A ja napisze tak. Od czasu formatu dysku, jakieś 2 tygodnie temu, nie instalowałem wogóle OFP, nie czując potrzeby gry. Powiedziałem sobie, że zainstaluje OFP dopiero, kiedy wyjdzie naprawde świetny mod/addon/misja/kampania, którą warto będzie sprawdzić i przetestować.
No i doczekałem się Sciągam wyspe i instaluje OFP...
Jajo to to nie jest. Pociąg ma pare problemów, które są od dawna znane i wynikają ze skryptów AEF. Lokomotywa AEF też ma ten problem. Więc umówmy się, że więcej żadnych błędów z pociągiem nie zgłaszamy.
Volt, zapewne masz visual quality na minimum ustawione. Podkręć trochę to się powinna pokazać. Trawa jest w wielu miejscach na wyspie, np. zobacz duże pole ok. 500 metrów na zachód od lotniska.
Coś pięknego Zostaje tylko pogratulować ekipie OFPL i zająć się za stworzenie jakieś misji
Btw. Przy przybliżeniu mapy na teren między lotniskiem a Rokocinami(co dziwniejsze dzieje się to tylko przy włączeniu teksturek na mapie) powoduje CTD :<. Na poczatku sądziłem że to wina podmiany teksturek od WGL ale i ich wyłącznie też nie pomogło.
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.
A znalazlem jeden błąd na wyspie koło Opoczna. Znak oznajmiajacy początek strefy zamieszkania jest odwrócony w złą strone (tak że informuje że droga przez las jest terenem zabudowanym ). W tym samym mieście jest przerwa w aswalcie (teksturce) przed przejściem dla pierwszych. Wiecej bugów nie znalazłem.
PS Moze by tak zrobić remake misji "Polska gola!" na wyspie Lechistan (dobrze dobrana nazwa ).