W warsztacie steama coraz więcej "misji" wyścigowych, coś jest nie tak. Teraz tylko patrzeć jak będą powstawać serwery wyścigowe i tysiące "prawdziwych graczy" będą się ścigać

Tak jak serwery wyscigowe w OFP, tak jak serwery wyscigowe, life, rpg w A1 i A2 czy serwery dayZ również z A2.
Fizyka jazdy WRESZCIE jest dzięki physX i takim patentom bliższa logiki (do realizmu to nadal daleeeeeeeko) + dodali po coś tą obsługę kierownic w A3*, a jako że jeszcze nie ma praktycznie żadnych sensownych modów z pojazdami kołowymi* to gokarty są świetnym przystosowaniem i testem tejże fizyki i wsparcia kontrolerów.
Ciekaw jestem KIEDY wreszcie dadzą pełną kontrolę nad pedałem gazu, bo trzymać klawisz E/SHIFT +W mija sie z celem posiadania kierownicy (i godzin spędzonych nad próbą kalibracji pod A3) gdy chce się po prostu zapylać ile fabryka dała....
* chociaż ustawienie osi/modyfikacje czułości ssie/nie istnieje
** bo BIS mimo dodania analogowych mozliwosci kontrolerów nie przewidzial ze te ich kosmiczne czołgi/bwp a raczej odpowiedniki irl MAJĄ kierownice zamiast drążków ergo tonkami da sie skrecac jedynie przy pomocy A/D
EDIT : IMO grając na publicach w OFP/Army - robisz coś źle

. Przy okazji ostatni raz na publikach grałem...w OFP 1.91? Były to serwery CTF i DM/TDM - dziwne, że na TAKIE serwery nie narzekasz

"HURR DURR PROWDZIWI OPERATOSZY GRAJO SIMULACZJE DELTASEALSGSGSPECNAZGROMGIGNSASR devgru", nie mówie, że to nie jest w sumie główny cel całej symulacji,
ale to jest własnie piękno serii OFP/Arma - znudzony? Możesz bez problemu sie rozerwać nie wylaczajac gry wygłupiając się w :
-gokartach,
-symulacji supermana,
-chowanego,
-zombie,
-aliens,
-aliens vs predator,
-downhill rowerami (OFP <3),
-wyścigi samolotów,
-horror fabularny (Mothman anyone?),
-dowozić pasażerów w sudo symulacji autobusów,
-polatać cywilnym samolotem przewożąc pasażerów z zachowaniem wszelkich protokołów
-etc etc etc etc.
Jeżeli da się "to" oskryptowac, to da się to zrobić.
Ogarniasz teraz?