Teraz jest So 06 wrz, 2025 04:21

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Jasina

Porucznik

Porucznik

Re: Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

PostSo 08 gru, 2012 12:28

Klimueres napisał(a):Latający Bradley to nie wina kierowcy Bradleya, tylko wina kierowcy Abramsa :PPPP

To w takim razie kto był odpowiedzialny za lewitujący CKM?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 08 gru, 2012 19:19

Arma. Krzewiąc demokrację zburzyliście budynek, na którym był umieszczony ;)

Jasina

Porucznik

Porucznik

PostSo 08 gru, 2012 19:31

Mustang185 napisał(a):Arma. Krzewiąc demokrację zburzyliście budynek, na którym był umieszczony ;)

To nie my, to siły pancerne tak uwalniały miejscowy lud uciśniony od okrutnego reżimu szejka naftowego. :D
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostN 09 gru, 2012 07:42

Tak sobie myślałem o Berezinskiej teraz - w Sołnicznym siły pokojowe mają szansę przeżyć. Jakby tak szybko zebrać wszystkich i przejść do kamieniołomu, z dostępnych samochodów ułożyć barykadę przenieść na nią deszkę... Odsiecz mogłaby zastać kogoś żywego ;]

Jon

Generał

Generał

PostN 09 gru, 2012 09:03

Tylko gdyby tak FPS nie wachał się z 40 do 5...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Pyjter

Porucznik

Porucznik

PostN 09 gru, 2012 11:20

Na początku FPS jest jest ok, ale w Sołnicznym masakra, u mnie FPS lepszy jest w wersji berezińskiej

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 29 gru, 2012 01:47

Fajnie się dzisiaj grało. Jedynym zgrzytem były lagi serwera podczas Blackhawk Down, ale wiemy, że byśmy wygrali tą misję gdyby nie to ;)

Zdecydowanie podobało mi się TvT Gustlika; po poprawkach bardzo chętnie bym znów zagrał (dorzuć caching, bo niektórzy na fps się skarżyli). Tylko tym razem do uciekających strzelałbym z Glocka, a nie Sa-58. Szkoda, że nie nagrałem sceny naszego pościgu Tumakiem za Ładą - byliśmy Szybcy i Wściekli ;p

Podejście do 'Radości Życia' też chyba było najlepszym póki co. Fajnie, że w końcu udało się przesłuchać pułkownika, zawsze wcześniej wyłapywał kulkę podczas wymiany ognia z ochroniarzami. Załoga Wodnika też wymiatała, super było zdmuchnięcie napotkanego po drodze patrolu w UAZie i kładzenie ognia na umocnione pozycje przed samym schronem.
Szkoda tylko, że MWD tak strasznie w dupsko dostało w samym schronie - za to widok Yelin, która jako ostatnia z oddziału sama wyczyściła poziom -2 był przewspaniały. Istna Furia z RPK ;p
Szkoda, że trochę czasu (i żywych żołnierzy ;p ) zabrakło na wykonanie drugiej części zadania, ale i tak było bardzo porządnie. W następnej poprawce zapewne podmienię Ka-52 na Mi-24, będzie można go używać jako powietrznej taksówki i trochę skompresować czas misji.

No i z tej misji złapałem trochę screenów: http://imgur.com/a/G1JSh
Co prawda ostatnie mają jakiś błąd skryptu z ACE, ale i tak je wrzucam, bo rzadko kiedy zamieszczamy zrzuty z wnętrza takich budowli. Aha, dementuję plotki, jakobym to ja zaczął robić misje z bunkrami jako pierwszy - zaczął to Ghost swoimi afgańskimi piwnicami ;)

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostSo 29 gru, 2012 07:06

Co to jest Caching i co to daje. Dałem zmiane viecdistance i trawy w ustawieniach ace.

Pyjter

Porucznik

Porucznik

PostSo 29 gru, 2012 08:11

Na moje problemy z FPs-em nie patrzcie bo one znikną dopiero po wymianie proca, płyty i pamięci i tu żadne czary przy dużej ilości AI w misji nie pomogą :twisted: (chociaż na ostatniej becie "goła" Arma zyskała kilka FPS). Duże straty w bunkrze wg. mnie wynikły ze zbyt szybkiego parcia do przodu, chociaż długo tam nie pobyłem jako żywy :twisted: (brak czasu na zajęcie pozycji przy drzwiach itp.). Ale ogólnie misje i klimat fajne.

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostN 30 gru, 2012 17:19

Poza tym, że caching dodaje troche fps w zamyśle, to wysypuje błedy skryptów i spawnuje w dziwnych miejscach jednostki, których nie wstawiał missionmaker...

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostSo 12 sty, 2013 13:53

Wprowadziłem poprawki do wczorajszej misji brytolami i mam nadzieje ze dzis uda sie to zagrać.

Ragnar

Chorąży

Chorąży

PostSo 19 sty, 2013 01:23

No to tak podsumuję dzisiejszy wieczór(Chyba mój jedyny fragg):

http://i.imgur.com/7jZby15.jpg

Ps. Pierwsza misja była spoko, z klimatem. Chociaż za dużo pierdolenia oraz zbyt mało krycia perymetrów.

Valduś

Chorąży

Chorąży

PostSo 19 sty, 2013 11:50

No hej Ragni :D

Wiem, moja wina, nie spojrzałem na bok i zacząłem łapać w zęby kule

Pyjter

Porucznik

Porucznik

PostSo 19 sty, 2013 13:36

Mnie grało się wczoraj fajnie, niestety w "Pracowitym dniu" musiałem wyjść w momencie kiedy zaczynało być najciekawiej, ale Roman w czołgu napewno lepiej się spisał niż ja. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo nie miałem problemów misyjno-serwerowych przy następnej misji :P . "Bij Czeczena" prowadzone przez Ghosta też było ok, bo podejście do tematu było inne niż "zwykle". No i naruchajcie drobne żeby zwiększyć ilość slotów, bo hasła typu "idź grać bo płaciłeś" mnie stresują, też na początku grałem a nie płaciłem za serwer :/

Maćko

Generał

Generał

PostSo 19 sty, 2013 13:51

Bij czeczena bardzo fajny przebieg miała, szkoda że jak zwykle dostaliśmy w dupę. Dzisiaj chętnie bym zagrał coś na everonie/malden/kolgujev
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje