Teraz jest Wt 09 wrz, 2025 00:15

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

damian508

Porucznik

Porucznik

PostPt 03 lut, 2012 18:15

Ale panowie tu potrzebne są ćwiczenia. Jon to że napiszesz jak to ma wyglądać niewiele da. To trzeba ćwiczyć i jeszcze trochę ćwiczyć. Mamy do tego świetną mapę więc czemu jej nie wykorzystać. Na moje np. 11 w sobotę zrobić ćwiczenia z MOUTa OBOWIĄZKOWE, ja postaram się coś sklecić w edytorze i według mnie parę razy pokazać na sucho a potem ćwiczyć a prawdziwym przeciwnikiem.

Foka

Moderator

Moderator

PostPt 03 lut, 2012 18:16

Jon napisał(a):W Armie nie ma prędkości pośredniej między bieg a chód (a moim zdaniem podczas "wejścia" bliżej jest do biegu niż chodu, ale to kwestia tego jak kto to postrzega), nie ma też pośredniej pozycji broni (pomiędzy całkowicie opuszczoną, a mierzoną).
A ja Ci odpowiem - Smookie Animations :P
Rule #2: Double tap!

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostPt 03 lut, 2012 18:17

Mnie nie będzie w przyszły tydzień na 95 %, Damian przy okazji szło by zrobić obsługę granatów.

Jon

Generał

Generał

PostPt 03 lut, 2012 18:19

Ja liczyłem, że kwestię CQB, MOUT i granatów omówimy sobie jutro...

Foka - kwestię SMK już omawialiśmy, czyt. testowaliśmy. Generalnie wyszło, że standard > SMK i że niewykluczone, że kraszuje serwer.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Jon

Generał

Generał

PostSo 18 lut, 2012 03:19

Dziś było bardzo dobrze. Dwie dobre, zróżnicowane misje, pełne klimatu i dobrej współpracy. Tak, jak to właśnie powinno wyglądać.

Chciałbym w tym miejscu przedewszystkim pochwalić i podziękować za znakomite dowodzenie osobie, która grała na slocie CO w obu misjach.

Odwaliła ona świetną robotę i dzięki temu wieczór był tak dobry, jaki był. Oby więcej takiego dowodzenia.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

psycho081

Porucznik

Porucznik

PostSo 18 lut, 2012 13:53

Oh, Ah, oh. Dziękujemy Ci Jonie że jesteś, co byśmy swoją marną postawą bez Ciebie zrobili? Misje by się nie udały, my byśmy stracili sens życia.
Ale było dobrze, nawet bardzo, a przynajmniej druga misja, w pierwszej troszkę się ponudziliśmy, ale tak jak na prawdę, nie zawsze da się zabić kogoś, czasami trzeba poczekać.

Jon

Generał

Generał

PostSo 18 lut, 2012 14:11

Psycho, nikt tego nie widział - ale jak po 20 minutach biegania po górach, by złapać z wami łączność (podczas gdy do naszego oddziału w dolinie cały czas strzelała piechota i moździerz) zawiódł także pomysł z "whisperowym" pośrednikiem, to po prostu wylałem swoją gorycz do Blackburna w poke'ach. M.in. dlatego, że miałem świadomość, jak bardzo załoga moździerza jest pokrzywdzona, i jak bardzo w "momencie chwały" nie będzie można ich starań docenić... co jak mniemałem skończy się KIA.

Czy ja, czy inni dowódcy często chwalimy missionmakera, podwładnych, etc. A kto pochwali CO, hmmm? :P

Spisałem się świetnie, nie ma co ukrywać, jak wy mnie nie chwalicie, to sam się muszę pochwalić, ot co! :P

~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostSo 18 lut, 2012 16:17

Załoga moździerza pokrzywdzona? He he, no może, tylko niech się przyznają ile marchewek wypuścili w świat. 10? 50? 100? - znaczy: postrzelali. :P
A ja w tej misji nie wypuściłem ani grama ołowiu, tylko całą jeździłem z nosem zarytym w ziemię szukając podejrzanych ziaren piasku, patyczków i patrząc czy czasem mrówka nie stoi obok drogi. A i tak się nadzialiśmy na zakopanego rok temu muchomora. Potem było pół godziny wpatrywania się, czy czasem podejrzane drzewo nie ruszy sie i nie zacznie strzelać :D
Mimo to misja była naprawde zaj....sta. :spoko:
Obrazek

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 18 lut, 2012 18:10

W takim razie pogratuluje twórcy misji routine za dobrą robotę i pomysl, dowódcy sekcji moździerza za umilenie czasu swoim podwładnym oraz dowódcy druzyny 3 w drugiej misji za wzorowe wykonywanie obowiązków.
Cd radia, to może sprzęt z HUMVEE dałby rade na taką odległość .....

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 25 lut, 2012 13:24

Całkiem fajnie się wczoraj grało. Co prawda w Kaukaskim dostaliśmy ostro po dupsku, ale z intensywnym użyciem moździerzy powinno się w końcu udać.

Inwazja się bardzo fajnie zaczęła, pomimo zbugowanego wsparcia BMP. Walka w Strjełce, walenie do BMP-2 prawie z przyłożenia (jeden, na którego polowaliśmy z Gustlikiem, padł dopiero od trzeciego trafienia), Mi-24 dostający ogień i lądujący na autorotacji... Potem chwila odpoczynku, gdy druga drużyna rozwalała niemilców z Metysa, i w końcu wejście prosto na bunkier, co zakończyło się momentalną czapą dla mnie.

Szkoda, że tak szybko uciekliście potem - dopiero północ była, myślałem, że zagramy jakąś niewielką misję jeszcze.

Jon

Generał

Generał

PostSo 25 lut, 2012 18:53

Kaukaski poszedł kiepsko, ale dziś jeśli się dobrze uwiniemy z Arudy można podejść ponownie.

Wczorajsza Inwazja świetna, szkoda tylko tego, jak śmiglaki skończyły przez kowbojowanie :P niemniej i tak jedna grupa pilotów przeżyła do końca operacji (50 % założonego planu wykonano), co przy takich przygodach - jest nielada wyczynem. CQB jeszcze trzeba poćwiczyć (Killhouse'y rules!), ale i tak było świetnie, a kilka akcji było naprawdę godnych uwiecznienia; np. "danger close" CAS na bunkier, "bitwa" o Striełkę, flankowanie i próba ugryzienia działka AA czy w końcu CQB z Szamankiem oraz równolegle z grupą Miśka. Dobry klimat, dyscyplina i naprawdę udane podejście do naprawdę trudnej misji... szkoda, że nie było uzupełnień, a nasze wsparcie zgłupiało.

Szkoda też, że Desert władował was na bunkier ;-) niemniej wieczór naprawdę udany.

~ Ronald Reagan

szajder

Chorąży

Chorąży

PostŚr 29 lut, 2012 22:32

Dzisiejsza gra i niszczenie baterii AA na I44 była na prawdę świetna! Pozdrawiam całą 7 osobową ekipę która grała i pokazała szwabom kto rządzi w Normandii :P. Pozdrawiam szczególnie przypadkową osobę która weszła na ts i zagrała z nami - Blackhawk, zapraszamy ponownie :P

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 29 lut, 2012 23:20

Fajnie tak, móc sobie pograć w tygodniu, a nie tylko na weekendzie. BTW, jest jakiś manual do I44? Ma dużo nowych ficzersów, a raczej nie będę miał czasu się zapoznać w praktyce, przeczytałbym na później.

Jon

Generał

Generał

PostCz 01 mar, 2012 06:21

Jest w katalogu @I44\Documentation czy jakoś tak. Co ciekawe - nie wrzucili listy klas, megawtopa. Moja lista z 2.51 jutro wleci na forum.

...a co do misji, to wkrótce będą nowe :)

Swoją drogą mimo iż ostatnie podejście do "Brecourt Manor" jest i tak "do poprawki" tj. przejścia jeszcze raz - jak trzeba, to i tak było świetnie.

~ Ronald Reagan

Jon

Generał

Generał

PostCz 01 mar, 2012 22:44

Dziś było kiepsko, ale ACPL'owe misje już są w opracowaniu + poprawki tych z I44 (m.in. wywalony denny filtr, brak radia, wywalone moździerze)

Jeśli wszystko pójdzie jak należy, w sobotę będzie czad. Tylko jedna uwaga... musicie zrozumieć, że Niemcy to nie Taliby, oni potrafią strzelać :)

I granaty rzucać... (Brecourt)

~ Ronald Reagan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje