Teraz jest Pt 20 cze, 2025 14:04

ArmA 3

Ogólna dyskusja na temat kolejnej produkcji studia Bohemia Interactive.
  • Autor
  • Wiadomość

Pyjter

Porucznik

Porucznik

Re: ArmA 3

PostSo 03 maja, 2014 10:06

Może BIS się i ślizga ale z drugiej strony praca społeczności ma szansę być bardziej doceniona. Wg mnie BIS powinien dać narzędzie do lepszego wykorzystania customowych jednostek czyli w pełni dynamiczną kampanię gdzie gracz mógłby zdefiniować strony konfliktu, mapę i początek scenariusza a potem byłoby się tylko trybikiem w maszynie.

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

PostPn 05 maja, 2014 12:53

Zapowiedź ciekawej kampanii do ARMA III http://www.armaholic.com/page.php?id=25619. Sprawdzę i dam znać :!:
Trochę pograłem, jesteśmy najemnikiem. Trafiamy do obozu, znajdujemy broń i wyposażenie. W naszym pomieszczeniu jest laptop z którego otrzymujemy misję. Udajemy się do dowódcy obozu od którego dostajemy informacje na temat zadania. Po wykonaniu zadania automatycznie otrzymujemy kasę za którą możemy kupować lepszą broń i wyposażenie. Kampania rozwojowa na razie to wczesna alpha ale w pełni grywalna. :spoko:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Obrazek

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

PostCz 29 maja, 2014 22:36

Prima aprylisowe DLC wydane na poważnie do ARMA III, dlaczego to robią to jest poważny symulator pola walki a nie jakaś przeciętna ścigałka. Poczekam na pozostałe DLC bo zapowiadają się ciekawie.
Obrazek

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 29 maja, 2014 23:20

Wymień przy okazji pampersa.

Od czasów Flashpointa wychodzą śmiszne mody. BIS jakby nie było tradycje głupot zapoczątkował Skodą Rapid, która osiągała prędkości bliskie światłu, a przynajmniej 1 macha osiągał.

RozekPoland

Porucznik

Porucznik

PostPt 30 maja, 2014 01:58

to tylko utwierdza w przekonaniu mnie,
że,
OFP i tak jest lepsze!

Co ten BIS robi to ja już nie ogarniam. Gokarty, zombie...
Ostatnio edytowano So 14 sie, 2021 01:50 przez RozekPoland, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 30 maja, 2014 08:46

W OFP masz Wielkopopowickich Rendżersuf, którzy dosłownie mają kucyki jako pojazd (a także roflcoptery, ślepych snajperów i tonki Alderousa)

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

PostPt 30 maja, 2014 09:25

W warsztacie steama coraz więcej "misji" wyścigowych, coś jest nie tak. Teraz tylko patrzeć jak będą powstawać serwery wyścigowe i tysiące "prawdziwych graczy" będą się ścigać :?
Obrazek

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 30 maja, 2014 09:49

Nie grają w grę tak, jak Ty chcesz? Wnioskuj o bana dla nich na BIF :)

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 30 maja, 2014 11:59

W warsztacie steama coraz więcej "misji" wyścigowych, coś jest nie tak. Teraz tylko patrzeć jak będą powstawać serwery wyścigowe i tysiące "prawdziwych graczy" będą się ścigać :?

Tak jak serwery wyscigowe w OFP, tak jak serwery wyscigowe, life, rpg w A1 i A2 czy serwery dayZ również z A2.

Fizyka jazdy WRESZCIE jest dzięki physX i takim patentom bliższa logiki (do realizmu to nadal daleeeeeeeko) + dodali po coś tą obsługę kierownic w A3*, a jako że jeszcze nie ma praktycznie żadnych sensownych modów z pojazdami kołowymi* to gokarty są świetnym przystosowaniem i testem tejże fizyki i wsparcia kontrolerów.

Ciekaw jestem KIEDY wreszcie dadzą pełną kontrolę nad pedałem gazu, bo trzymać klawisz E/SHIFT +W mija sie z celem posiadania kierownicy (i godzin spędzonych nad próbą kalibracji pod A3) gdy chce się po prostu zapylać ile fabryka dała....

* chociaż ustawienie osi/modyfikacje czułości ssie/nie istnieje
** bo BIS mimo dodania analogowych mozliwosci kontrolerów nie przewidzial ze te ich kosmiczne czołgi/bwp a raczej odpowiedniki irl MAJĄ kierownice zamiast drążków ergo tonkami da sie skrecac jedynie przy pomocy A/D :x

EDIT : IMO grając na publicach w OFP/Army - robisz coś źle :mrgreen:. Przy okazji ostatni raz na publikach grałem...w OFP 1.91? Były to serwery CTF i DM/TDM - dziwne, że na TAKIE serwery nie narzekasz :mrgreen: "HURR DURR PROWDZIWI OPERATOSZY GRAJO SIMULACZJE DELTASEALSGSGSPECNAZGROMGIGNSASR devgru", nie mówie, że to nie jest w sumie główny cel całej symulacji,ale to jest własnie piękno serii OFP/Arma - znudzony? Możesz bez problemu sie rozerwać nie wylaczajac gry wygłupiając się w :
-gokartach,
-symulacji supermana,
-chowanego,
-zombie,
-aliens,
-aliens vs predator,
-downhill rowerami (OFP <3),
-wyścigi samolotów,
-horror fabularny (Mothman anyone?),
-dowozić pasażerów w sudo symulacji autobusów,
-polatać cywilnym samolotem przewożąc pasażerów z zachowaniem wszelkich protokołów
-etc etc etc etc.
Jeżeli da się "to" oskryptowac, to da się to zrobić.

Ogarniasz teraz?

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

PostPt 30 maja, 2014 15:09

A ja myślałem że ARMA to tylko wojna, tak na poważnie to ogarniam tylko dziwią mnie te gokarty, osobiście nie interesują mnie wyścigi a testowanie różnych aspektów taktycznych/strategicznych. Jeżeli gokarty mają pomóc rozwijać fizykę jazdy to nie mam nic przeciwko temu. Ja natomiast wrócę z checią na pole walki a gokarty niech sobie będą w tle.
Obrazek

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 30 maja, 2014 22:08

Nie tylko fizykę - BIS testuje też na nich nowy system DLC.

Algrab

Generał

Generał

PostN 01 cze, 2014 11:20

Już czekam kiedy BiS wykupi gre Spin Tires i doda ją jako DLC do A3.
Obrazek

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostN 01 cze, 2014 12:54

O bracie, to było by cudowne. Swoją drogą 13 czerwca wychodzi :mrgreen:

System DLC jest...imo bardzo dziwny przyzwyczailem sie do low resów, z których mogę wysiadać i wsiadać :D

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

PostPn 02 cze, 2014 07:01

Czy mieliście w dniu 1 czerwca problemy z odpaleniem ARMA III, ja niestety straciłem sejvy przez steama który niemiłosiernie długo ładował ARMA III. Wieczorem i nocą było ok.
Obrazek

Jasina

Porucznik

Porucznik

PostSo 07 cze, 2014 11:43

czernobyl10 napisał(a):Prima aprylisowe DLC wydane na poważnie do ARMA III, dlaczego to robią to jest poważny symulator pola walki a nie jakaś przeciętna ścigałka. Poczekam na pozostałe DLC bo zapowiadają się ciekawie.

Też tak myślałem, i bóldupiłem na BIS że za taką pierdółkę jak Karts każe sobie płacić, ale potem przeczytałem, że cały hajs ze sprzedaży Karts'ów idzie na Czeski Czerwony Krzyż i mi przeszło. :D
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA III] Ogólna dyskusja