5, to tylko potwierdza jak bardzo BIS nie ogarnia wielowątkowości :(
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2980
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostWt 10 cze, 2014 19:57

Ale fajny proc
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostWt 10 cze, 2014 20:19

Fajny, tylko czym to chłodzić? Chyba tylko ciekłym azotem.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2980
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostWt 10 cze, 2014 20:52

Napisane że niby można 4GHz nawet fabrycznym coolerem.
Czy tam ileś.
Albo jeszcze dokupujesz za 100 jakiś wydajniejszy radiator - cenowo robi sie jak i3, ale wydajnościowo dalej wygrywasz.
Obrazek
Następna strona

Powrót do [ArmA III] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron