Teraz jest Pn 23 cze, 2025 22:47

VBS - OGÓLNA DYSKUSJA

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Wojtek

Major

Major

PostŚr 07 gru, 2005 21:36

i tak samo bedzie z OFP2 czy tam ArmA juz sam nie wiem jak to sie zwie....zwykla proba zbicia kasy:/

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostŚr 07 gru, 2005 22:25

Nie wiem, czemu robicie z tego taką aferę, że BIS/BIA/CT daje addonmakerom możliwość zarobienia pieniędzy, a oni z tego korzystają. I tak zapewne te modele (przynajmniej część z nich) trafią w końcu do ARMA/Game2...

Rainbow

PostCz 08 gru, 2005 16:58

Uważasz, że to dobra taktyka. Płacąc za np. ArmA powinniśmy płacić za produkt stworzony przez BIS, a nie za groszowe licencje dla addonmakerów. Nie wiadomo jak tam wygląda z kasą, ale na pewno nie są to kokosy, ponieważ to BIS stworzył OFP,a oni tylko go wykorzystują.
Ostatnio edytowano Cz 08 gru, 2005 18:31 przez Rainbow, łącznie edytowano 1 raz

Jon

Generał

Generał

PostCz 08 gru, 2005 17:37

Czy Ty czasem czytasz bzdury które piszesz?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Wojtek

Major

Major

PostCz 08 gru, 2005 18:27

słuchajcie...ale co za frajda grać takimi samymi jednostkami...kurde..identyczne...czyli mamy to samo co np flashpoint z ECP..

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 08 gru, 2005 19:08

Rainbow napisał(a):Uważasz, że to dobra taktyka. Płacąc za np. ArmA powinniśmy płacić za produkt stworzony przez BIS, a nie za groszowe licencje dla addonmakerów. Nie wiadomo jak tam wygląda z kasą, ale na pewno nie są to kokosy, ponieważ to BIS stworzył OFP,a oni tylko go wykorzystują.

i zaplacisz za produkt stworzony przez BIS, a to kogo bis zatrudnia to juz inna sprawa, i nie powinna Cie wogole obchodzic.

jesli uwazasz ze gdyby BIS ich nie zatrudnilo to by robili addony za darmo ku Twojej uciesze, to tylko pokazujesz ze jestes jeszcze gorszy niz BIS.
oni przynajmniej cos im placa (i nie powinno nas obchodzic ile, jesli sa sklonni sprzedac swoja prace to i chyba sa zadowoleni z zaplaty, inaczej by jej nie sprzedawali), Ty bys chcial zeby robili addony za darmo, wiec masz gdzies ich dobro, martwisz sie tylko o to ze bedziesz musial zaplacic za te zabawki zmiast sciagnac je za darmo.

Stary, zastanow sie, dorosnij, postaw sie w miejscu kogos kto spedza mase czasu nad czyms, oddaje to za darmoche ludziom, a pozniej zbiera marudzenie i sleczy nad patchem, tez za darmo.
Postaw sie na miejscu kogos kto musi placic rachunki, i dbac o to zeby w lodowce nie bylo przeciagu.

kurde, gdyby tak ktos chcial zaplacic mi za moje addony, opchnalbym je bez wachania.

Rainbow

PostCz 08 gru, 2005 20:22

Jakoś dziwnie to ostatnio wszyscy na BIS narzekali jak CSLA przejeli, a teraz to wam na rękę. Dosyć dynamiczna zmiana zdania w porównaniu do tekstów jakie wcześniej szły, ale to o was świadczy skoro dajecie się manipulować. Nikt tak naprawdę niewie, czy ci addonmakerzy coś dostali czy nie i tu się zgadzam, że to nie powinno nas interesować. Poza tym to dotyczy VBS to niewiem czemu obijacie tutaj o Arma i OFP2. Oby to wyszło na dobre ArmA, a reszta niech leci.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 08 gru, 2005 20:38

Rainbow napisał(a):Jakoś dziwnie to ostatnio wszyscy na BIS narzekali jak CSLA przejeli, a teraz to wam na rękę. Dosyć dynamiczna zmiana zdania w porównaniu do tekstów jakie wcześniej szły, ale to o was świadczy skoro dajecie się manipulować. Nikt tak naprawdę niewie, czy ci addonmakerzy coś dostali czy nie i tu się zgadzam, że to nie powinno nas interesować. Poza tym to dotyczy VBS to niewiem czemu obijacie tutaj o Arma i OFP2. Oby to wyszło na dobre ArmA, a reszta niech leci.

Możesz zdefiniować "wszyscy", "was" itp.?

Widzę że paranoja i szukanie wszędzie spisków jest ostatnio popularne. Dorabiasz teorie do swoich rojeń - nikt nie wie ile im zapłacono, ale ty wiesz że za mało i że są wykorzystywani :roll:

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostCz 08 gru, 2005 20:45

Rainbow napisał(a):Oby to wyszło na dobre ArmA, a reszta niech leci.

Na ostatnich screenach z ARMA widać wyraźnie Littlebirda i jest to raczej napewno model BASu. żadne spiskowe teorie, helikoptery BASu są w VBS1, więc w ARMA pewnie też będą.

A to, że addonmakerzy dostali stosowne wynagrodzenie w $$, to mogę Cię zapewnić. żadny to wyzysk, czysty biznes.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 08 gru, 2005 20:53

Podobno niewolnictwo zniesiono jakiś czas temu (coś obiło mi się o uszy).
A tak serio chyba lepiej mieć ładny addonik w grze niż brzydki. A to kto go zrobił (i za ile) raczej nie jest istotne.

Btw. Dla mnie to nie było by nic zdrożnego gdyby bis zapalacil naszym addonmakerom za użeranie się z nami :P
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 08 gru, 2005 20:59

Rainbow napisał(a):Jakoś dziwnie to ostatnio wszyscy na BIS narzekali jak CSLA przejeli, a teraz to wam na rękę. Dosyć dynamiczna zmiana zdania w porównaniu do tekstów jakie wcześniej szły, ale to o was świadczy skoro dajecie się manipulować. Nikt tak naprawdę niewie, czy ci addonmakerzy coś dostali czy nie i tu się zgadzam, że to nie powinno nas interesować. Poza tym to dotyczy VBS to niewiem czemu obijacie tutaj o Arma i OFP2. Oby to wyszło na dobre ArmA, a reszta niech leci.

nigdy nic takiego nie mowilem
nie wciskaj mi czegos czego nigdy nie powiedzialem
addonmakerzy maja placone, co prawda Seventh nie jest rozrzutny i nie rozpieszcza ludzi, ale jednak decyduja sie pracowac dla niego, wiec chyba sa zadowoleni z zaplaty, czyt, usatysfakcjonowani. Inaczej by nie pracowali.

jestem wlasnie na etapie oplacania vatu i zalatwiania spraw z fedexem
w koncu sprawdze skad Ty te wszystkie wyssane z palca teorie wyciagasz odnosnie VBS. Jak narazie te Twoje teorie spiskowe nie znajduja potwierdzenia u ludzi z ktorymi ostatnio wspolpracuje.

Rots

Kapral

Kapral

PostCz 08 gru, 2005 23:49

Rainbow napisał(a):Płacąc za np. ArmA powinniśmy płacić za produkt stworzony przez BIS

Wojtek napisał(a):...ale co za frajda grać takimi samymi jednostkami...

Czyli rozumiem że według was nieważne jakiej będą jakości, byle je BIS stworzyło?
Jeśli addonmakerzy udostępnili swoje addony, znaczy że wynagrodzenie oferowane przez BIS ich zadowoliło. Przecież nikt im siłą nic nie zabrał :roll:
Zachowujecie sie jakbyscie mieli kupić same addony. Ja kupie ArmA nie dla wyglądu jednostek i tego kto je stworzył tylko dla możliwości jakie ta gra ze sobą niesie.

Wojtek napisał(a):zwykla proba zbicia kasy:/

Rainbow napisał(a):ale to o was świadczy skoro dajecie się manipulować.

Dobrze, zatem my, ofiary wrednej manipulacji, będziemy mieli ArmA a wy, bojownicy o niezbyt zrozumiałe dla mnie wartości, nie kupujcie, robiąc panom z BISu bardzo na złość :d Nikt wam nie każe...

Wojtek napisał(a):czyli mamy to samo co np flashpoint z ECP..

A tego to już mi sie nawet nie chce komentować...

Rainbow

PostPt 09 gru, 2005 13:50

offtime napisał(a):w koncu sprawdze skad Ty te wszystkie wyssane z palca teorie wyciagasz odnosnie VBS. Jak narazie te Twoje teorie spiskowe nie znajduja potwierdzenia u ludzi z ktorymi ostatnio wspolpracuje.

O jakich ty teoriach mówisz, bo chyba się przedstawienia pomyliły.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 09 gru, 2005 14:42

poczytaj wlasne posty i sam sobie odpowiedz, albo popros Edka.

Rainbow

PostPt 09 gru, 2005 17:40

żadną teorią nie jest, że addony Combat znalazły się w module do vbsa tak samo jak znajdą się jednostki RHS w ArmA.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint