Teraz jest Wt 09 wrz, 2025 16:52

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostPn 12 gru, 2011 19:36

Good news everyone.

Gizmo testował AC-130 i wygląda na to, że jednak się myliłem i szarpanie kamery to (nie tylko?) wina Army. Nowa wersja ponoć działa ok.

Oczekujcie rychłego update.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 17 gru, 2011 00:54

Dziękuję panowie za wpi###ol, który nam dzisiaj spuściło AI :P Coś nie w formie byliśmy ;)

Co do VD, to patch pewnie coś zmienił - podniosę helikoptery 30 cm w górę i powinno być OK.
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez Mustang185, łącznie edytowano 1 raz

szajder

Chorąży

Chorąży

PostSo 17 gru, 2011 10:46

Czasami trzeba dostać wpi#^$^ol by było lepiej :) Do usłyszenia dzisiaj :P

damian508

Porucznik

Porucznik

PostSo 17 gru, 2011 11:09

Mustang ale czarny rebeliant z igłą tak blisko bazy to było przegięcie.

psycho081

Porucznik

Porucznik

PostSo 17 gru, 2011 12:35

Hmm. Nikt jeszcze nie napisał jak widzę, to tak. Jon jest głupi, co zostało ustalone podczas misji, a Damian nie potrafi latać, bo zrobił nam skoki z lin :).

Mam nadzieje że dzisiaj będzie lepiej, i nie dostaniemy tak w dupę jak wczoraj.

damian508

Porucznik

Porucznik

PostSo 17 gru, 2011 13:01

Każdemu się zdarza zagadałem się i nie zauważyłem. Wielkie rzeczy.
Ale tak na serio chyba nikt nie odniósł poważnych ran także ja bym o tym zapomniał :twisted:
Wczorajasza gra nienależała do najlepszych choć zapowiadało się bardzo fajnie. Dla tych którzy zostali była takistańska bryka która trochę zabiła ten niedosyt po africa tango.
Ciekawi mnie tylko co się stało z gizmo i jego "suką".

Tak jak mówi psychodz frekwencja powinna być jak wczoraj z tą różnicą że AI dostaje wpi***ol od nas.
Myślę że trzeba dać jeszcze jedną szansę Africa Tango. Zagrał bym też rajd który właśnie poprawiłem.
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez damian508, łącznie edytowano 1 raz

itan

Chorąży

Chorąży

PostSo 17 gru, 2011 16:10

Jeli to mozliwe, chcialbym sprobowac dzisiaj, co ta Suka potrafi i zaraz mam zamiar sie przygotowywac do tego :twisted:

Jon

Generał

Generał

PostSo 17 gru, 2011 16:42

No zbieranie batów wczoraj było przestraszne - no ale powiedzcie sami, jak stary ruski złom (T-55) przyjmuje 3 rakiety na pancerz [zazwyczaj z boku], i dalej jeździ i strzela, to chyba jest coś nie tak?! W Bryce niby było lepiej (obiecujący początek), ale potem (pierwszy raz coś takiego w tej misji widziałem) były niezłe jaja... zamiast chmar piechoty z bardzo nikłym wsparciem pojazdów, jak to zwykle bywało, trafiliśmy na dokładnie odwrotne proporcje - piechoty było mało w porównaniu do pojazdów opancerzonych, na które pierwszy raz trafiliśmy w tej misji (i to oczywiście jeżdżące po jednych z najwyższych gór Takistanu - żenada). To, plus praktycznie brak broni ppanc (poza naszymi AT-4) i fakt że generalnie zostaliśmy odcięci od jakichkolwiek dróg ucieczki zwiastowało smutny koniec. I taki właśnie był, trochę jak kilka scenek z różnych Modern Warfare - czyli biegniemy, ziemia w koło się kotłuje, ktoś tam ginie, strzelamy, biegniemy... no i generalnie po akcji wróciło nas 2 razy mniej...

Czołgi jeżdżące po górach (a myślałem, że 1.60 to naprawi :( ) straszna lipa. Szczerze mówiąc z tego też powodu najlepszą misją wieczoru dla mnie był Warpig, bo tam nie wystąpiły żadne anomalie. I sorry Damian & Psycho, ale nie chciałem drugi raz stracić helki :)

Jedyne zastrzeżenie jakie miałem to początek w African Tango (w bazie - jaki burdel był to zęby bolą; na szczęście tylko za pierwszym razem), w Warpig zaś część mojej drużyny ewidentnie nie wiedziała co ze sobą zrobić - w efekcie dwa trupy w mojej sekcji (a wcale tak źle być nie musiało).

Btw, czy ktoś wie jak "High Command" nazywa się w opcjach sterowania w Polskiej wersji? (wczoraj chyba znalazłem, ale nie zdążyłem sprawdzić, bo wyjechał czołg)

Aha, napomknę jeszcze tylko o Venom Down - nie ma co się czepiać Mustanga, bo w poprzedniej wersji wszystko działało. Po patchu coś szwankuje?
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez Jon, łącznie edytowano 1 raz

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

itan

Chorąży

Chorąży

PostSo 17 gru, 2011 16:51

Jon napisał(a):przyjmuje 3 rakiety na pancerz [zazwyczaj z boku], i dalej jeździ i strzela, to chyba jest coś nie tak?!

T55 przyjmował rakiety AA (R-73)? UPDATE: Tak, to te :D

Jon napisał(a):Aha, napomknę jeszcze tylko o Venom Down - nie ma co się czepiać Mustanga, bo w poprzedniej wersji wszystko działało.

Nalegam, abyśmy dodali to do paczki
http://www.youtube.com/watch?v=XcOh6z7UoQk

Widziałem to na serwerze USSOCOM i naprawdę oferuje lepszy standard, niż BISowski
Ostatnio edytowano So 17 gru, 2011 16:59 przez itan, łącznie edytowano 1 raz

Jon

Generał

Generał

PostSo 17 gru, 2011 16:56

Nie tylko. Dostał ze 2-3 rakiety (jedno bankowe trafienie odemnie, z RPG-18, drugie z tego co pamiętam było z RPG-7) od naszej sekcji piechoty, i dopiero kolejna od was go wykończyła ponoć (tzn sprawiła że cośtam się zapaliło i jarająca się załoga wyskoczyła na zewnątrz). Potem albo zajarał się magazyn amunicji, albo "Suka" dokończyła dzieła zniszczenia, które zakończyło się latającą wieżą, ale fakt faktem - w tym momencie nasze sekcje były już niezdolne do walki.

Btw Itan, narzekałeś że nie mamy USS Nimitz. USS Nimitz działa z tego co kojarzę na podobnej zasadzie co LHD i jest dokładnie taka sama szansa, że coś się spieprzy.

Miej to na uwadze.

~ Ronald Reagan

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 17 gru, 2011 17:21

Jon, high command to bodajże naczelne dowództwo.

A co do misji AT, to poziom trudności mógł zostać podniesiony troszkę za wysoko ;p Ten czołg nawet mnie zaskoczył - teoretycznie czołgi miały się wozić tylko w Bolabongo. Chmar piechoty zwalających się na nasze pozycje po pierwszym kontakcie też nie przewidziałem :P
Aha, nie wiem, czy zauważyliście, ale na wszelki wypadek powiem - w jednym z MRAP jest dragon z kilkoma pociskami. Jakby wczoraj sekcja ppanc od razu się w niego wyposażyła, to ten T-55 za długo by nie pojeździł (właśnie z tego wsparcie go rozwaliło).

A co do Strzały w punkcie obserwacyjnym, to byłem przekonany, że daję tam sekcję KM, ale cóż... Z drugiej strony, to bardzo dobre miejsce do umieszczenia takiej wyrzutni - daje dobre pole ostrzału oraz widzenia, więc strzelec może się łatwo wycofać. Tak czy siak, póki co deal with it ;p Jak będzie wola ludu, to się zmieni.

... a dzisiaj mnie nie będzie - goście - więc życzę powodzenia :)

itan

Chorąży

Chorąży

PostSo 17 gru, 2011 17:44

Jon napisał(a):Btw Itan, narzekałeś że nie mamy USS Nimitz. USS Nimitz działa z tego co kojarzę na podobnej zasadzie co LHD i jest dokładnie taka sama szansa, że coś się spieprzy.

Miej to na uwadze.

Rozumiem, że masz na swoje argumenty silne dowody?

damian508

Porucznik

Porucznik

PostSo 17 gru, 2011 17:53

Mustang punkt na igłę był bardzo dobry tak prawdopodobnie by było, ale dlatego że góra niestety mniej niż kilometr od bazy to nie ma to sensu. Gdyby AI trochę myślało rozwaliło by helke przy samym starcie. Psycho słusznie stwierdził że ten bunkier jest zbyt blisko bazy. Czarnuchy doskonale widzą bazę a tylko dlatego że są głupie to do niej nie strzelały.

A jeśli chodzi o Venom Down to tak jak kiedyś mówiłem. Wsadź pilota od razu na jego fotel a nie do desantu i startujmy w powietrzu. Nie będzie żadnych problemów z helką pod pokładem.

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 17 gru, 2011 18:05

Nie będzie kłopotu z początkowym lagiem? Mogę sobie wyobrazić, że łatwo wtedy skończyć w wodzie...

Jon

Generał

Generał

PostSo 17 gru, 2011 18:58

Nie powinno być.

Start w powietrzu jest ok, jednak wtedy dodaj plecaki BIS'u (patrz nowe kitsy) i wybór ammo i tym podobnych do briefingu. Zaoszczędzi to problemów z uzupełnianiem sprzętu.

Btw, na lotniskowcu potrzebny jest moduł EASA (wrzucę jakoś jutro albo coś na forum misyjkę przykładową), by można było bez ciężarówek uzupełnić ammo w samolocie.

Ten posterunek na wzgórzu proponuję zastąpić jakimś patrolem, lub 2ma - najlepiej losowymi (i trasa, i szansa obecności).

~ Ronald Reagan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje