Teraz jest N 22 cze, 2025 10:50

Bombardowanie i wzbicie się w powietrze przez AI

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Tiget1

Szeregowy

Szeregowy

Bombardowanie i wzbicie się w powietrze przez AI

PostWt 23 sty, 2007 16:20

Czy mógłby mi ktos wytłumaczyć, jak zrobić, żeby samolot, który ma w swoim uzbrojeniu bomby używał ich? Magia opcji szukaj nie zadziałała. Znalazłem pytanie na ten temat, ale nikt nie udzielił odpowiedzi, bo temat został zablokowany za rasistowskie teksty ;s Proszę o odpowiedź na pytanie "a nie komentarz, że słabo szukałem itp."
Ostatnio edytowano Wt 23 sty, 2007 16:55 przez Tiget1, łącznie edytowano 1 raz

Mr. Red

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 23 sty, 2007 16:43

Najlepiej ustawić waypointy z polem Przy aktywacji:

nazwa_samolotu fire ["nazwa_wyrzutni_bomb","nazwa_bomby"]

Przykład dla oryginalnego A10 LGB:

a10 fire ["LaserGuidedBombLauncher","LaserGuidedBombLauncher"]

Tiget1

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 23 sty, 2007 16:53

No w tym wypadku jest to (AIA) Me 109. W readme nie pisze jak używać w nim bomb. I mam jeszcze jeden problem, mianowicie niedziała pilot, i trzeba przed startem postawić pilota i samolot oddzielnie na lotnisku i zrobić, żeby pilot wsiadł, ruszył i wzbił się w powietrze, a niestety zwykłymi WP sie tego nie da, próbowałem, pilot jeździ po ziemi;/ W readme pisało jakiego pilota pobrać, ale jest on na ftp cz, które nie działa;/

Btw. tego drugiego pytania zmieniłem nazwę tematu żeby nie było offtopu i każdy kto chce znaleźć odp. na to samo pytanie, łatwo je znalazło.

Sejtan

Major

Major

PostWt 23 sty, 2007 16:58

pilot moveInDriver plane

pilot - nazwa pilota
plane - nazwa samolotu

Wpisujesz to np w inicjacji pilota.
Link do OFP.info

Tiget1

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 23 sty, 2007 17:48

Sejtan, thx, o to chodziło.

Mr. Red:

Wpisałem jak mi poleciłeś. pilot* Fire["250kg_Bombs";"250kg_Bombs"], bo te bomby nazywają się 250kg Bombs. Spróbowałem oddzielając te 2 człony spacją lub łącząc ale też nic nie dało. Ma ktoś może jakiś pomysł?

*- oczywiscie jednostka o nazwie pilot, która ma w inicjacji pilot moveInDriver samolot, chyba właśnie trzeba w tym wypadku pilot Fire, a nie cos innego(?)

Mr. Red

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 23 sty, 2007 18:17

Bomby w tym addonie nazywają się me109250kg, a komenda ma być wydawana samolotowi nie pilotowi. Wiem że to głupie ale nie ja stworzyłem tę grę :P

prawidłowo jest:

nazwa_samolotu fire ["me109250kg","me109250kg"]

Zielarz

Chorąży

Chorąży

PostSo 27 sty, 2007 16:29

W liberation czy FDF WW2 samoloty zrzucają bomby automatycznie, moim zdaniem to można poszukać w configach... W WW2 Collection był odpowiedni skrypt na automatyczne zrzucanie bomb. :P

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Bombardowanie i wzbicie się w powietrze przez AI

PostPt 13 gru, 2024 14:40

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Bombardowanie i wzbicie się w powietrze przez AI

Powrót do Operation Flashpoint