Teraz jest Wt 09 wrz, 2025 21:56

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostN 23 paź, 2011 11:52

No VTS jest b. spoko wg. mnie, tylko trzeba wcześniej ustalić skład i potem już go najlepiej nie modyfikować za bardzo. Bo jak nagle przyszło 2gie tyle ludzi, to że tak powiem trzeba było to uwzględnić w liczbie wroga :) i w ogóle bałagan się zrobił, ciężko było to wszystko ogarnąć.

Druga sprawa - to że bez edytora 3D ustawianie umocnień w VTS to tragedia. Ustawiające się bez sensu nasypy, sandbagi - poracha naprawdę i sorry za to, starałem się.

Trzecia - jeśli misja ma być w miarę dynamiczna to Game Master nie może być dowodzącym. Musiałem się zatrzymywać co chwile by móc rzucić w stronę graczy kolejne salwy moździerza czy nadzorować ruchy wroga. Jak miałem jeszcze dowodzić 2-3 grupami (Team Leaderzy nie robili swojej roboty) i pilnować by nie odstrzelili mi zada - nie wyrabiałem.

Generalnie scenario byłby dużo lepszy jako gotowiec z edytora 2D (nad czym pracuję aktualnie), ale że nie mieliśmy tego w tym momencie... no cóż, to pozostał VTS. Moim zdaniem pomysł na msję w miarę dobry [VTS pozwolił szybko ustawić fajne efekty], inspirowany jednym z filmików z nowej serii dokumentów o walkach Brytyjczyków w Afganie. M.in. tam pojawił się motyw ataku podczas burzy piaskowej, gdy mogą blisko podejść do baz\posterunków i Brytyjczycy nie mogą liczyć na wsparcie lotnictwa :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostN 23 paź, 2011 11:57

Jon napisał(a):No VTS jest b. spoko wg. mnie

a wg. mnie szkoda na niego czasu dokładnie jak wczoraj :(
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostN 23 paź, 2011 12:00

Algrab, to już nie pierwsza nasza gra na VTS i chyba nie możesz zaprzeczyć, że bywało nieźle, hmm?

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Exe

Major

Major

PostN 23 paź, 2011 12:07

Sorry, że mnie nie było, ale zostałem brutalnie wyciągnięty na "no weź" z domu na Paranormal Activity 3 ( jeśli ktoś ma zamiar spokojnie spać, to nie polecam. Jeszcze mnie ciarki po plecach przechodzą, jak sobie przypomnę nie które sceny).

Mam nadzieję, że dziś granie będzie udane.
Widocznie bug tak chciał.

KonradPL

Chorąży

Chorąży

PostN 23 paź, 2011 13:47

Środek pustyni.
Petent x - Gdzie jest wróg?!
(śmiech)
Jon - ...a może poszli do lasu?
Ja - Nie widzę lasu, pustynia mi zasłania

Najlepszy dialog wczorajszego wieczoru. wg.mnie

Jon: poprawiłem swój cytat, bo to klasyk z dowcipu :)
Ostatnio edytowano N 23 paź, 2011 15:40 przez KonradPL, łącznie edytowano 1 raz

psycho081

Porucznik

Porucznik

PostPn 31 paź, 2011 15:46

Ktoś nagrywał wczorajszą rozgrywkę?

Algrab

Generał

Generał

PostPn 31 paź, 2011 16:34

chyba ja chyba, ale tylko co smaczniejsze kąski
Obrazek

GierojPL

Kapral

Kapral

PostPn 31 paź, 2011 18:36

Ja też próbowałem i kilka screenów zrobiłem ale dźwięk jest kiepskiej jakości na szczęście mam nowe słuchawy wiec będzie lepiej.

Exe

Major

Major

PostPn 31 paź, 2011 19:03

Może podzielicie się tymi kąskami ?

Jon

Generał

Generał

PostPn 31 paź, 2011 20:04

Gieroj Ty na drugi raz graj a nie kameruj to może nie będzie problemów z porozumieniem się ;] i nie skończę z 12.7 w głowie ;]

Mam nadzieję, że wczorajsze podejście udowodniło wszystkim, że Kiszlak jak najbardziej JEST do przejścia i gdyby tak tylko czołgi nie czitowały...

W każdym razie wczoraj mimo strat (zarówno KIA jak i disconnecty) doszliśmy do Karaczinar (ja też, w skórze Gieroja).

~ Ronald Reagan

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 01 lis, 2011 17:55

A jak poszedł planowany PvP? Odbył się w końcu?

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 02 lis, 2011 10:11

Odbył się. Z mojej strony muszę powiedzieć, że mimo długiego czekania aż amerykanie wejdą w zasadzkę to było na prawdę ciekawie.

Exe

Major

Major

PostSo 05 lis, 2011 18:10

Chętny ktoś jutro na testowanie misji ?

Jon

Generał

Generał

PostSo 05 lis, 2011 18:14

niewykluczone, że ja :)

~ Ronald Reagan

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostN 06 lis, 2011 01:08

Dzięki za dzisiejszą grę - było naprawdę fajnie. Pierwsza misja mi średnio podeszła, nie moje klimaty, ale nie można było zarzucić braku współdziałania i całkiem fajnie czyściliśmy podwórka. Raz klimat siadł, ale cóż...

Za to allied forces - orgazmiczne, przynajmniej ze strony WOC. Można było nagrywać. Szkoda tylko, że USMC zostało wykoszone (jakieś sprawozdanie małe? :P ), ale w Mogilewce jakoś sobie radziliśmy, do czasu dostania info o posiłkach wroga. Byle więcej takich gier :D

BTW: jakiś update ACE był, wprowadzający rozpadające się opatrunki? Dzisiaj w czasie biegu 2 razu nagle 'otworzyły' mi się rany ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje