Budynki z OPF R i CWC prezentują się według mnie bardzo dobrze zwłaszcza, kiedy porówna je się z budynkami z tamtego okresu. Oczywiście nie mówię tu o wszystkich jak np wieżowce. Ponadto używam także budynków z Farmland Project (jeżeli pomyliłem coś w nazwie to sorry) oraz paru innych z dodatków. Polska będzie wyspą według mnie dobrze przypominającą tereny z IIW¦.
Jedyny problem teraz to wyspa nad którą spędzam największą ilość czasu, a chodzi mi o Monte Cassino. Jest to jakby nie patrzeć trudna do wykonania wyspa i chociaż mam sporo zdjęć to i tak wiele rzeczy mnie nie zadowala. Jedną z tych rzeczy jest klasztor, ale to jest chyba najmniejszy problem zwłaszcza, że mam wszystkie potrzebne rzeczy, aby go zbudować (oczywiście będzie zniszczony, bo akcja kampanii Polskiej zacznie się po bombardowaniu klasztoru przez aliantów, co jeśli się nie mylę było 15 maja.
Polska jest w tej chwili w stanie spoczynku ponieważ wejdzie ona w skład ostatniej części czyli Rosyjskiej, czyli jescze trochę czasu zostało.
Jeśli chodzi o pozostałe mapy to są one robione, ale powoli, gdyż jak już wspomniałem MC stawiam na pierwszym miejscu ponieważ bez tej mapy nie da się zrobić kampanii Polskiej. I kropka!
Wysłany 27 Lut 2005, 18:51:Kieruję tę informację dla wszystkich zainteresowanych i tych, którzy próbowali ściągać już dodatki z listy (mam nadzieję, że tego nikt nie robił). Lista, która jest do ściągnięcia ze strony jest nieaktualna i niech nikt się nią nieinteresuję ponieważ do każdej kampanii, czyli do każdej z części będzie dołączana osobna lista z addonami jakie będzie trzeba ściągnąć.
Jeżeli ktoś zaczął coś ściągać...no mówi się niestety. A tak wogóle kto ściąga addony do czegoś, co jeszcze się nie pokazało...
Za utrudnienia przepraszam...
Wysłany 28 Lut 2005, 20:48:Po długich i męczących godzinach spędzonych przed komputerem wreszcie się udało. Wyspa Monte Cassino z dużym zniszczonym klasztorem na szczycie została ukończona. Oto cztery świeże zdjęcia tej oto wyspy.
Monte Cassino 1.jpg
Monte Cassino 2.jpg
Monte Cassino 3.jpg
Monte Cassino 4.jpg
Screeny te w pełni nie oddają uroku tego terenu. Znajdują się tam przeróżne skrytki pomiędzy gruzami, specjalnie dobrane stanowiska strzeleckie, a wszystko to po to, aby misje były jak najciekawsze.
Już niedługo II Korpus Polski ponownie zdobędzie klasztor na Monte Cassino.
P.S.
Klasztor został zbudowany tak, aby jak najlepiej przypominał ten prawdziwy z IIW¦.
Wysłany 28 Lut 2005, 20:50:Oczywiście dla potrzeb OPF niektóre rzeczy trochę podkolorowałem...
Wysłany 2 Mar 2005, 21:37:Monte Cassino przechodzi teraz ostatnie zmiany i testy. Po nich nastąpi tworzenie na niej misji do części Polskiej i już teraz mogę powiedzieć, że pierwsza część modu z kampanią Polską wyjdzie za około: 2,5 - 3,5 tygodnia. Doszedłem do wniosku, że musi wyjść przed świętami. I kropka...
Wysłany 3 Mar 2005, 18:05:Rozmyślałem nad tym i prawdopodobnie na potrzeby kampanii Rosyjskiej zostaną stworzeni cywile Polscy z okresu IIW¦ wraz z kilkoma budynkami. Ale jak to będzie to się zobaczy...
Wysłany 3 Mar 2005, 18:14:Data premiery wydłuży się o kilka dni a to ze względu na zmiany jakim ulegnie mapa Monte Cassino - aby była jeszcze lepsza.
Wysłany 3 Mar 2005, 22:04:Data wydania moda i pierwszej części kampanii: - 28-29 marzec 2005.
Wysłany 6 Mar 2005, 10:41:Wszystkie prace nad wyspą Monte Cassino zostały ukończone i obecnie tworzone są na niej misje do kampanii Polskiej. Data premiery się nie zmieniła. Wszystkie idzie według planów.
Wysłany 6 Mar 2005, 17:43:Nowe informacje na temat kampanii USA i UK.
USA ->
Rozgrywkę rozpoczniemy nie jak to było w planach od lądowania w Normandii lecz od zajęcia terenów położonych za plażami. Dopiero po walkach na tyłach zdobędziemy plażę.
W skład wejdzie sześć misji rozgrywanych na trzech mapach. Pokierujemy trzema postaciami oraz...będzie niespodzianka dla fanów bitwy o dosyć duży most, ale to niespodzianka i więcej nie powiem.
UK->
Jeśli chodzi o tę część to jedyna zmiana to dwie nowe misje, które dojdą do tej właśnie części. Jakie to sami zobaczycie. Nie wykluczone, że w jednej z misji pomogą nam Polacy i Kanadyjczycy, ale to dopiero za jakiś czas. Tyle na dzisiaj.