Teraz jest Wt 02 gru, 2025 16:46

vilasss addons' - Newsy

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Piromaniack

Chorąży

Chorąży

PostPn 12 cze, 2006 11:09

New version...
A więc mam już plany na jakąś godzinę po powrocie do domu - ściągać :P.

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 12 cze, 2006 15:45

A mnie zawsze takie OGROMNE paczki przerażały... po prostu tego jest za dużo! Ja osobiście personalnie wolę paczki gdzie jest góra do 20 wojaków/pojazdów. Ale tak czy siak, wilekie brawa się należą ;)
Obrazek

Zabix

Major

Major

PostPn 12 cze, 2006 15:50

Loony napisał(a):A mnie zawsze takie OGROMNE paczki przerażały... po prostu tego jest za dużo! Ja osobiście personalnie wolę paczki gdzie jest góra do 20 wojaków/pojazdów. Ale tak czy siak, wilekie brawa się należą ;)

Fakt dużo tego, ale ilość totalnie nie idzie w parze z jakością. Zamiast robić dużo, zrób mało, a porządnie.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 12 cze, 2006 23:17

Chyba ganów nie widziałeś :P
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 12 cze, 2006 23:34

Musze się zgodzić z Loonym i Zabixem. Villas postawił na ilośc, a nie na jakość... Już chyba nie pierwszy raz. W każdym razie, warto docenić jego wkład w pracę i w produkcję addonów do OFP.

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 20 cze, 2006 18:28

Za zgodą Vilasa mam zaszczyt przedstawić wyodręniony pack addonów WW2 z Vilas Packa. Narazie pack zawiera tylko bronie oraz żołnierzy polskich z września '39, reszte będe musiał jeszcze przejrzeć w poszukiwaniu zmian od ostaniej aktualizacji [ah te kochane 120mb patche...]. Co chyba najważniejsze dla osób pragnących stworzyć misje na jednostkach z Vilas Pack'a, zredukowałem znacząco wage całego packa a więc nie trzeba teraz sciagąc jakiś monstrualnych ilości MB tylko kilka już ok. 20mb.

Poprawki od orginału:
-nowe dźwieki
-podmienione celowniki
-lekkie zbalansowanie broni

Vilas Polish Inf. Pack [3.76MB] - zawiera jedną misje z jednostkami z września '39 oraz rozbudowane readme z wszystkimi nazwami broni, jednostek itp.
Vilas Weapon Pack [18.21MB] - zawiera wszystkie dotychczasowo wydane przez Vilasa bronie z WW2
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

DeviAnCE

Major

Major

PostWt 20 cze, 2006 19:24

Jesteś-Wielki-Reyku :D
We do not know death... only change. We cannot kill each other without killing ourselves.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 20 cze, 2006 19:47

"a ja byłem betatester lol" ;)

no i .....jakos mi sie "zielone kubraczki" bardziej podobaly od musztardowych ;)

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 20 cze, 2006 20:05

Podobać to może i podobają, ale raczej nie odzwierciedlają (kolor) tego co nasi nosili. Wiem że następny pack będzie o wiele lepszy... Więc nalezy się uzbroić w cierpliwość i trzymac kciuki z Rey'a i Vila :spoko:

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 20 cze, 2006 21:14

ale raczej nie odzwierciedlają (kolor)

Te co teraz sa tez nie odzwierciedlaja - bo prawdziwe byly (IMO) o wiele ciemniejsze - a te wygladaja jak sraka i do tego widoczna z kosmosu...

EDIT: http://www.wpk.p.lodz.pl/~bolas/main/uz ... szereg.jpg

DamageMax

Szeregowy

Szeregowy

lindo do villas packa?

PostN 02 lip, 2006 23:17

Wita, jaki jest porpawny adres vilasa strony? ta na gamepark etc. nie dziala - nie wiem, przejesciowo?
W kazdym razie skąd mozna zassac najnowszy pack villasa - z wrzesniem 1939 (jednostki i bron)? Czy cywilny pack z polonezami etc został tez poprawiony?

http://www.neochan.csk.pl/ofpc/viewtopi ... &start=135 :roll:, szukać się nie chce?

DamageMax

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 06 lip, 2006 16:43

Pytanie do Vilasa i znawców broni: chodzi mi o addony broni WWI, ktorej uzywaja oddzialy niemców, us,uk, astrii, rosji - skutecznosc jest zatrwazająca. czy one naprawde byly takie celne? Tutaj kazde spotkanie piechoty zamienai sie w masakre juz w przeciagu 30 sekund, niezaleznie od ilosci jednostek. Czy nie lepszy bylby model "celnosci" posredni miedzy tym a tym w liberation mod?.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 06 lip, 2006 17:07

Nie ma problemu, zawsze można podmienić model broni np. z dema I44 na te od Vilasa (oczywiście tylko dla własnej przyjemności, bez możliwości rozpowszechniania). Będziesz mieć wtedy np. Garanda wyglądającego jak ten Vilasa, ale strzelający jak ten od I44. Nie wiesz jak to zrobić? Nie smuć się ja też tego nie umiem :twisted: Ale są osoby co to potrafią :d Ale czy podzielą się z Tobą tą wiedzą? Trudne pytanie, naprawde trudne pytanie :grin:
Ja bym "wzioł" na przeczekanie... Dlaczego? A dlatego że pewien zasłużony dla społeczności osobnik miał rozwiązać ten problem... Ale o tym ciii...
A narazie uzyj opcji "szukaj" i wyszukaj topicu w którym Reyhard wydał przerobiony nieco pack broni Vilasa (bazuje wprawdzie na starszej wersji Vilaspack, czyli bez animacji itp. ale zawsze coś).

P.S Na odpowiedż Vilasa będziesz musiał troszke poczekac bo ma urlop :P

P.S2 Tak na dobrą sprawe nie musisz używać opcji "szukaj" (tym razem :wink: ). Bo link do wspomnianego packu znajduje się na bieżącej stronie tego topicu :d

DamageMax

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 08 lip, 2006 10:52

Ufff, czyli jednak sa za celne :]. A Juz myslalem ze ja sie czepiam - tyle ze 8 x po 12 ludzi zmasakrowalo sie w czasie ponizej minuty strzelajac jak snajperzy z duzej odleglosci :> To było nawet zabawne :P

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 08 lip, 2006 11:08

Ujme to tak, nie wiem jaką "balistyke" zastosował Vilas. Na mój (zwichrowany) gust karabiny są troche za celne (SI ma to do siebie że z dużych dystansów strzela lepiej niż przeciętny gracz :P ; jak ja sobie strzelam z karabinów to jest w miare dobrze na dystansie 500m- choć trafienie z tego dystansu powinno być znacznie trudniejsze- zwłaszcza dla SI), rkm'y i pistolety raczej dobrze strzelają.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint