Teraz jest Pn 23 cze, 2025 14:36

TTOTT - newsy

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

ttott

Szeregowy

Szeregowy

TTOTT - newsy

PostN 06 lut, 2005 20:56

Oto pierwsze screeny naszej wyspy Polska 44-45

Polska1.jpg
Polska2.jpg
Polska3.jpg
Polska4.jpg

Abyście nie myśleli, że nic nie robimy...i kropka!
Ostatnio edytowano Śr 09 mar, 2005 21:45 przez ttott, łącznie edytowano 3 razy
Projekt TTOTT 39-45 - nowy wymiar misji

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostN 06 lut, 2005 21:01

Wygląda nieźle.

Może troche więcej słów na temat wyspy i moda? :-)

ttott

Szeregowy

Szeregowy

PostN 06 lut, 2005 21:27

Wiecie co...chyba zmienię temat w tu będę przedstawiać newsy na temat całego projektu. A więc...

Wysłany 6 Lut 2005, 20:32:

Wkrótce powiem więcej

Wysłany 6 Lut 2005, 20:36:

Chciałbym wszystkich oficjalnie przeprosić za opóźnienia z wydaniem dema kampanii. Miała ona wyjść jakieś no dwa tygodnie temu, ale (serio) zupełnie o tym zapomniałem. Teraz wprowadze parę poprawek i wydam w przeciągu trzech dni. Tak jescze 3 dni. No cóż...jednym słowem - szkoła.

Wysłany 6 Lut 2005, 20:37:

Poprawka...2 dni. Najpóźniej postaram się we wtorek.

Kelly

Kapral

Kapral

PostN 06 lut, 2005 21:44

Rozumiemy szkoła wróg narodu...
Ten drugi bardzo mi się podoba...
"Strzeż się gniewu człowieka cierpliwego"
John Dryden

ttott

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 08 lut, 2005 19:55

Jak dobrze pójdzie to za godzinę lub za dwie demko, bo takiego! błęda zauważełem, że głowa boli...

Wysłany 8 Lut 2005, 19:50:

Kurcze staram się jak mogę i już prawie. Kilka poprawek i dokończeń (błąd już zlikwidowałem) i będzie.

Wysłany 8 Lut 2005, 20:06:

Tak to jest jak się wszystko robi na ostatnią chwilę. Ale nie bujcie się. Nic nie będzie niedopracowane z powodu pośpiechu...he he tak myślę...

Wysłany 8 Lut 2005, 20:36:

No i fajnie...dzisiaj się nie uda...a szkoda...

Wysłany 9 Lut 2005, 19:17:

Po przemyśleniu wszystkich spraw ustaliłem, iż kampania nie wyjdzie jak to było powiedziane przedtem w całości złożona z czterech części (to jest Polskiej, USA, UK i Rosja), lecz po kolei będą się ukazywały kolejne części. Najpierw wyjdzie część Polska, dwa tygodnie później USA, po dwóch tygodniach UK (Wielka Brytania) i na końcu część Rosyjska - ta najbardziej widowiskowa. W skład części Polskiej wejdzie najprawdopodobniej nowa wyspa Monte Cassino. W skład kampanii Amerykańskiej także nowa wyspa przedstawiająca lasy pod Bastogne oraz w części Rosyjskiej mapa Polski, której zdjęcia pokazane zostały wcześniej.

Wysłany 9 Lut 2005, 19:19:

Aha. Razem z kampanią Polską wydany zostanie oczywiście mod. Daty wydania niestety nie ustaliłem.

Oscypek

Major

Major

PostPn 21 lut, 2005 21:25

Nie wiem czy to odpowiednie pytanie

Mówisz mod...
Pokazujesz nam wyspy...
Lista addonów jest...
Ale czy będziesz tworzyć addony typu czołgi, piechota ? ? ?

Czy twój mod to tylko wyspy + przydługawa lista addonów ?

Podzieliłeś kampanie na 4 części...czyli, że demka nie będzie czy wydasz demko tylko jednej z kampanii?

I jeszcze jedno...na twojej stronie są w menu takie rzeczy jak : misje MP i SP
Do moda dołączysz pojedyńcze misje czy będą wydawane co jakiś czas pojedyńczo czy takich misji wogóle nie będzie?

ttott

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 22 lut, 2005 23:07

EE...tak po kolei.
- Addonów tworzyć nie będę (oczywiście oprócz wysp) ponieważ powód jest prosty - jest ich wystarczająco dużo już i raczej więcej byście nie chcieli i ja także, a po za tym listę staram się skrócić.
- Tak mój mod to nowe wyspy + lista jak z kosmosu.
- No to była trudna decyzja, ale niestety demka nie będzie.
- Kampania zostanie wydana, a później będą pojawiać się misje SP i MP oraz w miarę upływu czasu nowe rzeczy.

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostŚr 23 lut, 2005 02:12

Moze pomyslal bys o stworzeniu z mysla o wyspie budynkow polskich z tamtego okresu , zwazywszy na ogolnie dostempne materialy nie jest to takie trudne :twisted:
[EDIT]
Zapomialem dodac ze wyspa prezentuje sie calkiem przyzwoicie :spoko:
(patrzac na screeny oczywiscie :twisted: )
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

ttott

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 23 lut, 2005 21:25

Budynki z OPF R i CWC prezentują się według mnie bardzo dobrze zwłaszcza, kiedy porówna je się z budynkami z tamtego okresu. Oczywiście nie mówię tu o wszystkich jak np wieżowce. Ponadto używam także budynków z Farmland Project (jeżeli pomyliłem coś w nazwie to sorry) oraz paru innych z dodatków. Polska będzie wyspą według mnie dobrze przypominającą tereny z IIW¦.
Jedyny problem teraz to wyspa nad którą spędzam największą ilość czasu, a chodzi mi o Monte Cassino. Jest to jakby nie patrzeć trudna do wykonania wyspa i chociaż mam sporo zdjęć to i tak wiele rzeczy mnie nie zadowala. Jedną z tych rzeczy jest klasztor, ale to jest chyba najmniejszy problem zwłaszcza, że mam wszystkie potrzebne rzeczy, aby go zbudować (oczywiście będzie zniszczony, bo akcja kampanii Polskiej zacznie się po bombardowaniu klasztoru przez aliantów, co jeśli się nie mylę było 15 maja.
Polska jest w tej chwili w stanie spoczynku ponieważ wejdzie ona w skład ostatniej części czyli Rosyjskiej, czyli jescze trochę czasu zostało.
Jeśli chodzi o pozostałe mapy to są one robione, ale powoli, gdyż jak już wspomniałem MC stawiam na pierwszym miejscu ponieważ bez tej mapy nie da się zrobić kampanii Polskiej. I kropka!

Wysłany 27 Lut 2005, 18:51:

Kieruję tę informację dla wszystkich zainteresowanych i tych, którzy próbowali ściągać już dodatki z listy (mam nadzieję, że tego nikt nie robił). Lista, która jest do ściągnięcia ze strony jest nieaktualna i niech nikt się nią nieinteresuję ponieważ do każdej kampanii, czyli do każdej z części będzie dołączana osobna lista z addonami jakie będzie trzeba ściągnąć.
Jeżeli ktoś zaczął coś ściągać...no mówi się niestety. A tak wogóle kto ściąga addony do czegoś, co jeszcze się nie pokazało...
Za utrudnienia przepraszam...

Wysłany 28 Lut 2005, 20:48:

Po długich i męczących godzinach spędzonych przed komputerem wreszcie się udało. Wyspa Monte Cassino z dużym zniszczonym klasztorem na szczycie została ukończona. Oto cztery świeże zdjęcia tej oto wyspy.

Monte Cassino 1.jpg
Monte Cassino 2.jpg
Monte Cassino 3.jpg
Monte Cassino 4.jpg

Screeny te w pełni nie oddają uroku tego terenu. Znajdują się tam przeróżne skrytki pomiędzy gruzami, specjalnie dobrane stanowiska strzeleckie, a wszystko to po to, aby misje były jak najciekawsze.
Już niedługo II Korpus Polski ponownie zdobędzie klasztor na Monte Cassino.
P.S.
Klasztor został zbudowany tak, aby jak najlepiej przypominał ten prawdziwy z IIW¦.

Wysłany 28 Lut 2005, 20:50:

Oczywiście dla potrzeb OPF niektóre rzeczy trochę podkolorowałem... :grin:

Wysłany 2 Mar 2005, 21:37:

Monte Cassino przechodzi teraz ostatnie zmiany i testy. Po nich nastąpi tworzenie na niej misji do części Polskiej i już teraz mogę powiedzieć, że pierwsza część modu z kampanią Polską wyjdzie za około: 2,5 - 3,5 tygodnia. Doszedłem do wniosku, że musi wyjść przed świętami. I kropka...

Wysłany 3 Mar 2005, 18:05:

Rozmyślałem nad tym i prawdopodobnie na potrzeby kampanii Rosyjskiej zostaną stworzeni cywile Polscy z okresu IIW¦ wraz z kilkoma budynkami. Ale jak to będzie to się zobaczy...

Wysłany 3 Mar 2005, 18:14:

Data premiery wydłuży się o kilka dni a to ze względu na zmiany jakim ulegnie mapa Monte Cassino - aby była jeszcze lepsza.

Wysłany 3 Mar 2005, 22:04:

Data wydania moda i pierwszej części kampanii: - 28-29 marzec 2005.

Wysłany 6 Mar 2005, 10:41:

Wszystkie prace nad wyspą Monte Cassino zostały ukończone i obecnie tworzone są na niej misje do kampanii Polskiej. Data premiery się nie zmieniła. Wszystkie idzie według planów.

Wysłany 6 Mar 2005, 17:43:

Nowe informacje na temat kampanii USA i UK.

USA ->
Rozgrywkę rozpoczniemy nie jak to było w planach od lądowania w Normandii lecz od zajęcia terenów położonych za plażami. Dopiero po walkach na tyłach zdobędziemy plażę.
W skład wejdzie sześć misji rozgrywanych na trzech mapach. Pokierujemy trzema postaciami oraz...będzie niespodzianka dla fanów bitwy o dosyć duży most, ale to niespodzianka i więcej nie powiem.

UK->
Jeśli chodzi o tę część to jedyna zmiana to dwie nowe misje, które dojdą do tej właśnie części. Jakie to sami zobaczycie. Nie wykluczone, że w jednej z misji pomogą nam Polacy i Kanadyjczycy, ale to dopiero za jakiś czas. Tyle na dzisiaj.

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 07 mar, 2005 22:19

Tott, mała sugestia - jak chcesz poinformować userów o zmianach w temacie to skopiuj tresc posta, usun go i napisz jescze raz wraz z nowymi informacjami :-)

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 07 mar, 2005 22:38

Czy nie można by wyłączyć tego moda z dopisywaniem do postu? :? Nie zauważyłem żeby ktoś pisał jeden post za drugim i jednocześnie nie był jakimś "developerem".

Jon

Generał

Generał

PostWt 08 mar, 2005 12:43

Ttott... PIĂŠKNE!

\Edit:
będzie niespodzianka dla fanów bitwy o dosyć duży most, ale to niespodzianka i więcej nie powiem
A czy to przypadkiem nie Anglicy powinni o niego walczyć? :P
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

ttott

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 09 mar, 2005 21:45

Zawsze musi być ten pierwszy raz, a co do mostu to jak mówiłem niespodzianka i nic nie powiem.

Wysłany 9 Mar 2005, 20:48:

Przepraszam za te zamieszanie. Tematu już nie będę zmieniał. Niech zostanie taki jaki jest i kropka. Tu będę pisał newsy o modzie i wszelkich innych rzeczach z nim związanych.

ttott

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 09 mar, 2005 23:18

Myśli zamieniły się w czyn. Myślałem o tym, żeby stworzyć addony cywilów Polskich i stworzę je - to jest pewne. Tylko mam malutki problem. Jak oni się wtedy kruca ubierali...hmmm...dobrze, że mam internet i książki..he..he...wreszcie się do czegoś szkoła przyda...

Iron Man

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 09 mar, 2005 23:29

A myślałes o tym żeby stworzyć pojazdy cywilne z II Wojny ¦wiatowej? Byłby to nienajgorzy pomysł. Tylko ciekawe jakie złomy wtedy jeździły. :razz:

Posprzątano...-YacieK
Victory or death! Run!
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint