Teraz jest Śr 10 wrz, 2025 06:15

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Foka

Moderator

Moderator

PostŚr 27 lip, 2011 02:04

Rule #2: Double tap!

Donio

Porucznik

Porucznik

PostŚr 27 lip, 2011 04:23

Jednocześnie chce mi się śmiać i płakać :D
Obrazek
Obrazek

Algrab

Generał

Generał

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 27 lip, 2011 12:27

Szkoda że nikt na treningu nie strzelił pod nogi, bo nudny jakiś ten filmik.

WinteR5

Moderator

Moderator

PostŚr 27 lip, 2011 13:32

Ktoś tu chyba tvgry.pl ogląda :D
Obrazek

Czesiek

Porucznik

Porucznik

PostŚr 27 lip, 2011 13:36

FOKA!!!!!! to było piękne!!!!! nie ma tam po drodze jeszcze innych kwiatków?
Wszystko słyszę i widzę, dlatego jestem głuchy i ślepy -.-
For Polisz Komiunity - realism is meter

http://www.facebook.com/pages/ACPL-Coop ... 2770904711

WinteR5

Moderator

Moderator

PostCz 28 lip, 2011 22:16

Wybaczcie, wywaliła mi sieć potem prąd. Raz był raz nie, wkurzyłem się trochę. Teraz już jest aczkolwiek wolę nie wchodzić by znów naglę nie zniknąć. Sorry jeszcze raz.
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostCz 28 lip, 2011 23:10

Spoko Winters, i tak nie pograliśmy. Serwer zaliczał crash za crashem.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostPt 29 lip, 2011 01:36

Już nie powinien zaliczać bo support providera podsunął rozwiązanie problemu dotyczącego wielu serwerów A2 na całym świecie.
Obrazek

szOpman

Porucznik

Porucznik

PostPt 29 lip, 2011 09:03

Przynajmniej mogliśmy sobie wczoraj zrobić mały powrót do starych dobrych czasów za którymi tak się już pewnie stęskniliśmy... :E

Donio

Porucznik

Porucznik

PostPt 29 lip, 2011 09:15

Nie sądzę.
Obrazek
Obrazek

Jager

Major

Major

PostPt 05 sie, 2011 17:30

Zauważyłem wpis że będzie jakiś trening niebawem dla piechoty więc na fali tego sukcesu organizatora postanowiłem odnieść się do wczorajszej rozgrywki co być może przełoży się na wzmiankę o pewnych kwestiach na tymże szkoleniu....
Otóż.
Poruszanie się w kolumnie.
Z jakichś niezrozumiałych i nieznanych dla mnie powodów wszyscy niemal bez wyjątków idąc w kolumnie starają się za wszelką cenę wyprzedzić tego co idzie przed nimi. Dochodzi do kuriozalnych akcji że dwóch kolesi biegnie ramię w ramię i sie spychają który pierwszy :D . Jeśli idzie kolumna i ruszyłeś tam jako trzeci np to idź człowieku jak trzeci obserwuj teren i na tym sie skup. Jak kolega przed tobą staje to się zatrzymaj też w stosownej odległosci a nie mijaj go biegiem bez słowa bo może własnie włazisz na minę którą kolega zobaczył. A może kolega ma atak serca i warto sie tym zainteresować - może nawet dowódcy powiedzieć że ktoś został z tyłu. To nie jest wyścig tylko marsz w szyku i należy trzymać ten szyk gdyż w pewnym momencie z kolumny nawet nieregularnej robi się szyk zwany w wojsku rojem czyli syf i burdel.

Druga sprawa - jak prowadzący staje to należy sie zatrzymać nie na jego pagonach tylko z tyłu i to w pewnej odległości bo prowadzący ma ustalać czy trasa jest czysta ale też jest najbardzioej narażony wiec jeśli wleziesz na niego kiedy on juz jest namierzony zginiesz tak jak i on. Jaki wtedy sens ma instytucja prowadzącego?? Żaden.

Trzecia sprawa - szyk zwany tyralierą - należy sie poruszać w takiej odległosci od kolegów by każdy miał miejsce - u nas na odwrót najpierw odległosci są szerokie ale z każdym krokiem wszyscy lezą jeden na drugiego po 20 metrach z tyraliery robi się rój a to juz opisałem wyżej.

W przedmiocie dowodzenia.
Jeśli już podejmuje się dowodzenie i wyznacza jakichś tam funkcyjnych podoficerów i daje im ludzi pod komendę to trzeba szanować ten system szczególnie gdy nie ma powodu do jakichś aktów desperacji. Jeżeli potrzebuje człowieka od swojego podoficera to mu mówię :
zabezpiecz rejon w takich a takich kierunkach i podeslij mi Zenka. Wtedy juz wszystko jest jasne. Wiesiek wie że Zenka musi mi wysłać i trza se radzić bez niego wiec wystawia Rycha , Zbycha i Jerzego na ubezpieczenie a rzeczony Zenek zapitala do dowódcy i tam realizuje jakies ważne sprawy.
Nie wydajemy rozkazów wszystkim dookoła z pominięciem łańcucha dowodzenia bo to sie mija z celem. Mało tego wprowadza burdel i w konsekwencji zagrożenie vide woczrajsze Jona postrzelenie gdy sie nagle zorientowałem że nie mam dwóch ludzi bo se poszli na rozkaz dowódcy oddziału który wogóle do mnie nie dotarł.

A poza tym to było bardzo fajnie i dziś bym też coś poszczelał w takiej ekipie!

szOpman

Porucznik

Porucznik

PostPt 05 sie, 2011 19:06

Co powyższe to słuszne... Poziom trza podnieść bo możliwości są ale chęci i czasem też wiedzy brak.

Ja za to z góry sobie zaklepuje miejsce w latałce bo wczorajsze loty, w tym ten z damianem były po prostu przezajekurnabiste że się tak wyrażę,,, :)

KonradPL

Chorąży

Chorąży

PostN 07 sie, 2011 00:12

no fajnie było szkoda że jager zginoł wraz z dudim.
---------------The best of tekst------------
Foka>ok.23:00> Jon to jakaś drużyna narkomanów całą morfine mi zeżrą
Foka>ok.23:30>(ta sama drużyna)K...a! prawe całą morfine mi wpi...li
----------02-----------------
23:53>Konrad zginoł w Akcji (KIA)
00:04>Jon do Blackburna(TL02) ty to nie Konrad lezy na wejśćiu do obozu?
00:08>Black do Jona ty faktycznie konrad zginoł

Naprawdę Black żeby przez tyle czasu się nie dowiedziec ze najlepszy z żołnierzy 02 dostał...?
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez KonradPL, łącznie edytowano 1 raz

Jager

Major

Major

PostN 07 sie, 2011 01:13

FDC było ZAJEBISTE!! Akcja jak z dobrego hamerykańskiego filma a widok spadającego BH którego załoga walczyła do końca z maszyną był niesamowity. Równie smutno nam było gdypojechalismy szukać koło wraku naszych... i znaleźlismy zoraną ziemię i płonący wrak :(
Slobodan też był super - całe podejście itd.Kiedy juz bylismy koło obozu Algrab i Dudi dostali się pod ogień i w tym momencie moja arma rzekła nie i się wyj...ała. Po prostu mnie szlag trafił a jeszcze kiedy ekran wariował rzucałem dym chcąc iśc po Dudiego. No i nagle crash boom bang i pulpit. Wkurzyłem sie niemiłosiernie. Ale poza tym było naprawdę EPICKO!! :cisza:
To był jeden z niewątpliwie najlepszych wieczorów przy armie jak dla mnie!! Dzięki wszystkim za grę!
:spoko:

Acha!! Sorry że wyszedłem pod koniec ale na rano do roboty :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje