Teraz jest Pn 08 wrz, 2025 23:51

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Ptachu

Chorąży

Chorąży

PostPt 02 mar, 2012 17:35

Mam nadzieje że to nie TE moździerze co Winters na twarz 3 razy przyjmował .

http://www.armaholic.com/page.php?id=16335

Jestem za sprawdzeniem . Na 14 jak znalazł (misja Gustlika jest ok prócz względu FPS i ilości grających na serwerze.Pamiętajcie że jak Bastogne było atakowane amerykanie mieli przewage w siłach 3:1)

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostPt 02 mar, 2012 18:03

Pamiętam o przewadze amerykanów spokojnie, postaram się coś zrobić w celu poprawienia FPS, wywalę te płonące wraki, może trochę wroga przetasuję no i jak będę umiał to zrobię to z dowodzeniem co Jon wspominał.

Jon

Generał

Generał

PostPt 02 mar, 2012 18:48

Tak, te moździerze Ptachu. Były przesadzone i całą misję zmieniały w respawn-fest. Niemcy i tak mają wystarczającą przewagę w tej misji.

Misja Gustlika będzie poprawiona, oprócz tego będzie conajmniej jedna nowa misja odemnie, 2-3 od Ghosta i 2-3 poprawione od I44 (Brecourt, Crossing Point).

Zatem będzie w co grać.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Ptachu

Chorąży

Chorąży

PostSo 03 mar, 2012 14:00

jon teraz to przesadniłeś . Mnie na tej misji nie zobaczycie . Wytnijcie jeszcze niemców bo było ich za dużo ;-)

Jon

Generał

Generał

PostSo 03 mar, 2012 14:25

Cmon. Te wieczory są od tego by bawić, a klikanie respawn\revive i potem bieganie pół mapy by dołączyć do oddziału (a'la Domi), jest raczej mało fajne\ciekawe. Tak jak wczoraj mówiłem Ghostowi, gdyby celność i śmiertelność trafień niemieckich moździerzy w rzeczywistości była tak wysoka jak podczas ostatniego naszego podejścia do danej misji, to dziś mówilibyśmy po niemiecku... To naprawdę nie to samo co odpieranie wrogiej piechoty czy czołgów - z nimi możesz walczyć. Ze spadającym pociskiem z moździerza nie bardzo.

Za wczoraj dzięki. Poza dosyć absurdalnym zgonem Psycho wyszliśmy cało z całkiem niezłych opresji. Było spoko.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Ptachu

Chorąży

Chorąży

PostSo 03 mar, 2012 14:47

Jak twoja taktyka w CoH-u działa zajefajnie (MG ciśnie piechotę a Moździerz wykańcza resztę) to tu jest tak samo . Staneliśmy jak pizdy na tym wysepku i żal do boga że nas wystrzelały moździerze :oops: Co prawda jest nas za mało aby grać takie misje jeśli tam jest 50 czy 80 wroga . Piechote można było wystrzleać z Vinkersa z którym mieliśmy problem (restart by pomógł) a i sekcja z Brenem która by była z lewej strony zabudowań by pomogła . Wtedy można wysyłać reszte do boju z bronią taką jak Sten czy Enfield . Snajpera wziąć można było choćby na chwile wziąć . I na miłość boską . Słuchajcie się dowódców jeśli mówią wymarsz jak wali do nas moździerz :jezor:

Algrab

Generał

Generał

PostSo 03 mar, 2012 15:49

Wymarsz to jest jak wojsko idzie na koryto do pobliskiej stołówki, albo w niedziele do kościoła w galowym mundurze.
A nie jak lecą moździerze.
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostSo 03 mar, 2012 16:28

Taaa, wtedy to jest "wypier..." :P

~ Ronald Reagan

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 03 mar, 2012 16:34

To ja jak się przemoge do ściągnięcia I44 odwale misje w klimacie Ardeny, wtedy zobaczymy co to wpier.... i ostrzał artyleryjski :twisted:

Jon

Generał

Generał

PostSo 03 mar, 2012 16:54

"Hipster Ghost - making stupid unplayable being-constantly-killed-by-arty missions, before it was cool"

~ Ronald Reagan

Jon

Generał

Generał

PostN 04 mar, 2012 01:58

18 osób, ponad 4 godziny gry, znakomite podejście do Paras i znośne do Gustlikowego Crossroads (misja SS). Jak na start - było świetnie.

Obrona Bastogne amerykanami nie przypadła mi do gustu, too much bloodshed (& too low fps), z kolei w Erster Tag był bałagan. Nie zmienia to jednak faktu najważniejszego - wieczór był bardzo udany, dzięki panowie i czekam na następne, sam zaś postaram się by misji było multum, bo Invasion'44 mimo błędów wymiata.

Liczę, że tym razem I44 się przyjęło :) mimo mojego chaotycznego momentami dowodzenia. Raz jeszcze dzięki! (i brawa dla missionmakerów: Ghost & Gustlik).
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez Jon, łącznie edytowano 2 razy

~ Ronald Reagan

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostN 04 mar, 2012 08:26

Postaram się ją jeszcze poprawić i teraz zrobię coś aliantami dla równowagi

Jon

Generał

Generał

PostN 04 mar, 2012 13:15

Byle z dala od mapy Bastogne, bo to najbardziej FPS'ożerny potworek jakiego widziałem. To nie ma nawet 1/15 powierzchni Clafghan, a FPS ma tak na oko z 3 razy gorszy\niższy.

~ Ronald Reagan

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostN 04 mar, 2012 14:06

Było świetnie, może poza Bostogne, gdzie miałem 8 FPS (ale za to założyliśmy [U10F]).
Najbardziej podobało mi się paras - misja ma klimat. Przydałoby się kilka poprawek, ale i tak było bogato. No i ten moździerz na koniec :D

Exe

Major

Major

PostN 04 mar, 2012 14:10

Mnie się tam podobało Bostogne.
Widocznie bug tak chciał.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje