Teraz jest Pn 23 cze, 2025 12:07

VBS - OGÓLNA DYSKUSJA

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Rainbow

VBS - OGÓLNA DYSKUSJA

PostSo 18 wrz, 2004 20:24

Jak widać , już dłuższy czas idę tropem VBS'a. Nareszcie poszukiwania czegoś nowego, które trwały ponad 2 miesiące przyniosły skutek. Znalazłem w sieci 2 nieoficjalne ciekawe stronki o tym programie. Jedna z nich prezentuje kilka nowych screenów i filmik pokazujący granie w VBS'a.
Druga, japońska stronka jest o wiele ciekawsza. Są na niej addony specjalnie robione do VBS'a oraz misje i opisy. Jak można się domyśleć są do niej kolejne linki do chińskich stron o VBS, ale o nich nie będę się rozpisywał.

Strona nr.1
Strona nr.2

Uwaga ! Strona nr.2 jest po chińsku i mogą pojawić się problemy z pokazywaniem liter itp.

UPDATE:
Pojawiła się recenzja VBS'a na serwisie OGN.
LINK

UPDATE 2:
W sieci znalazłem stronę niejakiej organizacji VESL @ ADFA, która tworzy realistyczne oprogramowania pól bitew. O dziwo znalazł się tam VESL BIA (Bohemia Interactive Australia) CUP. W turnieju tym badano program VBS jak i jego wyniki na osobach na nim trenujących. Chociaż jest to instytut badawczy (szkolny) o dziwo BIA obdarowywała zwycięzców tegoż konkursu nagrodami typu puchari itp. Widać Bohemia nie ma na co kasy wydawać 8)
LINK
Ostatnio edytowano So 09 lut, 2008 19:00 przez Rainbow, łącznie edytowano 3 razy

Jon

Generał

Generał

PostSo 18 wrz, 2004 21:40

A więc VBS jest dostępny szerszej publiczności, hmmm...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Rainbow

PostSo 18 wrz, 2004 21:48

Jonez napisał(a):A więc VBS jest dostępny szerszej publiczności, hmmm...

Nie skomentuje tej wypowiedzi :lol:

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 18 wrz, 2004 21:53

Rainbow napisał(a):
Jonez napisał(a):A więc VBS jest dostępny szerszej publiczności, hmmm...

Nie skomentuje tej wypowiedzi :lol:

Już to zrobiłeś :D
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Rainbow

PostSo 18 wrz, 2004 21:56

Rozumiem małe niedoinformowanie forumowiczów, ale aż takie :?: VBS dostępny jest dla szerszej publiczności od ponad 4 miesięcy. Można go zakupić tutaj, lecz jest jedno ale. Jest on kosmicznie drogi dlatego (jak narazie) nie posiada go żaden polak. Co innego w ameryce... Na tej stronie możemy poczytać, pooglądać screeny i ściągnąć filmiki z VBS'a. Powiedzmy takie centrum informacji. Ktoś jeszcze czegoś niewie :?: :D

Jon

Generał

Generał

PostSo 18 wrz, 2004 22:09

Kolego, jakiś czas temu, toczyła się zażarta dyskusja na ten temat...

... w końcu z 70 % postów, szło wywnioskować, że zakupic go mogą tylko rozmaite "organizacje rządowe" [or something], więc, jak ja cię prosze, nie wyjeżdzaj z takimi tekstami, dobra? W końcu już nie wiem co myśleć...

... i proszę się tym bardziej ze mnie nie śmiać...

:???:

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

SiD

Major

Major

PostSo 18 wrz, 2004 22:13

A ta 'szeroka publiczność' to uznani przez BIS osobnicy.
zapomniałeś dodać, że przy zakupie trza poddać sie weryfikacji - co za tym idzie tą drogą dostaną tylko instytucje.

Pozatym te strony co podałeś widziałem już dość dawno i nic specjalnego w nich nie widze nadal ;-)

Rainbow

PostSo 18 wrz, 2004 22:13

To dobrze Sid, warto jednak czasami wejść na ofp.info czy przynajmniej poczytać moje posty, wtedy mozna się poczuć poinformowanym. Co do tego sprawdzania to widać jakoś nie zabardzo to robią ponieważ pojawia się coraz więcej "zwykłych" graczy, którzy posiadają VBS'a, wątpię, że drogą piracką.

SiD

Major

Major

PostSo 18 wrz, 2004 23:19

Rainbow napisał(a): pojawia się coraz więcej "zwykłych" graczy, którzy posiadają VBS'a, wątpię, że drogą piracką.

LOL zwykłych? Thirtyg? EBUD?
A pozatym skąd wiesz, czy ktoś z forumowiczów nie służy w wojsku?
Masz tylko domysły.

MaRcin

Major

Major

PostN 19 wrz, 2004 10:33

Hotshot ma vbsa, a ja nie. To nie fair :cry:
Good Times Gone

Chooca

Kapral

Kapral

PostN 19 wrz, 2004 15:14

ZAraz zaraz. Ludzie nie przesadzajmy ten VSB (przynajmniej na filmikach) nie wyglada tak strasznie zachwycajaco. Owszem grafa jest fajna i kilka innych rzeczy, ale widac golym okiem, ze to w sumie stary, dobry Opf :)

Jon

Generał

Generał

PostN 19 wrz, 2004 15:21

Bzdura...

PS: Raczej OF 1,5 8)

~ Ronald Reagan

Chooca

Kapral

Kapral

PostN 19 wrz, 2004 15:30

W takim razie spojrz na wybuchy? albo jak zachowywuja sie ciala kiedy cos obok niech wybuchnie. Tak podobnie jest z woda. Po prostu w niektorych kwestiach nie wiele (a czasami wogle nic ==> interface) sie zmienilo.

Marshal

Major

Major

PostN 19 wrz, 2004 17:56

Chooca napisał(a):W takim razie spojrz na wybuchy? albo jak zachowywuja sie ciala kiedy cos obok niech wybuchnie. Tak podobnie jest z woda. Po prostu w niektorych kwestiach nie wiele (a czasami wogle nic ==> interface) sie zmienilo.

Obrazek

BTW:

http://www.virtualbattlespace.com/units.htm

Nie ma np Mi 24, M113 i żadnego pistoletu....
Obrazek

SiD

Major

Major

PostN 19 wrz, 2004 18:04

jest pistolet, a ten screen to vbs+dxdll kegetysa
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint