Teraz jest So 21 cze, 2025 19:49

jednostki specjalne - formacja bojowa

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

kaczucha

Chorąży

Chorąży

jednostki specjalne - formacja bojowa

PostN 27 lip, 2008 17:08

Mam problem tego typu że chce zrobić misje w której jednostki specjalne infiltrują baze wroga, ale nie wiem jak ustawić ich w odpowiedniej formacji. Ustawiam ich w formacji kolumna, ale nie trzymają oni broni przed nosem tak jak w przypadku chodu z włączonym celownikiem i idą oni w zbyt długich odstępach od siebie. Nie wiem czy ktoś zrozumiał o co mi chodzi, może te screenshoty wam to lepiej objaśnią. :/

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia oczywiście z Call of Duty 4, ale mam zrobić tego typu formacje, "gęsiego" tylko problemy są wymienione wyżej. :arrow:
Nachwyt szeroko i jesteś mistrzem.

;p

czesiomaro

Szeregowy

Szeregowy

PostN 27 lip, 2008 17:16

Najprostszym sposobem jest chyba danie im Punkt trasy - kolumna, ukradkiem, ograniczona a w inicjacji this setUnitPos "UP". A jeśli jesteś dowódcą to warto wydać im rozkaz Powstań 1.7.5, Ukradkiem 1.7.1 i sam idź (anie biegnij)...
Ostatnio edytowano N 27 lip, 2008 17:26 przez czesiomaro, łącznie edytowano 2 razy
PISZ POPRAWNIE PO POLSKU!

LostBeyondRetri

Porucznik

Porucznik

PostN 27 lip, 2008 17:16

Na celowniki sposób prościutki.
Niech dowódca w punktach trasy będzie miał prędkość ograniczoną i zachowanie bojowy, a każda z jednostek w inicjacji this setunitpos "up".
Z formacją raczej nie nic poradzisz (choć pamiętam, istnieje taki skrypt, że jednostki szły dokładnie tak jak dowódca, w małych odstępach. Był gdzieś na tym forum.)

A jeśli chodzi o offtop rady, daj jednostką specjalnym jak najwyższe stopnie i powiększ im skilla w mission.sqm. Dzięki temu będą ładnie neutralizować wroga :bejzbol:

EDIT: To się nazywa zgranie :PPPP
Obrazek

kaczucha

Chorąży

Chorąży

PostN 27 lip, 2008 18:44

właśnie robie wszystko co tu mi doradzacie, ale chodzi o ten odstęp od siebie to jest największy problem :cry:

;p

FallenSword

Kapral

Kapral

PostN 27 lip, 2008 21:38

dwóch żołnierzy może? ... bo z grupą to nie ma większego sensu chociaż kiedyś był temat w którym ktoś mógł iść za tobą nawet nie będąc w grupie.
pertang napisał(a):Opcja "Szukaj" ".Szukałem na forum ale nic nie znalazłem jedynie co to link do fajnej strony z samochodami, [link] i tam był zaglebisty Peugheto,ciężaruwa,ale link nie chodzi.
- Nasza gwiazda forum :S

czesiomaro

Szeregowy

Szeregowy

PostN 27 lip, 2008 21:44

No co fakt to fakt w grupie jest to raczej niemożliwe no chyba że w trybie bezpieczny, beztroski jednostki idą blisko siebie...

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostN 27 lip, 2008 22:51

custom formations script pack by General Barron

szukaj na OFPEC
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

czesiomaro

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 28 lip, 2008 19:07

Był już podobny temat, zerknij może coś znajdziesz link

kaczucha

Chorąży

Chorąży

PostWt 29 lip, 2008 13:08

moglby mi ktoś objaśnić na chłopski rozum jak zastosować ten skrypt pod linikem czesiomaro? :co:

wydaje mi sie że chodzi o pliki .sqs a z tymi jak na razie nie miałem doczynienia. Mam to poprostu skopiować do notatnika i zapisać jako .sqs i wrzucić do folderu z misją?

i jeszcze jedno przy okazji tłumaczenia tego wyżej :arrow: powiedzcie kogo i jak mam nazwać w odniesieniu do skryptu w linku powyżej :idea:

;p

Maćko

Generał

Generał

PostWt 29 lip, 2008 21:45

W ilu tematach napiszesz to jeszcze ? Zamykam bo odpowiedź jest jasno podana w temacie który podał czesiomaro.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Powrót do Operation Flashpoint