Teraz jest Wt 24 cze, 2025 09:05

Zagraj i zapomnij

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Oscypek

Major

Major

Zagraj i zapomnij

PostCz 20 paź, 2005 19:40

Przemo_212 napisał(a):
Wiesz jak robić shit? Napewno tak =) każdy wie. No to zrób takowy i możesz tak postąpić

Przemo mnie zainspirował :D

Zrobiłem wczoraj prostą misje - czyli nie rwałem się na drugie Facile Ground - jest to prosta misja, szybka, nie wymagająca niczego poza zrozumieniem do czego służy myszka i klawiatura.
Misja typu: "ZAGRAJ I ZAPOMNIJ"
Czyli instrukcja:
- ściągacie plik
- wklejacie do odpowiedniego folderu w OFP
- odpalacie gołego resa i nie oczekujecie wiele
- śmiejecie się do rozpuku przy intrze (outrze zresztą też :D )
- przechodzicie misje w 10 min.
- usuwacie z folderu

W misji nie zabrakło takich smaczków jak błędy ortograficzne, denne cutscenki itp. Ta misja służy tylko do pogrania ! ! ! Wolałbym, żeby nie pisano o niej zawiłych testów i obrzucano łajnem każdy aspekt misji (mimo, że tak jest :D ).

Zachęcam też inne osoby do przyłączenia się do wielkiej akcji "Zagraj i zapomnij" - takie misje robi się w godzinke, czasami szybciej więc żeby sobie poprostu postrzelać uważam, że warto poświęć część czasu przeznaczoną na gapienie się w ekran między ściąganiem jednego a drugiego pliku :)

A oto pierwsza misja (druga będzie jutro jeśli będę na kompie i wrzuce na ftp):

Dwie T72
http://mpsg.boo.pl/files/Zagraj_i_zapomnij.rar

Dowódca oddziału ...blablabla... czyli ty masz za zadanie zniszczyć dwa czołgi T72 i wsiąść do łódzi, co jest zadaniem trudnym

Zachęcam do ściągania misji, w końcu to zawsze rozrywka na te 5-15 minut, a misje nie utrudne i można przejść je w stylu RAMBO :)

Miejsce na komentarze typu "głupi pomysł", "co za dziadostwo"
| | |
V V V
Ostatnio edytowano Cz 20 paź, 2005 20:16 przez Oscypek, łącznie edytowano 2 razy

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 20 paź, 2005 19:42

Nudzisz się ?? :twisted:
Obrazek

Remcio

Major

Major

PostCz 20 paź, 2005 19:43

Ale wioooocha! :D
Zainspirowałeś mnie! :P Chyba jednak wydam mój pack misji "Remcio Forces" :D
Obrazek

Oscypek

Major

Major

PostCz 20 paź, 2005 19:47

@Jerry - jak najbardziej się nie nudze :)
Mam zły dzień to nie będę przez pół godziny klnął na Black Mambę czy Facile Ground, że FPS to, że nie da się przejść itp. W tej misji nie ma szans na śmierć, teog nie da się nie przejść
(no chyba, że pomyliłem plik i jest wersja bez wyzwalaczy to wtedy może tak)
A tak przy takiem dnie możesz zawsze pomyśleć, że jednak są gorsi niż ty, zawsze można z krzesła się przewrócić grając to bądź czytając sam topic :)

Szukanie...szukanie...szukanie...

Znaleziono: http://www.csk.pl/~neochan/ofpc/viewtop ... c&start=15
Tym razem totalna jadka, fabuła ma tu drugoplanowe znaczenie. Taka misja na kilka minut, aby się odstresować. Smile

Chce uzyskać coś takiego tylko bez poziomu i nie koniecznie totalna jadkaaaaAAA! :)
Ostatnio edytowano Cz 20 paź, 2005 19:50 przez Oscypek, łącznie edytowano 1 raz

Wojtek

Major

Major

PostCz 20 paź, 2005 19:50

chyba dwa t72.
ale Oscypku nie martw się:D ja Ciebie popieram. sam często uruchamiam edytor. żadne skrypty i pierdoły tylko ustawiam jednostki i rzeźnia:D

Oscypek

Major

Major

PostCz 20 paź, 2005 19:52

W misji nie zabrakło takich smaczków jak błędy ortograficzne (...)

chyba dwa t72.

To wszystko wyjaśnia

Te misje poprostu misje służą do rozluźnienia :)
Bez wstydu wrzucajcie tu swoje dno :) tylko nie ustawiajcie jednego sprzymierzeńca i 400 żołnierzy wrogich :twisted:

###UPDATE
Wrazie czego można obrażac moje zdolności miszynmarkerskie :D

D@ri0

Kapral

Kapral

PostCz 20 paź, 2005 20:42

Pierwsza moja misja "Sea Base" była taka głupia, że sam nie wiem, jak takie gówno mogłem stworzyć. :grin:

A co do rzezi, to fajną rzeźke można było zobaczyć w drugiej mojej misji "Poranna Ofensywa", w którą zapewne mało kto grał. Z brzegu atakują amerykanie, którzy padają jak kaczki, od CKMów szkopów. Wokół pełno wybuchów, świstających kul, a jak by tego było mał :twisted: o, to jeszcze odgłosy walki. Przypomniałem se tą misje Omacha z MOH:AA

Czy uważacie, że ta misja, jest lepsza od mojej drugiej ? :PPPP
Alah akbar.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 20 paź, 2005 21:00

Owszem i to o wiele
Ale mam duzo sastrzezen:
a) co za pacan wymyslil dawac 9 osob na łysej górze bez mozliwosci skrycia sie za jakakolwiek osłoną

b) ruscy to snajperzy ( o co na takim teranie naprawde nie trudno) sciagaja moich z 500m mnie nie ruszając z 15 m (sprawdzalem to z 10 razy pózniej musialem do kibla z przejcia :P)

c) moi podwladni maja w d moje rozkazy a jak posluchaja to nawet nie strzelaja a ruscy ich wybijają

I to tyle...

PS: od kiedy T72 są artylerią i rozwalaja statki? :lol:

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 20 paź, 2005 22:34

Domyślam zaraz każdy napisze, że łatwiutka i że przeszedł za pierwszym razem, najlepiej samodzielnie tzn. pozostawiając oddział na pozycji startowej (:roll:). W każdym razie dla mnie łatwa nie była i musiałem zagrać parę razy żeby ją przejść, czyli pare razy więcej niż 5-15 minut.

Mam prośbę na przyszłość. Jeżeli przeciwnik ma kilkukrotną przewagę liczebna popartą wsparciem pojazdów opancerzonych (których ja nie mam), to zaznacz to, żebym nie musiał tracić czasu na granie. Jeśli ktoś zrobi misję łatwą ale z klimatem np. takie jak początkowe misje z CWC to chętnie zagram. W każdym razie misjom typu "Rambo" mówię stanowcze nie :P.

Poza tym wszystko działało gładko. Chociaż koniec mnie trochę zdziwił, bo po dotarciu do obozu misja się zakończyła (czołgi chyba już były zniszczone) i pokazał się LSD w nocy, wylatujący w powietrze - czy znaczy to, że trzeba się spieszyć w tej misji (czołgi cały czas strzelają)?

Intro IMHO całkiem ładne tzn. podobało mi się to ujęcie kamery podczas skoków (było chyba zresztą slow motion). Dłuższego nie ma sensu robić.

Oscypek

Major

Major

PostPt 21 paź, 2005 15:19

Chciałem zrobić z tą ilością ludzi tak aby zobaczyć jak sobie ludzie radzą i dostosować ilość przeciwników itd. Mi zastrzelono 3 osoby z oddziału i przeszłem. Miałem nadzieje, że osoby szczerze powiedzą, jak się zakończyło i czy sobie radzą. Jeśli się osoba postara może zrobić bez strat :) Zawsze brałem M16 i LAW'a. Rozwalam BWP, ładuje i wale w T72, jeden podkomendy, ktorem predyspozycje ustawiłem na max wystrzelił i rozwaliliśmy szybko obie T72. Potem zajmowałem się zdejmowanie z wygodnej pozycji na wzgórzy wszystkich przeciwników.

Obiecuje, że druga misja nie będzie z takim teścikiem, a alderousowi dziękuje, że powiedział szczerze :) Postram się zrobić siły w miare równe sobie

Wojtek

Major

Major

PostPt 21 paź, 2005 21:18

oba T72 oba:D

Oscypek

Major

Major

PostN 23 paź, 2005 13:26

Zagraj i zapomnij

Kolejna misja w serii "Zagraj i zapomnij", o nazwie "Kolgujev", a akcja dzieje się na "Kolgujevie". Misja trudniejsza, ale też na 1/2 h =]
http://mpsg.boo.pl/files/Zagraj_i_zapomnij_Kolgujev.rar

Prośba
Gdyby ktoś dał radę przetłumaczyć pierwszy post tego topic'u lub jakąś misje z tych dwóch byłbym bardzo szczęśliwy, a moja wdzięczność nie znała by granic :] :] :]

Zachęcam cały czas inne osoby, aby spróbowały zrobić swoją prostą misje. [Chciałem jeszcze zaprosić D@ria do pokazania swoich 8 pozostałych misji, ale wiecie]. Cieszyłbym się, gdyby inne osoby spróbowały swoich siły :)

Smookie

Chorąży

Chorąży

PostN 23 paź, 2005 14:35

Oscypek napisał(a):Prośba
Gdyby ktoś dał radę przetłumaczyć pierwszy post tego topic'u lub jakąś misje z tych dwóch

na polski?

Oscypek

Major

Major

PostN 23 paź, 2005 15:01

na angielski, zapomniałem dodać :)

Oscypek

Major

Major

PostPn 24 paź, 2005 15:50

Panie i panowie, kolejna misja w serii "Zagraj i zapomnij".
http://mpsg.boo.pl/files/Zagraj_i_zapom ... iviera.rar

Mam nadzieje, że niedługo ktoś inny coś pokaże :)
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint