Teraz jest So 24 cze, 2017 10:23


Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

Ogólna dyskusja na temat kolejnej produkcji studia Bohemia Interactive.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Pyjter

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 314
  • Dołączył(a): Cz 01 mar, 2012 13:11
  • Lokalizacja: Mysłowice

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostWt 10 cze, 2014 20:53

Jakiś kulerek z miedzią i 120 mm wentylkiem i co nie pójdzie :) swojego proca na boxowym chłodzeniu używałem przy 4.2 ghz
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostWt 10 cze, 2014 22:07

Blackburn napisał(a):Fajny, tylko czym to chłodzić? Chyba tylko ciekłym azotem.

Według artykułu, na fabrycznym chłodzeniu 4.2GHz z zachowaniem przyzwoitych temperatur. 4.7GHz zrobione na Scythe Kama Cross 2.

A póki co rekord to 6,86GHz na azocie :D
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostŚr 11 cze, 2014 14:10

Nigdy mnie to nie jarało te takie testy w azocie, poza tym brzydko to pachnie pijarem i testami sponsorowanymi, aby tylko produktowi narobić jak najszerszej reklamy.
A zastosowania "pod strzechą" z tego żadnego.

Co innego sam w sobie taki odblokowany proc który się kręci bez pomocy NASA.
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostWt 05 sie, 2014 16:21

Ermm...
swego czasu przeniosłem sobie Arme3 z dysku SSD na HDD.

Od tego mniej więcej czasu narzekam na niski FPS w grze.
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline

piorek96

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 30
  • Dołączył(a): Cz 14 sie, 2014 21:23

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostCz 21 sie, 2014 02:51

Hej, seria ArmA wciągnęła mnie na dobre :D, więc powoli przymierzam się do kupna Army III, i teraz pytanie kluczowe, czy arma będzie działać na takim sprzęcie ?
CPU : AMD Phenom(tm) II X4 955 Processor 800.0 MHz
RAM : 3.1 GB
Karta Graficzna : GeForce 9500 GT 1gb
Mój PC jest już trochę wiekowy, ale na grafikę i płynność w Armie 2 nie narzekam, wszystko lata na średnich, oczywiście bez żadnych fajerwerków, ale nie wymagam tu cudów. Czytałem parę opinii, że trójka jest lepiej zoptymalizowana od dwójki, więc mam nadzieję że to ruszy, jak myślicie ?
W niedługim czasie, mam zamiar dokupić trochę ramu bo nowy procesor leży w pudełku i nie mogę go teraz używać, bo on jest DDR3, a ja mam DDR2 czy jakoś tak, nie bardzo to ogarniam.
Mam także geforce gt520, którego mogę zamontować, ale nie wiem czy jest on lepszy niz 9500gt, więc czekam na Wasze rady.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostCz 21 sie, 2014 10:12

Powinno działać podobnie jak teraz A2 ci działa.
Arma to przede wszystkim procesor, procesor i jeszcze raz procesor. Jak masz możliwość zmiany na szybszy to zmień. Jak chcesz to podaj tu DOKŁADNY model płyty głównej i nowego procesora to powiemy ci czy to pasuje.

Przy A3 mógłbyś mieć lepszą karte graficzną, ale jak ustawisz gre bez wodotrysków (jak w A2) to powinno hulać.
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline

piorek96

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 30
  • Dołączył(a): Cz 14 sie, 2014 21:23

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostCz 21 sie, 2014 13:38

Teraz wygląda to tak :
Obrazek
Obrazek
A na lepsze czasy czeka na mnie :
płyta główna (?): ASRock 990fx Extreme3
AM3+ 140W CPU DDR3 2100+
Procesor jest wypięty z tej nowej płyty głównej, i włożony do mojego obecnego sprzętu.
Nie wiem czy dobrze to odczytałem, w jakby było coś nie tak to zrobię zdjęcie.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostCz 21 sie, 2014 15:07

Acha takie buty.
Płyta leży w pudełku a nie nowy procesor.

No to teoretycznie przesiadka z ddr2 na 3 coś tam powinna przyspieszyć, jak zmienisz płyte główną.
Tylko ten ram żeby był (DDR3) 1600Mhz NAJMNIEJ, i tak z 8GB (np 2x4GB)
I najlepiej z CL 8-8-8-24
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline

piorek96

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 30
  • Dołączył(a): Cz 14 sie, 2014 21:23

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostWt 26 sie, 2014 21:42

Jeśli wepnę 4gb zamiast 8, to jak wielka różnica będzie ?
Mam możliwość kupna tego http://olx.pl/oferta/kingston-ddr3-4gb- ... 6pXH1.html
Nada się ?
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostWt 26 sie, 2014 23:23

Nie, to jest pamięć do laptopa, chyba że masz laptopa
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline

piorek96

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 30
  • Dołączył(a): Cz 14 sie, 2014 21:23

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostWt 26 sie, 2014 23:39

Nie wiedziałem że to jest istotne, czy do pc czy laptopa. Czy ta będzie dobra ?
http://olx.pl/oferta/kingston-hyperx-4- ... 878018d170
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostŚr 27 sie, 2014 00:24

Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline

piorek96

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 30
  • Dołączył(a): Cz 14 sie, 2014 21:23

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostŚr 27 sie, 2014 11:10

Kurczę, chwilowo mnie nie stać na wydanie prawie 300zł. Mam do wydania 150-200zł, myślałem żeby na razie kupić 4gb, a potem dokupić kolejne 4gb.
Czy mógłbyś podać mi linki z pamięcią do 200zł ? Czy pamięć z Twojego linku, to jedyna słuszna opcja ?
Offline

itan

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 181
  • Dołączył(a): Pt 27 sie, 2004 19:24
  • Lokalizacja: Warszawa / MacDill AFB, FL

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostŚr 27 sie, 2014 15:19

No ja tak samo dzisiaj kupilem 4GB. Planowalem 8GB, ale kolo z Della powiedzial, ze najlepiej dokupywac kosci z ta sama iloscia pamieci, co fabryczna.

Nie wiem, ile jest w tym prawdy. Grunt, aby Arma smigala.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Arma 3 - wydajność (czy ruszy itp.)

PostŚr 27 sie, 2014 15:30

Problem w tym że A3 potrafi wykorzystać więcej niż 4GB ramu, więc kupując tylko 4GB ramu należy się liczyć z tym, że gra będzie cieła (piłowała po dyskowym pliku wymiany) bardziej niż mając na pokładzie 8GB.
Tym bardziej jak się nie ma dysku SSD.

Dlatego - TAK, na 4GB Arma3 ci ruszy, ale też -TAK, będzie cieła na wyższych ustawieniach.
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA III] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron