Teraz jest So 06 wrz, 2025 18:52

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Jasina

Porucznik

Porucznik

PostŚr 04 lip, 2012 13:56

Exe napisał(a):To ja bym jeszcze dodał, że chciałem tylko pocieszyć nowego, żeby sobie czasem nie pomyślał, że to jego wina, że nam się nie powiodło*

[hide]*oczywiście, że to jego wina :twisted:[/hide]

Skąd pomysł że to moja wina że nam się nie udało? Mieliśmy pecha i tyle. ;-)

edit:
Po wczorajszej misji długo będę pamiętał żeby liczyć ilu ludzi z oddziału poszło na osłonę a ilu zostało na miejscu, bo pomoże to uniknąć kolejnych strat spowodowanych tym że talib wyglądał identycznie jak drużyna ( wielkie sorry Exe on wyglądał identycznie jak ty i Jon :neutral: )
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85

Jon

Generał

Generał

PostSo 11 sie, 2012 00:58

Meh. Mimo, że przewijało się nas dziś przez TS ponad 20 osób, jakoś nie udało się zebrać większej liczby graczy i pozostaliśmy przy "wakacyjnym standardzie". I to nawet nie byłby problem, gdyby nie to, że sama gra była mocno taka se*. Pierwsza misja poracha totalna, z każdą kolejną było już trochę lepiej, pomijając finisz.

Dzięki wszystkim, którzy przybyli i starali się by gra była na poziomie - zwłaszcza dobrą robotę zrobił Ragnar z dowodzeniem w "Karawanie" i wszelcy pod-dowódcy sekcji (Szopman, Klim, Blackburn). Ja od siebie chcę przeprosić za chaotyczne nieraz dowodzenie i problemy z radiem - jak wiecie i słyszeliście, warunki do grania często niezbyt mi sprzyjają :twisted: zwłaszcza, gdy nagle okazuje się, że kobieta coś ściągała w trakcie grania i to właśnie przez to miałem lagi (bugi ACRE, teleporty, etc).

Wieczór wystrzałowy nie był - ale myślę, że jak się trochę postaramy następny będzie dużo lepszy. Od siebie przypomnę tylko o tym, za co Jasina dostał dziś "ostrzeżenie" w postaci kuli .45 ACP - ZWŁASZCZA na początku misji należy trzymać mordę na kłódkę, by dowódcy mogli bez problemu ogarnąć sytuację i skupić się.

*m.in. dzięki ACE - inaczej latające granaty, inna waga ładunków i bug "zmęczenia" naprawdę dały się we znaki... pomijam już przypadkowe ździelenie kolbą.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostSo 11 sie, 2012 09:28

Jednak wczorajsza misja Mustanga przypomniała mi sesje spędzone przy Half Life, gdzie też łaziło się głownie po korytarzach i w sumie podobnie odbywało się "ładowanie" do następnej lokacji.
Myślę że ten system ma przyszłość dla misji w stylu CQB :] A być może niedługo powstanie remake HL1 na silniku A2 :twisted:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LtiecM8xqoc&hd=1[/youtube]
Obrazek

gremdek

Porucznik

Porucznik

PostSo 11 sie, 2012 11:32

ja zobaczyłem kulę która leciała w moją stronę i czas jakby wtedy zwolnił, a za chwilę było czarno.

dlaczego wszystko zakończyło się o 00:30? wtedy gra powinna dopiero się rozkręcać.
:(

Algrab

Generał

Generał

PostSo 11 sie, 2012 12:01

@grem: to było na wyjściu na powietrze
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostSo 11 sie, 2012 12:34

Raz, że kobieta zaczynała się już irytować, dwa, że jakoś chętnych wielu do gry nie widziałem (pytałem dwa razy). To się zwinęłem, co by uniknąć suszenia głowy.

Weźmy dziś jakoś lepiej zagrajmy. Tylko weźcie ludzie przyjdźcie na 20, a nie 23 :| gdy z kolei połowa już grającego składu będzie kończyć.

Zgrajta się w czasie...

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 11 sie, 2012 13:44

Jestem za. Zagramy Red Zone Blackburna i po prostu wejdziemy do Mordoru :)

Czesiek

Porucznik

Porucznik

PostSo 11 sie, 2012 14:51

Ja tam po dzisiejszej grze powinienem zmienić nick na kamikadze.

Tylko dlatego, że przekombinowałem sam siebie. Największy epick z epicka to szarża po korytarzach z jedną kulą w magazynku na gościa z AK i full ammo.

Akcja rewelacyjna polot i fantazja niczym z indyjskiego kina, rozmach jak w ruskim filmie a zakończenie jak w warszawie na stalowej.
Wszystko słyszę i widzę, dlatego jestem głuchy i ślepy -.-
For Polisz Komiunity - realism is meter

http://www.facebook.com/pages/ACPL-Coop ... 2770904711

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 11 sie, 2012 15:11

Eh, ale przydałby się jakiś bunker-building pack. Kilka długości ścian, które na edytorze mają markery odpowiednich rozmiarów i są low-poly dla lepszego fps, jakiś duży element do użycia jako sufit/podłoga, takie brakujące rzeczy jak stanowiska komputerowe, jakieś szafy stalowe czy nawet odpowiednie drzwi... No, ale nasze bieda-bunkry też się podobają :) Może dzisiaj uda się nagrać jakiś porządny filmik ze szturmu?

Jon

Generał

Generał

PostSo 11 sie, 2012 16:27

Jest tylko jeden problem, Mustang. Nie ma czegoś takiego do ArmA 2 :(

~ Ronald Reagan

Exe

Major

Major

PostSo 11 sie, 2012 16:32

A więc trzeba zrobić

[fade]Nie, nie zgłaszam się na ochotnika[/fade]
Widocznie bug tak chciał.

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 11 sie, 2012 19:30

Eh, nawet ściany z Killhousów MBG mi bardzo pomogły - bo mają niewymagający model, są w trzech różnych długościach a do tego wielkość markera w edytorze zgadza się z rozmiarami w grze; nie musiałem co chwilę sprawdzać, czy ściany są dobrze połączone.

Jasina

Porucznik

Porucznik

PostSo 11 sie, 2012 20:25

Jon napisał(a):Od siebie przypomnę tylko o tym, za co Jasina dostał dziś "ostrzeżenie" w postaci kuli .45 ACP - ZWŁASZCZA na początku misji należy trzymać mordę na kłódkę, by dowódcy mogli bez problemu ogarnąć sytuację i skupić się.
Przekaz wystarczająco jasny Jon, zapamiętam.
Jon napisał(a):pomijam już przypadkowe ździelenie kolbą.

No ja nie wiem czy ono było takie znowu przypadkowe. :/
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85

gremdek

Porucznik

Porucznik

PostN 12 sie, 2012 11:52

jak się okazało przez pierwsze misje miałem zepsute ACRE, czyli słyszałem, ale mówić nie mogłem.
w misji z bunkrem przez to nie zostałem uratowany i wykrwawiłem się w samotności.

a tak poza tym to strasznie dużo problemów technicznych. wielu osobom, w tym mnie, arma poleciała na pulpit.
:(

Jon

Generał

Generał

PostN 12 sie, 2012 13:41

Scumbag ArmA - na 1.60 gra praktycznie się nie crashowała...

Gdy leży się nieprzytomnym Gremdziu, to nie da się gadać. Ja Cię szukałem, ale nie mogłem znaleźć.

Cieszy, że wczoraj nie było takiej kaszany z frekwencją, szkoda że technikalia doskwierały i AI spuściło dotkliwy łomot.

~ Ronald Reagan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje